קציצות אורז. דרך מצוינת לניצול שאריות (צילום: דבורה ברנע)
קציצות אורז. דרך מצוינת לניצול שאריות (צילום: דבורה ברנע)

 

הבן שלה לומד עם הבנים שלי, הבן שלי ישב ושינן אתו את דרשת בר המצווה שלו.

"אנחנו מזמינים אתכם לארוחה כאות תודה", היא הודיעה לנו. הם משפחת עולים מבוכרה, ולכן ההזמנה לוותה במשפט המפתה "בואי, תטעמי אוכל בוכרי אמיתי". לא יכולנו לסרב. שילוב של אוכל ובוכרה נשמע מפתה.

 

עוד מתכוני אורז בערוץ האוכל של Xnet:

עוף ממולא באורז, בשר ופירות יבשים

אורז עם קוקוס קלוי: חריף וממכר 

אורז עם פול ועוף

אורז ירוק

● מדריך: מה עושים עם סוגי אורז שונים?

 

כשהגענו, היא התרוצצה מאושרת בין המטבח לשולחן והגישה ארוחת מלכים של ממש שכללה, בין היתר, כיסוני בצק ממולאים בבשר כבש שמן וגם אורז - הרבה ירוק, אורז עמוס בעשבי תיבול. להפתעתנו, כל בני המשפחה הושיטו ידיים לצלחת המרכזית, גילגלו כדורי אורז ביד ואכלו. "נו, תתכבדו", למותר לציין שהבנים שלי בעזרת הגברים רק בהו בצלחת המרכזית, ואמרו שהם לא אוהבים אורז.

השבוע נזכרתי באותו ביקור לאחר שקיבלתי ממנה מתכון לאורז עם פירות יבשים לקראת ט"ו בשבט שמתקרב. רק השנה למדתי להכין אורז. שנים שניסיתי, שרפתי סירים אחד אחרי השני - והאורז תמיד יצא דביק. איך עושים אורז אחד אחד? שאלתי שכנות, חברות, דודות, פעלתי לפי ההוראות - מים רותחים, שמן, אידוי, כיסוי במגבת - והתוצאה...בפח.

"אז את לא יודעת להכין אורז, נאכל קוסקוס", ניסה הבעל להניא אותי מניסיונות השווא שלי. עד ש... למדתי להכין אורז! ומה הסוד? אורז בסמטי! מאז שגיליתי את הסוד במקרה, אני משתמשת רק בו, ובא לאורז בביתי גואל. רק האורז הזה יוצא אחד-אחד, ולא משנה איך תכינו אותו - לפי מתכון מדויק או לפי העין - אי אפשר לפשל אתו. אני בטוחה שלכל אורז ייעוד משלו וטעם ייחודי משלו, רק שכדי להכין אותם דרוש כישרון מיוחד. מי שאין לו כישרון כזה - האורז הבסמטי יעמוד לצדו.

רוב הילדים לא אוהבים לערבב בין מרכיבים. לכן אני מציעה להכין אורז לבן, ולהגיש לצדו בקערות נפרדות אפונה מבושלת, גזר מגורד מבושל עם מעט צימוקים, ורוטב עגבניות משגע. כך כל אחד ירכיב את המנה שלו.

והצעה נוספת לסיום: אפשר להגיש את האורז עם חלב חם, סוכר וקינמון - מנה שתתקבל בברכה אצל ילדים ומבוגרים כאחד.

 

אורז לבן אחד-אחד

 

מרכיבים

3 כוסות אורז בסמטי

1 כף חמאה או שמן

1/4 1 כפיות מלח

4 כוסות מים

 

אופן ההכנה

1. שמים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה (אם רוצים, אפשר להוסיף לסיר את המים כשהם כבר רותחים). זה הזמן לכסות את הסיר ולהנמיך את הלהבה.

2. מבשלים במשך כ-20 דקות. מכבים את האש, מחכים 20 דקות, מערבבים היטב ומכסים שוב לכמה דקות.

 

ואם נשאר לכם אורז במקרר, נצלו את השאריות להכנת קציצות:

 

קציצות אורז מטוגנות

 

מרכיבים

3 כוסות אורז מבושל קר

1/2 כוס כוסברה קצוצה או כל עשב תיבול אחר

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

1 ביצה טרופה

1/2 כוס קמח

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

1. מערבבים את האורז, הכוסברה, הביצה ופירורי הלחם, ומתבלים במלח ובפלפל. יוצרים מהתערובת קציצות.

2. טובלים את הקציצות בביצה ולאחר מכן בקמח.

3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני צדיהן עד שהן מזהיבות.

4. אם רוצים, מבשלים ברוטב עגבניות במשך כחצי שעה.

 

לבלוג של מלי גרין בערוץ המשפחה