המתכון הבא נולד כמחווה לעוגיות שומר המרוקאיות - אותם ביסקוויטים שטוחים ופריכים המתובלים בזרעי שומר קטנים וניחוחיים. השומר הלך (בדרך כלל תבלין שאהוב רק על מעטים) והקינמון הריחני בא במקומו. החלפתי את המרגרינה האיומה בשמנים בריאים יותר (קנולה או זרעי ענבים), הכנסתי קמח שיפון מלא, השתמשתי בסוכר חום שיש לו טעם משל עצמו - וכך נוצרו "עוגיות מיכל".

 

זהו בצק פריך שאינו כולל חמאה אלא שמן, ומבוסס כולו על קמחים מלאים. העוגיות יוצאות פריכות, נשמרות טריות תקופה ארוכה בצנצנת או קופסא (מחוץ למקרר כמובן), במתיקות עדינה ובתיבול לא תוקפני, הליווי המושלם לכוס תה או קפה.

 

כל עוגייה מכילה 33 קלוריות, 4.7 גרם פחמימות, ומתאימה גם לטבעונים.

 

עוד בהבראת מתכונים :

 

 

שימו לב לפרטים

 

הכנת העוגיות דורשת שימת לב ודיוק. יש לשים לב לכמויות במתכון ולתהליכים, ולהשגיח בזמן האפייה על מצב העוגיות, ואין שני תנורים המפיקים תוצאות זהות בזמנים דומים.

 

ההמלצה שלי היא חד משמעית: עמדו ליד התנור ועקבו פעם אחת אחרי הכנת העוגיות, וכך תוכלו ללמוד אם העוגיות מוכנות תוך 10, 12 או 17 דקות בתנור שלכם. הצבע לא יכול להסגיר את מידת העשייה (קמח מלא הוא חום מלכתחילה) ולכן יש לגעת עם האצבע בבצק ולחוש יובש והתנגדות פריכה. שימו לב שהעוגיות בקצוות לא ישרפו לפני שהעוגיות במרכז התבנית יהיו מוכנות.

 

במתכון זה אני אגלה לכם טריק נחמד לרידוד נקי ונוח: בצק שומני ניתן לרדד בין שני ניירות אפייה, כך קל להגיע לתוצאות דקות ואחידות. את הנייר אפשר לסובב ב-90 מעלות ואפילו להפוך אותו על פיו. כדאי "לגהץ" את הקמטים בבצק על ידי הפרדת הנייר והנחתו שוב על פני הבצק תוך כדי הרידוד. אנא הקפידו שעובי הבצק יהיה אחיד ככל הניתן על מנת שכל העוגיות יהיו מוכנות בעת ובעונה אחת.

 

המתכון מניב כמות גדולה מאוד של עוגיות, אך קל מאוד "לחתוך לשניים" את המתכון ולהכין חצי כמות (1/4 כוס שמן, ¼ כוס מים, ¼ כוס סוכר, ¼ 1 כוסות קמח, 1 כפית אב' אפיה, ½ כפית קינמון).

 

ולפינתנו הקבועה:

תשובות לשאלות שעוד לא נשאלו

 

  • לא, זה לא מצליח עם קמח לבן. זהו מתכון מיוחד לקמח חיטה (או שיפון) מלא.
  • אם אין סוכר חום אז אפשר סוכר לבן, אבל זה יוצא יותר מתוק.
  • לא כדאי לשים סירופ אגבה או סילאן כי זה פוגע בפריכות.
  • לא ניסיתי להחליף את הסוכר בתחליפי סוכר כימיקלים, שכן אני לא יודעת איזו השפעה יש להם על הפריכות.
  • למה מים רותחים? כי אחרת זה לא יוצא פריך.
  • לא צריך לקרר את הבצק, להיפך- יש להכניס אותו לאפייה מהר ככל האפשר.

 

עוגיות קינמון / עוגיות מיכל

 

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

מרכיבים (ל-72 יחידות)

 

  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס שמן קנולה או זרעי ענבים
  • 1/2 כוס סוכר חום דמררה
  • 1/2 2 כוסות קמח שיפון מלא או קמח חיטה מלא
  • 1 שקית אבקת אפיה (2 כפיות)
  • 1 כפית קינמון טחון

 

הוראות הכנה

 

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את המים, השמן והסוכר.

3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים היטב עם כף.

4. שמים ½ מכמות הבצק על גבי נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים עד שהבצק מגיע לגודל 30 ס"מ על 30 ס"מ. חותכים עם גלגלת של פיצה או לריבועים ברוחב 5 ס"מ, ומחליקים את נייר האפייה לתבנית התנור. מכינים באותה צורה גם את החלק השני של הבצק.

5. אופים בין 12 ל-17 דקות, עד שמשחים. העוגיות יהיו פריכות יותר אחרי שיתקררו.

 

 

>>לכל המתכונים של הבראת מתכונים