חמאה ולחמניות חמות שעכשיו יצאו מהתנור זה ה-שידוך. "אמא, אלה הלחמניות הכי טובות שלך", אמר הטועם הראשון שלי שסיים את הלחמנייה בכמה ביסים. הטועמת השנייה, שאכלה את הלחמניות למחרת, דיווחה שהן עדיין היו מצוינות גם בלי חימום.

 

זהו מתכון קל שבקלים, שמתאים גם למי שלא הכין בצק שמרים מעולם: הבצק חלק ונוח לעיבוד, ודורש רק התפחה אחת. גם האופים הממהרים יאהבו את המתכון, מפני שהלחמניות יהיו מוכנות תוך פחות משעתיים - כולל זמן האפייה.

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

כמה טיפים לפני שמתחילים

  • אפשר ללוש את הבצק ידנית או במיקסר.
  • רצוי להשתמש בקמח מיוחד ללחם. גם קמח רגיל יניב לחמניות מצוינות, אך הן יהיו פחות אווריריות.
  • אל תוותרו על תוספת הסולת, שמעניקה ללחמניות מרקם עשיר יותר.
  • יוצר המתכון, ז'אן כריסטוף נובלי, מוסיף לבצק 10 גרם פשתן טחון שתורם לנפח המאפה.
  • זמן תפיחת הלחמניות בתבנית ישתנה בהתאם לעונות השנה . זמן ממוצע הוא שעה.
  • זמן האפייה ישתנה בהתאם לתנור שברשותכם. זמן האפייה הממוצע של הלחמניות הוא 20-15 דקות.
  • הבצק מיועד ליצירת 12 לחמניות בינוניות או 16 קטנות יותר. אם מכינים לחמניות קטנות יש להפחית כמה דקות מזמן האפייה המצוין במתכון.
  • אפשר להוסיף לבצק כף של עשבי תיבול או זרעים, לפי הטעם.
  • אפשר לנפות על הלחמניות מעט קמח לפני האפייה, אבל זה לא חובה.
  • לאחר שהלחמניות מתקררות אפשר להקפיא אותן בכלי אטום או בשקית סגורה היטב. יש להפשיר אותן בתנור שחומם ל-140 מעלות.
  • בקיץ כדאי לשמור את סוגי הקמח השונים במקרר, ולהוציאם זמן קצר לפני השימוש.

 

מרכיבים (12 לחמניות)

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח, רצוי מיוחד ללחם
  • 30 גרם (3 כפות) סולת
  • 7 גרם (1/2 2 כפיות) שמרים יבשים
  • 7 גרם (קצת פחות מ-1/2 כף) מלח שולחני דק
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות מאוד
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים חמימים + 50 מ"ל (1/4 כוס) מים לפי הצורך
  • 1 כף (10 גרם) עשבי תיבול או זרעים (לא חובה)

 

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים במיקסר: מתקינים את וו הלישה. מערבבים בקערה את הקמח, עשבי התיבול (אם משתמשים בהם) והסולת. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים היטב. מתחילים ללוש ומוסיפים את המלח והחמאה. לשים כ-2 דקות, עד שהחמאה נטמעת בבצק. ממשיכים בלישה ומוסיפים בהדרגה 300 מ"ל מים. לשים כ-5 דקות. הבצק צריך להיות חלק ורך, אך לא דביק. אם הוא קשה מדי, מוסיפים בהדרגה את יתרת המים ולשים עד לקבלת המרקם הרצוי. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. אם לשים ביד: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, עשבי התיבול (אם משתמשים בהם) והסולת. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח והחמאה, ומעבדים אותם עם הקמח בין כפות הידיים עד שהחמאה נטמעת בבצק. מוסיפים בהדרגה, תוך ערבוב ולישה, 300 מ"ל מים. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים כ-5 דקות. הבצק צריך להיות חלק ורך, אך לא דביק. אם הוא קשה מדי, מוסיפים בהדרגה את יתרת המים ולשים עד שמתקבל המרקם הרצוי.
  2. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  3. מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים. יוצרים מהחלקים כדורים ומניחים בתבנית במרווחים שווים.
  4. מכסים בנייר אפייה ומתפיחים כ-50 דקות, עד שכדורי הבצק כמעט מכפילים את נפחם.
  5. בזמן שהלחמניות תופחות מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  6. אם רוצים, מפזרים על הלחמניות מעט קמח לפני הכנסתן לתנור.
  7. אופים את הלחמניות 17-16 דקות, עד שהן מזהיבות היטב.