שם הבלוג: Saving Room for Dessert (שומרים מקום לקינוח)

 

במשפט אחד: מתוקים, מתוקים ועוד קצת מתוקים.

 

מאחורי הקלעים: טרישה בייס היא כבר סבתא, אבל יש לה יותר מרץ מלרוב בני העשרים: היא חותרת בקיאק, יוצאת לטיולים ארוכים, אופה, מצלמת וכותבת בלוג – ובמקביל עובדת במשרה מלאה.

 

כפי שמעיד שמו, הבלוג מוקדש בעיקר לקינוחים ומתוקים, אם כי תמצאו בו גם לחמים, מאפים מלוחים ואפילו מנות עיקריות ותוספות. המשותף לכולם הוא השימוש במרכיבים טבעיים ועונתיים, וההקפדה של טרישה על הפרטים הקטנים – כך שההצלחה מובטחת.

 

ערך מוסף: לצד קינוחים מושחתים, יש בבלוג גם קינוחים המתאימים לטבעונים ולרגישים לגלוטן.

 

עוד מתכונים מומלצים בבלוג: מרקיז שוקולד, גאלט אגסים ושקדים, פאי אגוזי מלך ומייפל, בגט תוצרת בית, פיתות מקמח מלא.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

עוד מתכונים מתורגמים מבלוגים מרחבי העולם:

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

עוגיות שוקולד דקיקות עם קרם שוקולד

 

למתכון המקורי בבלוג של טרישה – לחצו כאן

 

כנראה שזהו הבצק הכהה ביותר שראיתם אי פעם. לאפקט מרבי השתמשו באבקת הקקאו הכהה והאיכותית ביותר שבנמצא. הקפידו לרדד את הבצק דק ככל האפשר, כדי שהעוגיות יהיו עדינות ופריכות.

 

אפשר לאכול את העוגיות כמו שהן, אך טרישה השתמשה בהן כבסיס לקינוח: ראשית היא הוסיפה להן קרם שוקולד, ואז אחסנה אותן במקרר 24 שעות, כדי שיהפכו לרכות ובמרקם עוגתי.

 

מרכיבים

 

לעוגיות

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת קפה נמס או קפה טחון לאספרסו
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו כהה
  • 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו הולנדי

 

לקרם

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה מאוד
  • 2 כפות אבקת קקאו הולנדי
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית אבקת קפה נמס

 

להגשה

  • תלתלי שוקולד (אפשר ליצור אותם באמצעות "גילוח" שוקולד בקולפן ירקות)

 

אופן ההכנה

 

העוגיות

  1. מערבבים בקערה בינונית את הסוכר, החמאה, המלח, אבקת האפייה ואבקת הקפה. מוסיפים את הביצה והווניל וטורפים. מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו ומעבדים לבצק אחיד (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות). מכסים את הקערה ומניחים במקרר 30 דקות.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  3. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה. מאבקים את המערוך באבקת קקאו, מניחים את הבצק על נייר האפייה ומרדדים אותו לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 6 ס"מ.
  4. אופים 10-8 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומפיצות ריח שוקולדי נעים. מצננים על רשת ומאחסנים בכלי אטום.

 

הקרם

  1. מקציפים יחד לקצפת רכה את השמנת, הסוכר, אבקת הקקאו ואבקת הקפה.
  2. מניחים עוגייה בכלי הגשה ושמים עליה כפית גדושה מהקרם. מכסים בעוגייה נוספת ולוחצים עליה קלות, כדי שהקרם יתפשט מעט.
  3. יוצרים לסירוגין עוד 3 שכבות של קרם ו-3 שכבות של עוגייה, ומסיימים בשכבה נוספת של קרם.
  4. יוצרים באותו אופן מגדלים נוספים של עוגיות וקרם.
  5. מניחים במקרר ל-24 שעות. לפני ההגשה מקשטים בתלתלי שוקולד.

 

 

 

עוגיות שיבולת שועל כמו של פעם

 

למתכון המקורי בבלוג של טרישה – לחצו כאן

 

עוגיות מתוקות בעלות מרקם מושלם - רכות במרכז ופריכות בשוליים – ועם תיבול נהדר של קינמון ומוסקט. אל תוותרו על הזיגוג, המוסיף להן חן רב.

 

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

לעוגיות

  • 2 כוסות (480 מ"ל) שיבולת שועל שלמה (לא זו המיועדת לבישול)
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1/2 כפית מוסקט טחון
  • 220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר זהוב
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל

 

לזיגוג

  • 2 כוסות (240 גרם) אבקת סוכר
  • 3 כפות חלב או שמנת מתוקה
  • 2 כפות מים חמים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את שיבולת השועל במעבד מזון וטוחנים בכמה פולסים למרקם גס. חשוב להימנע מטחינת יתר.
  3. מעבירים את שיבולת השועל לקערה גדולה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה, המלח, הקינמון והמוסקט, ומערבבים היטב.
  4. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני או בכף עץ). טורפים את החמאה כחצי דקה במהירות בינונית. מוסיפים את הסוכר הזהוב והסוכר הלבן וממשיכים לטרוף במהירות בינונית עד שהתערובת קלה וקצפית.
  5. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ולאחר שהן נטמעות בבלילה מוסיפים גם את הווניל.
  6. עוברים למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת שיבולת השועל והקמח: בכל פעם מוסיפים 1/3 ממנה וממתינים עד שהיא תיטמע בתערובת. בשלב זה חשוב לערבל כמה שפחות – ערבול יתר יפגע בפריכות העוגיות.
  7. יוצרים מהתערובת כדורים בעזרת 2 כפות או כף גלידה ומניחים בתבניות במרחק של כ-5 ס"מ זה מזה.
  8. אופים 12-10 דקות, עד שתחתיות העוגיות מזהיבות היטב. הקפידו להימנע מאפיית יתר.
  9. מניחים לעוגיות להתקרר כ-5 דקות בתבנית ומעבירים אותן לרשת, לצינון מלא.
  10. מכינים את הזיגוג: טורפים את אבקת הסוכר עם החלב (או השמנת) והמים, עד שהסוכר נמס ומתקבל זיגוג חלק.
  11. מעבירים את הזיגוג לכלי שטוח בגודל של כ-10X10 ס"מ. טובלים בזיגוג בזריזות את חלקן העליון של העוגיות ומניחים אותן על רשת, כדי ששאריות הזיגוג יזלגו והזיגוג יתייצב.
  12. שומרים במיכל אטום בחוץ או במקרר.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

עוגיות סנדוויץ' במילוי ריבת חלב

 

למתכון המקורי בבלוג של טרישה – לחצו כאן

 

מתכון מנצח לעוגיות מרשימות אבל קלות להכנה, עם תיבול מיוחד של קינמון והל. מלאו קופסה יפה בעוגיות, קישרו בסרט - והרי לכם מתנה יפה מהמטבח.

 

לגיוון, החליפו את ההל באניס טחון.

 

מרכיבים

כ-35 עוגיות

 

לעוגיות

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 220 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2/3 1 כוסות (330 גרם) סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כפיות קינמון טחון

 

למלית

  • 30 גרם חמאה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית הל טחון
  • 370 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) ריבת חלב

 

אופן ההכנה

 

העוגיות

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה קטנה את הקמח, הסודה לשתייה, המלח וההל.
  3. בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה עם כוס מהסוכר (200 גרם), עד שהתערובת תפוחה. מוסיפים את הביצה והווניל ומקציפים עד שהם נטמעים בתערובת.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח - בכל פעם מוסיפים שליש ומחכים שייטמע בתערובת (בשלב זה חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות). אם צריך, מנקים את דפנות הקערה עם לקקן.
  5. מערבבים בקערה קטנה את הקינמון ויתרת הסוכר.
  6. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ (כמות של כפית גדושה) ומניחים אותם בתבנית במרחק של 5 ס"מ זה מזה.
  7. אופים 12-10 דקות, עד ששולי העוגיות מתקשים.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים כדקה. טובלים את העוגיות משני הצדדים בתערובת הסוכר והקינמון ומעבירים לרשת לצינון מוחלט.

 

המלית

  1. שמים את החמאה בסיר קטן וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים את הקינמון וההל ומערבבים כדקה, עד שהתבלינים מפיצים ריח. מסירים מהאש, מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת בתערובת.
  2. מורחים כף שטוחה מתערובת ריבת החלב על התחתית של מחצית מהעוגיות. מכסים ביתרת העוגיות ליצירת "סנדוויץ'" ולוחצים בעדינות, כדי שהמלית תגיע עד לקצוות.
  3. שומרים את העוגיות עד 3 ימים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר או במקרר.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים

 

למתכון המקורי בבלוג של טרישה – לחצו כאן

 

תחתית פריכה בטעם של חמאת בוטנים, שמעליה שכבת שוקולד פאדג'ית ועשירה - ועוד קצת פירורים פריכים. לפני שתשימו לב, העוגיות האלה ייעלמו מהצלחת.

 

מרכיבים

תבנית בגודל כ-40X30 ס"מ

 

לתחתית

  • 2 כוסות (480 מ"ל) שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1 כוס (240 מ"ל) שיבולת שועל שלמה
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 220 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (240 מ"ל) חמאת בוטנים חלקה
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר זהוב
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל

 

לשכבת השוקולד

  • 1/2 1 כוסות (280 גרם) שוקולד צ'יפס
  • 1 קופסה (כ-400 גרם) חלב מרוכז ממותק
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 30 גרם חמאה

 

אופן ההכנה

 

התחתית

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה בינונית את שיבולת השועל, הקמח והמלח.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). טורפים יחד את החמאה וחמאת הבוטנים במשך 30 שניות במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת קרמית.
  4. מוסיפים את הסוכר, ולאחר שהוא נטמע בתערובת מוסיפים גם את הביצים, אחת בכל פעם. מוסיפים את הסודה לשתייה והווניל ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את תערובת שיבולת השועל והקמח. מערבלים רק עד שהיא נטמעת בתערובת (עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות). מגרדים את דפנות הקערה באמצעות מרית ומערבבים עד שמתקבל בצק פירורי.

 

שכבת השוקולד

  1. מערבבים בסיר קטן את השוקולד צ'יפס, החלב המרוכז והחמאה.
  2. מחממים על להבה בינונית-נמוכה, תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הווניל ובוחשים.

 

האפייה

  1. מהדקים 2/3 עד 3/4 מכמות הבצק לתחתית תבנית בגודל כ-30X40 ס"מ (אין צורך לשמן את התבנית).
  2. מורחים על הבצק את תערובת השוקולד, ומפוררים מעליה את יתרת הבצק. מהדקים מעט.
  3. אופים כ-25 דקות ב-180 מעלות, עד שהבצק מזהיב היטב.
  4. מצננים וחותכים לריבועים. מאחסנים בכלי אטום.

   

  • לעוד מתכוני עוגיות - לחצו כאן


  •