שם הבלוג: Wild Greens and Sardines ("עשבי בר וסרדינים")
במשפט אחד: מתכונים עונתיים מהמרכיבים הכי טריים (וצבעוניים) שיש. מאחורי הקלעים: הכול התחיל בטיול ליוון בשנת 2001. לינדה שניידר, אמריקאית שעוסקת ברפואה אלטרנטיבית, לא התעניינה יותר מדי באוכל עד אז. אבל הטיול פקח את עיניה - וצלחתה - לעולם קולינרי עשיר שלא היתה מודעת קודם לקיומו. באי הים תיכוני היא נתקלה בשלל מאכלים עונתיים שזעקו מטריות – דגים, פירות ים, ירקות ועשבי תיבול – והבינה שאוכל יכול להיות הרבה יותר טעים ומרגש ממה שחשבה קודם. החוויה המעצבת הזאת היא זו שגרמה לה לבחור את שמו של הבלוג.מאז טיילה לינדה בצרפת, איטליה, ספרד וטורקיה, ונחשפה למגוון עשיר של מאכלים מקומיים. את הידע היא לקחה עמה בחזרה לוושינגטון הבירה, שם היא גרה, ומיישמת אותו במטבחה הפרטי תוך התאמה למה שיש לשווקים המקומיים להציע (והבישול תמיד מתחיל אצלה בביקור בשוק).
השילוב בין המסורת האירופית, ההיצע האמריקאי והדמיון של לינדה מניב המון מתכונים מרתקים. חלקם פשוטים - כמו סלט פטריות צלויות או תבשיל שעועית וירקות; ואחרים מסובכים – כמו פולנטה עם גבינת עזים ופסטו עשבי תיבול או נודלס מתוצרת בית ברוטב פטריות שיטאקי ובוטנים. כך או כך, הם תמיד צבעוניים, מקוריים וזועקים טריות. ערך מוסף: תחת הלשונית נסיעות (travel) תמצאו בבלוג תיעוד מפורט של הטיולים של לינדה בצרפת, יוון וספרד – שכולל המון המלצות טעימות לתיירים.מתכונים מומלצים נוספים: פנקייק הודי מתובל עם כרובית, דג פורל בחמאה חומה עם אגוזים וטרגון, סלט עגבניות, תירס ופארו (Farro - דומה לגריסי פנינה), לחם שאור עם אגוזי מלך.
מרק חומוס ודלעת עם פתיתים
ספק מרק ספק תבשיל - עשיר, מתובל ומחמם. אל תוותרו על האריסה, שמוסיפה הרבה טעם. מומלץ להגיש את המרק עם יוגורט ונענע טרייה.
למתכון המקורי בבלוג של לינדה – לחצו כאן
מרכיבים6-4 מנות
- 2 כוסות קוביות דלעת (בגודל כ-2.5 ס"מ)
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מעושנת (להשיג בחנויות תבלינים ובמעדניות. אם אין, אפשר להשתמש בפפריקה מתוקה)
- 1 כוס פתיתים
- 1 בצל קטן קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1/2 כפית שערות זעפרן
- קורט צ'ילי חריף גרוס
- 2 עגבניות בינוניות, קצוצות
- 2 כפות אריסה
- 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
- 1/2 2 עד 3 כוסות ציר ירקות או ציר עוף או מים
- 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
- מיץ מלימון אחד
- מעט יוגורט לקישוט
- מעט עלי נענע לקישוט
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מערבבים את קוביות הדלעת עם כף שמן זית, כפית פפריקה מעושנת, מלח ופלפל שחור גרוס. משטחים בתבנית ואופים 40-35 דקות, עד לריכוך והשחמה קלה. שומרים בצד.
- מחממים כף שמן זית בסיר קטן. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים, תוך ערבוב, כ-3 דקות. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 12-10 דקות, עד שהפתיתים מוכנים. מסננים מהמים שנותרו בסיר ושומרים בצד.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים לסיר את השום, כפית פפריקה מעושנת, הכמון, זרעי הכוסברה הטחונים, הזעפרן, הצ'ילי מלח ופלפל שחור גרוס. מטגנים כחצי דקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את העגבניות ומטגנים 4-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את האריסה, גרגירי החומוס והציר (או המים). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מורידים מהאש.
- מעבירים מחצית מכמות המרק לקערה וטוחנים אותה למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט (אפשר להשתמש גם בבלנדר רגיל).
- מחזירים את המרק הטחון לסיר ומערבבים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט ציר חם (או מים חמים).
- מוסיפים למרק את הכוסברה הקצוצה ומיץ הלימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- ההגשה: מניחים את הפתיתים בקעריות ויוצקים עליהם את המרק החם. מוסיפים דלעת צלויה ומזלפים מעל מעט יוגורט ואריסה. מקשטים בעלי נענע.
מרק עדשים אדומות עם קרם קוקוס
מרק קל להכנה ומשביע, שמציע שילוב נהדר של עדשים, קרם קוקוס ותבלינים – וגם צבעוניות שתצבע לכם אפילו את היום האפרורי ביותר. כדאי להגיש לצד פרוסות לחם.
למתכון המקורי בבלוג של לינדה – לחצו כאן
מרכיבים6 מנות
- 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס או חמאה מזוקקת
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2 כפיות כמון
- 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
- 2 כפות אבקת קארי
- 1/2 כפית כורכום
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) או 2 קטנות (400 גרם כל אחת) קוביות עגבניות משומרות (כולל הנוזלים)
- 450 גרם עדשים כתומות
- 2 ליטר מים או ציר ירקות או ציר עוף
- קורט צ'ילי גרוס
- 2 חופנים גדולים עלי מנגולד קצוצים
- 1 קופסה (400 גרם) קרם קוקוס (אפשר להשתמש גם בחלב קוקוס)
- מיץ מ-1/2 ליים או 1/2 לימון קטן
- עלי כוסברה קצוצים לקישוט
- מעט אגוזי קשיו קלויים קלות במחבת יבשה וקצוצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחממים את השמן בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד לריכוך.
- מוסיפים לסיר את השום, הג'ינג'ר, 1/2 כפית מלח, הכמון, זרעי הכוסברה הטחונים, אבקת הקארי והכורכום. מטגנים דקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את העגבניות (כולל הנוזלים שבקופסה), העדשים והמים (או הציר). מתבלים במלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40 דקות.
- מתבלים בפלפל שחור, בצ'ילי ובעוד מלח (אם צריך). מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים, קרם הקוקוס ומיץ הליים (או הלימון). מבשלים 3-2 דקות, עד שהעלים מתרככים והמרק חם.
- ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות ומקשטים בכוסברה קצוצה ובאגוזי קשיו קלויים.
- במקום בכוסברה ובאגוזי קשיו אפשר לקשט את המרק בקוקוס קלוי ובבצל ירוק או עירית קצוצה.
מרק תרד ומנגולד עם גבינת פטה
גרסה של לינדה למרק של השף הישראלי יותם אוטולנגי, שפועל בבריטניה ומפורסם שם בזכות המתכונים החדשניים שלו. אפשר להחליף את הגבינה בתוספות אחרות, כמו יוגורט יווני, אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס, גרעיני דלעת קלויים, צנוברים קלויים, עלי נענע או עלי כוסברה.
למתכון המקורי בבלוג של לינדה – לחצו כאן
מרכיבים3-2 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 3 שיני שום כתושות
- 200 גרם עלי מנגולד
- 200 גרם עלי תרד (כדאי להשתמש בעלי תרד גדולים ובשרניים)
- 1/2 3 כוסות ציר ירקות או מים
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
- 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
- 1/4 כוס עלי נענע קצוצים גס
- 1 כפית עלי כוסברה יבשים טחונים או מעט אגוז מוסקט טחון
- 1 כף מיץ לימון
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחממים את השמן בסיר גדול על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 8-7 דקות, תוך בחישה תכופה, עד שהבצל והשום שקופים ורכים (מקפידים שלא ישחימו).
- מוסיפים את המנגולד , התרד, ציר המרק (או המים), הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והכוסברה היבשה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות, תוך בחישה מדי פעם.
- מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט או בלנדר רגיל.
- ההגשה: מעבירים את המרק לקעריות ומקשטים בגבינת פטה.
מרק חומוס עם תרד, מנגולד וכרוב עלים
ההשראה למרק העשיר הזה הגיעה מטיול בחבל קטלוניה שבספרד. הקטלונים מכינים אותו עם עלי תרד, אך לינדה העשירה אותו גם במנגולד ובכרוב עלים (קייל). כדאי להכין את המרק הזה מראש – לאחר יום-יומיים טעמו יהיה משובח יותר. מומלץ להגיש אותו עם טוסטים מרוחים בשום טרי, שמן זית ומלח אטלנטי (או מלח גס).
למתכון המקורי בבלוג של לינדה – לחצו כאן
מרכיבים4-3 מנות
- 250 גרם גרגירי חומוס יבשים או 3 כוסות חומוס מבושל מקופסת שימורים או מהקפאה
- 1/4 כוס שמן זית
- 6 שיני שום קלופות
- 1 פרוסת לחם
- 1 כפית כמון
- 2 כפות פפריקה חריפה - מעושנת או רגילה
- קורט שערות זעפרן
- 2 כפות חומץ שרי או חומץ בן יין
- 300 גרם עלי מנגולד, תרד וכרוב עלים (קייל)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים: משרים את הגרגירים במים במשך כ-8 שעות. מסננים, מעבירים לסיר ומוסיפים 10 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה עד שעה וחצי, עד לריכוך החומוס. משאירים בסיר חלק ממי הבישול – רק עד לכיסוי הגרגירים. אם משתמשים בגרגירים משומרים: שמים את הגרגירים בסיר יחד עם מי השימורים ומוסיפים מים עד לכיסוי הגרגירים. אם משתמשים בגרגירים קפואים: שמים את הגרגירים בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוים.
- מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כ-3 דקות, עד שהן מזהיבות (מקפידים שלא יישרפו). מוציאים את שיני השום מהמחבת ושומרים בצד.
- שמים את הלחם במחבת ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהוא הופך לזהוב-חום. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
- מכבים את הלהבה. מוסיפים למחבת את הפפריקה, הזעפרן וחומץ השרי ומערבבים.
- שמים במעבד מזון או בבלנדר את השום, הלחם והכמון. טוחנים למשחה סמיכה.
- מביאים לרתיחה את החומוס והנוזלים שבסיר. מוסיפים את העלים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים.
- מוסיפים לסיר החומוס את תערובת הלחם הטחונה ואת תערובת התבלינים שבמחבת ובוחשים. מבשלים ברתיחה עדינה כ-5 דקות.
- מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.