חנוכה הוא החג שטומן בחובו את הפיתויים הגדולים ביותר לכל מי שמבקש לשמור על בריאותו – ועל משקלו. הסופגניות האפויות שלפניכם מהוות פתרון מצוין: הן אפויות ומכילות כמות קטנה ביותר של שמן, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. המחיר הקלורי הוא 95 קלוריות לסופגנייה ללא ציפוי או מילוי.

 

 

החומרים (ל-30 סופגניות בינוניות, 95 קלוריות לסופגנייה)

 

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • 3 חלמונים
  • 2 כפות גדושות שמן קוקוס
  • 1 כוס חלב סויה מופחת סוכר
  • 1.5 כפיות תמצית וניל

 

ההכנה

 

1.שמים בקערה את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת, ומניחים להתפחה של כ-30 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. מקמחים קלות משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהקערה, מעבדים מעט ומתחילים ליצור כדורים קטנים (כל כדור אמור להיכנס בגודלו לכף יד). מניחים את הכדורים על גבי תבנית שרופדה בנייר אפייה ושומנה קלות. מכסים את העיגולים במגבת, ומתפיחים לעוד 40 דקות. בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מברישים קלות את העיגולים התפוחים בשמן זית (אין כלל טעם לוואי לאחר האפיה), ומכניסים לתנור החם לרבע שעה או עד להזהבה של הסופגניות.

4. מוציאים את הסופגניות ומקררים מעט.

5. ההגשה: ניתן להגיש אם מעט אבקת סוכר וריבה, או לצפות בגנאש שוקולד.

 

 

  • נטעחן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 

לביבות תפוחי אדמה ללא טיגון לביבות כרובית ובטטה לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור לביבות כרובית וקישואים דיאטטיות