אנו נמצאים בתקופה משמחת במיוחד – שיא עונת הגזר. כעת הוא מתוק, פריך, עשיר ביתרונות תזונתיים, זמין וזול מתמיד, וממש מתבקש להכין ממנו מטעמים. לפניכם מתכון טבעוני לקציצות עם המון גזר, לא מסובך ובלי טיולים לחנויות הטבע במצוד אחר רכיבים אקזוטיים. זהו מתכון קל להכנה, בריא ואפילו כשר לפסח (לאוכלי קטניות).
הקציצות טעימות חמות או קרות ואפשר גם למלא איתן כריכים משביעים או לטבול בטחינה חמצמצה. אם רוצים להעשיר את הטעם הבסיסי, ניתן להוסיף עשבי תיבול כגון בזיליקום או כוסברה. צ'ילי או פלפל ירוק מתאימים מאוד לאוהבי החריף, או פלפל שחור לנזהרים יותר.
שני המכשירים החשמליים הבאים יסייעו מאוד בהכנת המתכון: מעבד מזון עם דיסקית גרור דקה (אפשר להכין עם פומפייה למי שאין); ומטחנת תבלינים שטוחנת לא רק תבלינים ופשתן אלא גם את הקטניות לאבקה שמדביקה נפלא את הגזר והבצל לכדי קציצה יציבה.
________________________________________________________________________________
עוד בהבראת מתכונים :
>> עוגת שמרים טבעונית עם שמן קוקוס
>> מתכוני קינואה: מפשטידות ועד קינוחים
>> כרובית צלויה בתנור ברוטב טחינה אדומה >> ירקות מאודים ברוטב חמצמץ ___________________________________________________________________________________________
קציצות גזר
מרכיבים ל-8 יחידות
- 1 בצל קלוף
- 3 גזרים קלופים
- 3 כפות עדשים כתומות (לא מבושלות)
- 1 כפית זנגביל טרי מגורר
- ½ כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
ההכנה
1. מגררים במעבד מזון עם דיסקית הגרור הדקה את הבצל והגזר ומעבירים לקערה (בלי לסחוט את הנוזלים).
2. טוחנים את העדשים במטחנת תבלינים עד שנוצרת אבקה דקה, מעבירים לקערת הגזר ומתבלים בזנגביל, מלח ושמן זית.
3. מערבבים היטב עם הידיים ומניחים ל-20 דקות.
4. מחממים תנור ל-190 מעלות, יוצרים 8 קציצות ומניחי על גבי נייר אפייה. אופים 40 דקות, הופכים ואופים במשך 10 דקות נוספות.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכה של סדנאות לבישול בריא
>> למדור הבראת מתכונים