עוד מתכוני פסטה  בערוץ האוכל של Xnet:

 

מרכיבים (3-2 מנות)

  • 250 גרם פסטה (רצוי ארוכה, כמו פטוצ'יני או טליאטלה)
  • 180 גרם (כ-3/4 סלסלה) פטריות שמפיניון חתוכות גס
  • 10 גרם חמאה
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או 38% שומן (לרוטב קל יותר אפשר להשתמש בשמנת עם 10% או 15% שומן)
  • 1/2 חצי כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • מעט עירית קצוצה לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח לבישול הפסטה.
  2. מנקים את הפטריות במטלית לחה (לא שוטפים אותן – זה יגרום להן להפוך לסמרטוטיות). חותכים גס.
  3. מחממים על אש בינונית מחבת עמוקה או סיר בינוני. מוסיפים את החמאה, וכשהיא מתחילה לבעבע מוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד שהבצל מתרכך (מקפידים שהאש לא תהיה גבוהה מדי, כדי שהשום לא ייחרך - זה יהפוך אותו למר ולא טעים).
  4. מוסיפים את הפטריות למחבת עם הבצל ומגבירים מעט את האש. מטגנים 4-3 דקות, עד שהן משחימות אך לא מתרככות מדי.
  5. מתחילים לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  6. מוסיפים למחבת את היין ומבשלים כמה דקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין.
  7. מוסיפים את השמנת, ומתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. מערבבים היטב.
  8. מבשלים כ-4 דקות ברתיחה עדינה מאוד, עד שהרוטב מסמיך מעט.
  9. מוסיפים את הפסטה המוכנה ומערבבים היטב.
  10. מעבירים לצלחות הגשה עמוקות ומקשטים בעירית.

 

  • ארתור (לי) סולימנוב הוא שף מסעדת פפרדלה ברחובות, שפתחה באחרונה סניף גם בתל אביב