בעיני, עוגיות ג'ינג'ר הן העוגיות המושלמות לימים קרים - לצד קפה, תה או כל משקה חם אחר. ואכן, באירופה נוהגים להכין גרסאות שונות של העוגיות המתובלות האלה לקראת חג המולד המושלג. רק צריך להיזהר אתן – כי קשה מאוד להפסיק לאכול אותן...
שימו לב: הוראות ההכנה מתייחסות למיקסר עומד, אך אפשר להכין את הבצק גם במיקסר ידני או במעבד מזון. בכל מקרה, מרגע שמוסיפים לתערובת את הקמח חשוב לעבד אותה כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות.
עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:
- בצק פריך כמו שצריך: מדריך להכנת בצק מושלם - ומתכונים לקיש בצל ולטארט שוקולד
- מעדן חלב ביתי בפחות מ-1 שקל
- עוגת שוקולד פשוטה שנמסה בפה
- עוגת שוקולד פשוטה שנמסה בפה
מרכיבים (100 עוגיות)
לסירופ
- 5 כפות (60 גרם) סוכר לבן
- 4 כפות (60 מ"ל) מים
לבצק
- 155 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס + 2 כפות (155 גרם) סוכר חום כהה
- 2 כוסות גדושות (310 גרם) קמח
- 1 כף אבקת אפייה
- 1 כף גדושה קינמון טחון
- 1 כף שטוחה ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית ציפורן טחון
- 1/2 כוס (45 גרם) שקדים קלופים פרוסים
לציפוי
- 2 חלבונים
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
אופן ההכנה
הסירופ
- מרתיחים בסיר קטן את הסוכר הלבן והמים, עד שנוצר סירופ סוכר.
- מצננים לטמפרטורת החדר.
הבצק
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. מעבדים את החמאה והסוכר החום הכהה עד שמתקבל קרם אחיד.
- מנפים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן. מוסיפים שקדים ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת הקמח, התבלינים והשקדים למיקסר בהדרגה, תוך שהוא מופעל במהירות נמוכה.
- מוזגים למערבל את סירופ הסוכר הקר ומערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד ולא פירורי. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים.
- יוצרים מהבצק 3 גלילים בקוטר 3 ס"מ. בעת יצירת הגלילים יש לדחוס היטב את הבצק, כך שלא ייווצרו בתוכו חללי אוויר. חשוב שהגלילים יהיו בקוטר שווה, כדי שהעוגיות יהיו אחידות.
- עוטפים היטב בפלסטיק נצמד.
- מקררים את הגלילים כשעתיים במקרר או כשעה במקפיא, עד שהבצק מתייצב וניתן לחתוך בקלות את העוגיות.
ציפוי העוגיות ואפייתן
- מושחים את הגלילים בחלבון ביצה.
- מערבבים את השקדים הטחונים והסוכר החום הבהיר. מפזרים את התערובת על נייר אפייה ומגלגלים בה כל גליל כדי לצפות אותו.
- פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי של כ-6 מ"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 25-20 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות, עד שהעוגיות מתקשות ומשחימות. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום, כדי שהעוגיות ישמרו על פריכותן.
טיפ
- נשברו לכם כמה עוגיות בשלב החיתוך? אספו את הבצק וצרו ממנו גליל חדש. הקפיאו לכמה דקות, כדי שהגליל יתקשה, וחתכו מחדש.
- שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף.
באחרונה פירסם את ספר האפייה "ככה אופים את זה"