כשלמדתי בפריז המליץ לי אחד המורים על הספר של אלן דוקאס – אחד השפים הצרפתיים הבולטים ביותר בעשורים האחרונים. זה היה המתכון הראשון שהכנתי מתוך הספר – ומיד נשביתי בקסמו: ההכנה שלו קלה מאוד, והתוצאה היא עוגה נפלאה שפשוט נמסה בפה.
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק בגודל כ-8X20 ס"מ (אפשר לאפות את העוגה גם בתבנית אינגליש קייק רגילה, אך אז היא תהיה פחות גבוהה. קחו גם בחשבון שזמן האפייה יתקצר)
- 125 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
- 55 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כף) אבקת קקאו
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 ביצה בגודל M
- 225 גרם (1 כוס + 2 כפות) סוכר
- 90 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) שמן קנולה
- 100 גרם (1/2 מכל = 1/3 כוס ועוד 2 כפות) שמנת חמוצה 27% שומן
- 150 גרם (2/3 כוס פחות 1 כף) חלב
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
- מנפים יחד את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה.
- מקציפים את הביצה, ולאחר שהיא מקבלת נפח מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף כ-10 דקות, עד שהסוכר מתמוסס ומתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים בהדרגה את השמן ומקציפים עוד מעט, עד שהוא נטמע בקציפה.
- מקפלים את תערובת הקמח לתוך קצף הביצים. מערבבים את השמנת עם החלב, ומקפלים גם אותם לתוך הקציפה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 10 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים עוד שעה עד שעה וחצי, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה
ב"בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה"