המתכון הזה מעלה בי זיכרונות ילדות מתוקים. כשהייתי אומרת לאמא שלי "בא לי משהו טעים" היא היתה מצליחה לייצר את הדבר הכי טעים בצ'יק צ'אק. ממש קוסמת במטבח. רציתי להביא לכם קצת מהקסמים שלה.

אבל הטעם הוא לא הכל כאן: מעדנים מתוצרת בית זולים באופן משמעותי מהתעשייתיים (כ-80 אגורות ל-125 גרם – תכולה של גביע), ועשויים ממרכיבים טבעיים בלבד. אז למה אתם מחכים?

מרכיבים (מנה אחת)

  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1 עד 1/2 1 כפות קורנפלור (תלוי במידת הסמיכות הרצויה)
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 כפיות קקאו

אופן ההכנה

  1. יוצקים את רוב החלב לסיר - משאירים בכוס 4-3 כפות מהחלב. מוסיפים לכוס את הקורנפלור ומערבבים היטב, עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  2. מחממים את החלב שבסיר. כשהחלב מגיע לסף רתיחה מוסיפים את הסוכר והקקאו ומערבבים, עד שהם נמסים לגמרי.
  3. מוסיפים את בלילת הקורנפלור וממשיכים לבשל עוד 3-2 דקות ברתיחה עדינה, תוך בחישה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך. הבחישה חשובה כדי שלא ייווצרו גושים או משקעים.
  4. אפשרות הגשה 1: מגישים חם, כמשקה סמיך (קחו בחשבון שייווצר על פני המשקה קרום שכדאי להסיר).
  5. אפשרות הגשה 2: מכסים בפלסיק נצמד ומניחים במקרר לכמה שעות, עד שהמעדן מתקרר לחלוטין ונקרש.

גיוונים ושדרוגים

  • למרקם עשיר יותר, אפשר להחליף חצי מכמות החלב בשמנת מתוקה 10% שומן.
  • אפשר להחליף את הקקאו בשוקולד מריר או חלב – יש להוסיף לכל כוס כ-50 גרם שוקולד. אם אתם משתמשים בשוקולד חלב – ותרו על הסוכר שבמתכון.
  • להכנת מעדן חלב בטעם וניל: חוצים מקל וניל לאורכו ומגרדים מתוכו את הגרגירים השחורים לתוך החלב הקר. מוסיפים 3 כפיות סוכר וחלמון ביצה ומחממים תוך בחישה מתמדת. כשהחלב חם מוסיפים קורנפלור מהול ב-3 כפות חלב קר וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה 3-2 דקות, עד להסמכה (במקום במקל וניל, אפשר להשתמש ב-1/2 עד 1 כפית תמצית וניל. אפשר להוסיף לתערובת גם מעט קליפת לימון מגוררת).
  • להכנת מעדן חלב בטעם מי ורדים (ובקיצור – מלבי): מוסיפים לחלב כפית של מי ורדים במקום הקקאו. בהגשה אפשר לפזר על המעדן קוקוס קלוי ושברי אגוזי מלך.
  • רעיונות לטעמים נוספים: החליפו את הקקאו בכפית של אבקת קפה נמס, קליפת לימון מגוררת או קליפת תפוז מגוררת.

  • נטע בירן היא דיאטנית קלינית. המתכון באדיבות מועצת החלב