המתכונים לקוחים מספרה של אלינוער רבין "גבינה – עוגות וקינוחים" (הוצאת "קוראים").

 

 

עוגת מוס שוקולד לבן וגבינה

 

בדרך כלל אני מכינה את העוגה הזאת משוקולד מריר , אך במתכון זה המרתי אותו בשוקולד לבן והתוצאה זכתה לשבחים. זו עוגה עשירה שמספיקה למנות רבות כי כדאי להגיש ממנה פרוסות קטנות.

 

גבינת מסקרפונה, כמו קרם פרש, לא רבים מכינים בארץ. שני המוצרים נפלאים, עם הרבה טעם, קלוריות ומחיר - אבל כמו הרבה מוצרים שכאלה, זה כל כך טעים. אפשר להחליף את המסקרפונה בגבינת שמנת של "פילדלפיה".

 

להכנת תלתלי שוקולד ממיסים במיקרוגל מטבעות שוקולד עם כף מים (מחממים בכל פעם 30 שניות ובוחשים, עד להמסה מוחלטת). בעזרת מרית מתכת שוטחים כף מהתערובת על משטח שיש או תבנית מתכת ששהו לפחות שעה במקפיא, ומשתמשים במרית כדי לגלגל מיד את השוקולד שהתקשה לגלילה.

 

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

 

לבסיס

  • 1/2 כוס (125 גרם) סוכר דק
  • 1 כוס (150 גרם) אגוזי לוז ושקדים קלויים קצוצים
  • 50 גרם חמאה מלוחה רכה

 

למוס

  • 450 גרם שוקולד לבן
  • 1/2 כוס (125 מ”ל) חלב
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • 400 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת "פילדלפיה", בטמפרטורת החדר
  • 3 מכלים (750 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 4 כפות ליקר תפוזים (למשל קואנטרו)

 

לקישוט

  • אגוזים ושקדים קלויים וקצוצים או תלתלי שוקולד לבן

 

אופן ההכנה

 

הבסיס

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבסיס (אפשר במזלג). משטחים בתבנית ומהדקים.
  2. מצננים כחצי שעה במקרר או 10 דקות במקפיא.

 

המוס

  1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם החלב: מחממים 30 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הגבינה ומערבבים.
  3. מקציפים את השמנת המתוקה. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד ואת הליקר.
  4. יוצקים את התערובת על הבסיס, ומצננים כמה שעות במקרר.
  5. לפני ההגשה מפזרים על העוגה אגוזים ושקדים קצוצים. יפה לקשט בתלתלי שוקולד לבן (ראו הסברים להכנה בהקדמה למתכון).

 

טיפ לחיתוך עוגות גבינה

  • קשה לפרוס עוגת גבינה בלי שחלק ממנה יידבק לסכין. אז מה עושים? אחת השיטות היא שימוש בסכין מחוממת ואחרת היא שימוש בחוט דנטלי. כן כן. נוטלים חוט דנטלי ארוך, אוחזים בשתי הידיים וחותכים את הפרוסה הרצויה. לא מרימים את החוט חזרה, כי אז הפרוסה המושלמת תיהרס - במקום זאת, מושכים אותו החוצה כשמגיעים לתחתית העוגה. צריך רק לוודא שהחוט אינו משודרג לטעם מנטה ושהשכבה התחתונה אינה קשה מדי.

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

עוגת שמרים עם גבינה ואגוזי מלך

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 1 כוס (250 מ”ל) חלב קר
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 1 ביצה קטנה
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • מעט מלח
  • 1/2 2 כוסות (375 גרם) קמח

 

למריחה

  • 100 גרם חמאה

 

למילוי

  • 50 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 1/3 כוס (80 גרם) סוכר
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2/3 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קלויים קצוצים
  • 1 ביצה קטנה
  • 2 כפות קמח
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפות ליקר אגוזים

 

לציפוי

  • 1 ביצה קטנה
  • 1/2 כוס (75 גרם) חצאי אגוזי מלך קלויים

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק. לשים 8-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביר מדי (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מאט קמח; ואם הוא קשה מדי, מוסיפים מעט חלב או מים). מכסים את הקערה במגבת לחה ומצננים כחצי שעה במקרר.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לריבוע בעובי של כ-2 ס"מ, ומברישים אותו במחצית מכמות החמאה.
  3. מקפלים את הבצק לשניים ומעבירים לתבנית או מגש מקומחים מעט. מכסים במגבת לחה ומצננים חצי שעה נוספת במקרר.
  4. חוזרים שוב על שלבים 3-2.
  5. מכינים את המילוי: מערבבים היטב את החמאה, הגבינה ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את המרכיבים הנוספים ומערבבים. מצננים כרבע שעה במקרר.
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
  8. מרדדים כל אחד מחלקי הבצק לעיגול בקוטר 30 ס”מ. מניחים את אחד העיגולים בתבנית, ומורחים אותו במחצית מכמות המילוי. מניחים מעל עיגול נוסף, ומורחים אותו ביתרת המילוי. מכסים בעיגול השלישי.
  9. מסמנים במרכז העוגה עיגול בקוטר כ-8 ס”מ. חותכים את העוגה לרבעים - אך לא עד למרכזה, אלא רק עד העיגול המסומן.
  10. חותכים כל רבע ל-5-4 פרוסות (משאירים את העיגול שבמרכז שלם). מפתלים כל חתיכה סביב עצמה 4-3 פעמים, כך שרואים היטב את המילוי.
  11. טורפים את הביצה עם מעט מים, ומברישים את העוגה. שמים את חצאי האגוזים על העיגול שבמרכז.
  12. אופים 30-20 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב עמוק (הקפידו שלא לייבש אותה).
  13. העוגה נשמרת היטב במקפיא – יש להפשירה בטמפרטורת החדר. כדאי לחמם אותה מעט לפני ההגשה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

 

עוגת גבינה ואגוזי פקאן

 

מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

 

לבסיס

  • 1 כוס ביסקוויטים מרוסקים
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (150 גרם) אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים

 

לשכבת הגבינה

  • 750 גרם גבינת שמנת
  • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר חום
  • 2 כפות קמח
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2/3 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן קלויים קצוצים
  • 2/3 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן מסוכרים שבורים

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבסיס: מערבבים את הביסקוויטים המרוסקים עם החמאה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. שוטחים בתבנית ומצננים כרבע שעה במקרר.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. שמים את הגבינה, הסוכר והקמח בקערת המיקסר, ומערבלים עם וו הגיטרה.
  4. ממשיכים לערבל ומוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד (מחכים בכל פעם שהביצה הקודמת תיטמע בתערובת).
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הווניל ואגוזי הפקאן הקלויים.
  6. יוצקים לתבנית, ומפזרים מעל את אגוזי הפקאן המסוכרים.
  7. אופים כ-50 דקות. עם סיום האפייה פותחים מעט את דלת התנור ומצננים את העוגה בתוכו.
  8. שומרים במקרר.