בורקיטס הם דבר קטן ונפלא! הם טעימים להפליא, מוכנים במהירות ומרכזים בתוכם את כל הגבינות שאוהבים (או שמתים להיפטר מהן, הבה ונודה באמת). בעצם, דברים קטנים ומלוחים זה תמיד טוב, לא?
אז בלי הרבה הקדמות – בואו נתחיל.
כמה טיפים לפני שנכנסים למטבח
- הכנת הבצק פשוטה מאוד: מתחילים בטריפת נוזלים עם שמן וחומץ, מוסיפים את המרכיבים היבשים בבת אחת, לשים טיפה – וזהו.
- הבצק מכיל סודה לשתייה ואבקת אפייה. סודה לשתייה מגיבה במגע עם חומצה, ואבקת אפייה מגיבה במגע עם נוזל – שניהם נמצאים בבצק. לכן יש לעבוד מהר: ברגע שהבצק מוכן יש להתחיל לרדד ולקרוץ עיגולים. אין צורך בקירור הבצק או במנוחה במקרר - הוא נפלא ונוח איך שהוא.
- הבצק דורש עיבוד קצר מאוד: כשהפירורים הרטובים מתגבשים לבצק מתחת לידיים - יש להפסיק. אתם תרגישו לבד. הבצק רך ונוח, ועיבוד יתר יהפוך אותו לקשה וסרבן.
- הבצק יכול להיות קצת רטוב. אל תתפתו להוסיף לו קמח בזמן העיבוד. מה שכן, חשוב לקמח היטב את משטח העבודה ואת המערוך. מומלץ לעבוד על נייר אפייה מקומח היטב. הכי נוח.
- לא כדאי להפציץ את הבורקיטס במלית. היא אמורה להספיק להכל, ויכול להיות שתישארו עם קצת עודפים. הכמות שבה אני מילאתי את שלי, כמו בתמונה? יותר מדי. מצאתי את עצמי אוכלת גבינות שנזלו מהבורקיטס ונאפו ונהיו גוש קראנצ'י מבעבע. בעצם, זה לא דבר כזה רע.
- חשוב להדק טוב טוב את שולי הבצק כשסוגרים את הבורקיטס, אחרת הם נפתחים באפייה והמלית בורחת. אם ממש יש לכם חשק להשקיע, אפשר לעבור על כל אחד ואחד מהם עם מזלג וליצור שוליים מהודקים ודקורטיביים.
- אני הכנתי את הבורקיטס בגרסת המיני והשתמשתי ברינג בקוטר 8 ס"מ כדי לקרוץ את עיגולי הבצק. אם בא לכם בורקיטס יותר גדולים ונדיבים במלית, חיתכו עיגולים בקוטר גדול יותר. מניסיוני, הם יותר טעימים כשהבצק עבה, אז ייתכן שאפילו תצטרכו להכפיל כמויות.
- הבורקיטס שלי היו מוכנים אחרי 20 דקות בדיוק בתנור. אם מכינים בורקיטס גדולים, זמן האפייה יתארך. הם צריכים להיות אפויים-זהובים ומבעבעים מאוד. ליתר ביטחון, בדקו אותם כבר לאחר 10 דקות בתנור.
- המאפים הכי טובים ביום הכנתם. לאחר מכן אפשר לשמור אותם במקרר כשבוע או להקפיא. מחממים מעט בטוסטר אובן או בתנור - והם כמו חדשים.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
גיוונים ושדרוגים
- אם אין לימון בשטח, אפשר להחליף אותו בכף חומץ פשוט.
- אפשר להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא. זה נשמע לי נהדר! חבל שלא היה לי קמח מלא.
- יש לכם פטה או קשקבל? אין צפתית אבל יש צ'דר? אין בעיה. החליפו באיזו גבינה שבא לכם. רק הקפידו שיהיה איזון בין גבינות יבשות לרטובות, וטעמו לפני שתוסיפו מלח.
- אפשר להוסיף למלית זיתים, תירס, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול ומה שבא.
- במקום שומשום אפשר לפזר על הבורקיטס פרג, קצח, שומשום שחור או מלח גס.
בורקיטס גבינות (30 בורקיטס קטנים או 15 גדולים)
לבצק
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
- 1/4 כוס חלב
- 1/2 כוס שמן
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
למלית
- 125 גרם (חצי גביע) גבינה לבנה
- 125 גרם (חצי גביע) קוטג'
- 100 גרם (קצת פחות מחצי ריבוע) גבינה בולגרית מפוררת
- 125 גרם (חצי עיגול) גבינה צפתית מפוררת
- 1 חלבון ביצה
- מעט פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח
לציפוי
- 1 חלמון ביצה מעורבב עם קצת מים
- שומשום
כלים
- קערה
- קערית
- נפה
- מערוך
- כף
- כפית
- מטרפה
- ספל מדידה מידה סטנדרטית
- חותכן / רינג
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, למעט החלבון, המלח והפלפל. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל בהתאם למליחות הגבינות. מוסיפים את החלבון ומערבבים היטב.
- מכינים את הבצק: מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה. שמים בקערה את השמנת, החלב, השמן, המלח, הסוכר והלימון וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את תערובת הקמח ולשים רק עד לקבלת כדור בצק אחיד, נוח לעבודה וקצת רטוב.
- מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים היטב את משטח העבודה. מרדדים כל מחצית של הבצק לעובי של 1/2 ס"מ.
- קורצים מהבצק עיגולים (אני השתמשתי ברינג בקוטר 8 ס"מ).
- מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים את העיגולים לשניים, כך שיתקבלו סהרונים. מהדקים היטב את שולי הבצק.
- מסדרים את הבורקיטס בתבנית. מברישים בחלמון הביצה ומפזרים מעל שומשום.
- אופים כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.