עוד בערוץ האוכל של Xnet:
מרכיבים (2 מנות)
לאורז האדום
- 1 1/2 כוסות (250 גרם) אורז אדום או תערובת אורז פרא (להשיג בחנויות טבע, בשווקים ובחלק מרשתות השיווק)
- 3 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
לתבשיל
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לשמונה
- 1 ראש סלרי, קלוף ופרוס לקוביות קטנות
- 1 גבעול טימין
- 1 חזה עוף, חתוך באלכסון לרצועות בעובי 1/2 ס"מ
- 3 תרמילי הל, מעוכים
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח פלפל שחור, גרוס טרי
- 6 פטריות שמפיניון, פרוסות
- להגשה: מעט עלי סלרי, קצוצים
אופן ההכנה
האורז
- שמים את האורז, המים והמלח בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה קלה, ללא כיסוי, כ-10 דקות, או עד שהאורז רך והנוזלים מתאדים.
התבשיל
- יוצקים את שמן הזית למחבת. מוסיפים את הבצל, הסלרי והטימין ומטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את רצועות העוף, תרמילי ההל, הפפריקה, המלח והפלפל ומטגנים עד שבשר העוף מתבשל במלואו.
- מוסיפים את הפטריות, מטגנים תוך ערבוב כדקה ומסירים מהכיריים.
- מעבירים את האורז לקערת הגשה ומניחים מעל את תכולת המחבת. מעטרים בעלי הסלרי הקצוצים ומגישים.