עוד לא עיקלנו את חגיגות המנגלים של פסח, וכבר ניצב לו בפתח יום העצמאות, על כל שיפודיו ושומניו. אבל לפני שיוצאים לכבוש כל פיסה קטנה של דשא וצל, כדאי לזכור משהו חשוב: עצמאות איננה אכילה משוללת רסן, אלא החופש לבחור מה לאכול, ועדיין לשמור על הבריאות והגזרה.

 

וכדי שהחג הזה יהיה קצת יותר ידידותי לא רק לאלו השומרים על הגזרה, אלא גם לאלו המעדיפים לשמור על בריאותם, נתחיל בקניות מוקפדות ומתוכננות.

 

בחירת והכנת הבשרים

 

חשוב להקפיד על בשרים דלי שומן. בשר עוף והודו נחשבים כדלי שומן. העדיפו את נתחי הפילה והסינטה על פני האנטריקוט השומני, וגם אז בקשו מהקצב להסיר את כל חלקי השומן (החלקים הלבנים) הנראים לעין מהבשר.

 

במקום לחתוך את נתחי הבשר לסטייקים (כל סטייק שוקל 300-200 גרם), רצוי לחתוך לקוביות ולהכין שיפודי בקר. 100 גרם בשר על שיפוד מהווה מנה יפה מאוד של בשר וחוסך כשליש עד חצי מכמות הבשר, הקלוריות והכולסטרול. אם רוצים לגוון, ניתן להשחיל על השיפוד גם ירקות בין חתיכות הבשר.

 

להכנת קבב ביתי, בקשו מהקצב לטחון לכם נתח רזה יחסית ונקי מחתיכות שומן גדולות, הוסיפו בצל קצוץ, תבלינים לפי הטעם וירק, וקיבלתם קבב עם פחות מ-10% שומן, להבדיל מקבב קנוי המכיל בדרך כלל מעל 30% שומן.

 

ירקות וסלטים: בלי פחמימות ומיונז

 

הקפידו לרכוש הרבה ירקות להכנת סלטים, וירקות על הגריל. מחמצים יכולים להוות פתיח מצוין לארוחה. הכינו מספר סלטי ירקות מגוונים ושונים אך על טהרת הירקות. הימנעו מהכנת סלטים פחמימתיים כמו תפוחי אדמה או סלק, והימנעו מתיבול הסלטים במיונז. בנוסף לחיסכון הקלורי, תמנעו מהסכנה של קלקול המיונז, שמתרחש מהר מאוד בטמפרטורה חמה ומחוץ למקרר.

 

אינכם חייבים להכין רק סלטים. את הירקות אפשר להכין כבר בבית לצלייה מהירה על הגריל עוד לפני תחילת הארוחה. אל תחששו להיות יצירתיים: פיטריות, קישואים, חצילים, פלפלים בכל הצבעים יעניקו צבע וטעם נפלא לארוחה.

 

פלפל קלוי על האש. יוסיף טעם נפלא לארוחה (צילום: thinkstock)
פלפל קלוי על האש. יוסיף טעם נפלא לארוחה (צילום: thinkstock)

 

 

סלטים וממרחים: לא חייבים לקחת חומוס

 

אם אתם מהסוג שלא מסוגל לראות חומוס מונח בצלחת ולא לקחת פיתה ולנגב, נסו לוותר עליו ולהמיר אותו בסלט חצילים קלויים, מטבוחה, סלט גזר מוחמץ או וסלט טורקי פיקנטי.

 

קינוח מרענן על הגריל

 

הימנעו מרכישת חטיפים (זה הרי אף פעם לא באמת בשביל הילדים, שגם ככה לא צריכים את זה), ואם כבר חטיפים, העדיפו מרשמלו לצלייה על האש בסיום הארוחה על פני חטיפים שומניים כבמבה, תפוצ'יפס וביסלי.

 

אל תשכחו להעמיס על עגלת הקניות גם פירות. אפשר לצלות על הגריל פירות טריים שמתרככים ומקבלים טעם נפלא של עישון.

 

מרשמלו על האש. אפשר גם פירות (צילום: thinkstock)
מרשמלו על האש. אפשר גם פירות (צילום: thinkstock)

 

איך נמנעים מזלילה לא מבוקרת?

 

בין אם אתם המוזמנים או המארחים, ישנם מספר כללים שיעזרו לכם לצלוח את הארוחה כשידכם על העליונה:

 

  • אל תגיעו רעבים, בין עם הארוחה בערב או בצהריים. איכלו משהו לפני, על מנת שברגע שתגיעו לארוחה לא תתנפלו על הפיתות והחומוס.
  • התחילו את הארוחה בצלחת מלאה בירקות, סלטים, ירקות צלויים או ירקות מוחמצים. ירקות גורמים לתחושת שובע, וימנעו מכם לבלוס פחמימות ריקות..
  • תכננו כבר בתחילת הארוחה ממה אתם רוצים לטעום ומה לאכול. אל תבזבזו טעימות על בשרים או מאכלים שאתם פחות אוהבים.