צילום: שי יחזקאל

"סטייק" אננס ספייסי שגם יגוון לכם את התפריט וגם ישמור על הלב

אפילו שהם כאלה מתוקים, שחררנו את הפירות מתפקיד הקינוח, הכנסנו טוויסט ספייסי־מלוח ותיבלנו בהמון בריזה קיצית. שלושה מתכונים ששמים את הפרי במרכז

"סטייק" אננס ספייסי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
"סטייק" אננס ספייסי (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
נקטרינה לימון עם קראמבל הל  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
נקטרינה לימון עם קראמבל הל (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עלה אורז קריספי עם צ'טני שזיפים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עלה אורז קריספי עם צ'טני שזיפים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

נקטרינה לימון עם קראמבל הל

 

הנקטרינה מהווה מקור טוב לאשלגן, המסייע לשמירה על לחץ הדם ועל חילוף חומרים תקין ולהפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2 (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    הנקטרינה מהווה מקור טוב לאשלגן, המסייע לשמירה על לחץ הדם ועל חילוף חומרים תקין ולהפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2

     

    החומרים ל-4 מנות:

    • 6 נקטרינות כתומות, חצויות

    לתיבול הנקטרינות:

    • 1 כף חומץ בלסמי
    • 1 כף סילאן טבעי
    • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
    • קורט צ'ילי
    • מלח, פלפל

    לקראמבל:

    • 1/2 כוס שיבולת שועל
    • 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
    • 1/2 כוס שומשום שחור
    • 3 כפות קמח כוסמין מלא
    • 3 כפות חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
    • מלח ופלפל לבן
    • קורט הל

     

    אופן ההכנה:

    1. מסדרים את חצאי הנקטרינות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בכל מרכיבי התיבול. מכניסים לתנור חם (250 מעלות) ל־5 דקות.

    2. מכניסים את כל מרכיבי הקראמבל לקערה גדולה וממוללים בידיים עד שמתקבלים פירורים קטנים.

    3. מפזרים את פירורי הקראמבל על חצאי הנקטרינות ואופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות כ־20 דקות עד שהפירורים מזהיבים. מגישים חם, אפשר עם קרם פרש.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 290 קלוריות | 26.9 גרם פחמימות | 8.3 גרם חלבון | 17.3 גרם שומן | 6 מנות

     

    נקטרינה

    למה? הנקטרינה מהווה מקור טוב לאשלגן (כ־200 מ"ג ל־100 גרם פרי). צריכת כמויות נאותות של אשלגן מסייעת לשמירה על לחץ הדם ועל חילוף חומרים תקין ולהפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2.

    כמה? מנה = יחידה בינונית (70 קלוריות)  

     

    המלכה הסמוקה: שש סיבות מצוינות להכניס נקטרינה לתפריט הקיצי >>>

     

    "סטייק" אננס ספייסי

     

    האננס מכיל ברומלין ולו תכונות נוגדות דלקת ומווסתות של מערכת החיסון, התורמות למניעת סרטן, והוא מסייע גם להגנה על הלב ולתפקוד תקין של מערכת העיכול (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      האננס מכיל ברומלין ולו תכונות נוגדות דלקת ומווסתות של מערכת החיסון, התורמות למניעת סרטן, והוא מסייע גם להגנה על הלב ולתפקוד תקין של מערכת העיכול(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים ל-4 מנות:

      • 1 אננס מקולף ופרוס ל־8 פרוסות
      • מלח גס ופלפל שחור גרוס
      • 1 כפית צ'ילי גרוס
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 שיני שום קצוצות
      • ½1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
      • 1 כפית קליפת לימון קצוצה
      • 5 ענפי רוזמרין
      • 1 כף סילאן
      • 1 כף רוטב סויה
      • 2 כפות אגוזי מלך שבורים

      להגשה:

      • 1 כוס פולי אדממה קלופים וקפואים, חלוטים
      • פלפלון צ'ילי אדום, פרוס

       

      אופן ההכנה:

      1. מחממים מחבת רחבה וקולים קלות את המלח הגס, הפלפל השחור והצ'ילי הגרוס.

      2. יוצקים על התבלינים את שמן הזית ומוסיפים את השום, הג'ינג'ר וקליפת הלימון, ומטגנים חצי דקה.

      3. מוסיפים למחבת את הרוזמרין, הסילאן והסויה ומערבבים. מוסיפים את פרוסות האננס ומטגנים דקה מכל צד. מוסיפים את אגוזי המלך ומקפיצים לדקה נוספת.

      4. מסדרים את פרוסות האננס בצלחת הגשה, יוצקים מעל את נוזלי הצלייה ומפזרים את האדממה והצ'ילי.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 328 קלוריות | 36.7 גרם פחמימות | 12.8 גרם חלבון | 15.7 גרם שומן | 4 מנות

       

      אננס

      למה? מכיל ברומלין, תרכובת אנזימים שיש לה יכולת לפרק חלבונים. לברומלין תכונות נוגדות דלקת ומווסתות של מערכת החיסון, התורמות למניעת סרטן, והוא מסייע גם להגנה על הלב ולתפקוד תקין של מערכת העיכול.

      כמה? מנה = כוס קוביות  (50 קלוריות)

       

      צהוב עולה: שש סיבות מצוינות לשלב אננס בתפריט הקיצי >>>

       

      עלה אורז קריספי עם צ'טני שזיפים

       

      השזיף הסגול מכיל אנתוציאנינים, נוגדי חמצון התורמים להאטת תהליכי ההזדקנות של העורקים, כלי הדם והתאים האפורים במוח (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
        השזיף הסגול מכיל אנתוציאנינים, נוגדי חמצון התורמים להאטת תהליכי ההזדקנות של העורקים, כלי הדם והתאים האפורים במוח(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        החומרים ל-4 מנות:

        • 4 דפי אורז עגולים
        • שמן לטיגון עמוק

        לצ'טני:

        • 5 שזיפים, חתוכים לקוביות קטנות
        • 1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
        • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
        • 1 שן שום קצוצה
        • 1/2 בצל סגול, קצוץ
        • 1/2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
        • 1 כף מיץ לימון
        • 1 כפית שמן שומשום
        • מלח ופלפל לבן

        להגשה:

        • 4 עלי חסה עגולה
        • 1 כף שומשום שחור קלוי

         

        אופן ההכנה:

        1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הצ'טני ומניחים בצד לשעה לספיגת טעמים.

        2. מחממים בסיר את השמן לטיגון עמוק ומטגנים בזהירות בכל פעם דף אורז אחד למשך 5 שניות. יוצרים באמצעות כף טיגון שקע במרכז העיגול כך שתיווצר מעין קערה.

        3. מניחים בזהירות על כל עלה אורז מטוגן עלה חסה, ממלאים כף של צ'טני שזיפים ומפזרים מעל שומשום שחור. מגישים מיד.

         

        ערכים תזונתיים למנה: 160 קלוריות | 30 גרם פחמימות | 2.7 גרם חלבון | 4.5 גרם שומן | 4 מנות

         

        שזיף

        למה? מכיל ויטמין C, סידן, סיבים תזונתיים וסורביטול המסייע להסדרת פעילות המעיים. השזיף הסגול מכיל אנתוציאנינים, נוגדי חמצון התורמים להאטת תהליכי ההזדקנות של העורקים, כלי הדם והתאים האפורים במוח.

        כמה? מנה = 2 יחידות קטנות (50 קלוריות) 

         

        מלכת המטבח

        כנצר למשפחת חקלאים ויצרנים של מיני מעדנים, השפית עידית קוסטיצקי־טישל ירשה את האהבה לחומרי גלם עוד מהבית. כיום, היא מעבירה סדנאות בישול ואפיית לחמים, בראנצ'ים בשישי, וגם מארחת לארוחות בהתאמה אישית בביתה בכפר ביל"ו. טל': 8046061־054, אתר: www.ideat.co.il

         

          צזיקי מלון עם גרנולה מלוחה וסנדוויץ' אבטיח ופטה:

           

          לא קינוח, מלוח. לחצו לשני מתכונים נוספים שיקררו לכם את היום (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
          לא קינוח, מלוח. לחצו לשני מתכונים נוספים שיקררו לכם את היום (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

           

           

          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד