שתף קטע נבחר

בזק: שרון שוקל להחזיר למכרז את פראנס-טלקום

הסיבה: לחצים מצד גורמים בממשלת צרפת. רה"מ יכנס דיון בעניין ביום ראשון עם שרי האוצר, החוץ, התקשורת והתמ"ת

ימים ספורים לפני הגשת הצעות המחיר לרכישת גרעין השליטה בבזק, שוקל ראש הממשלה, אריאל שרון, להתיר בכל זאת לחברת פראנס-טלקום להשתתף במכרז. זאת, שבועות ספורים לאחר שהחליט לאסור על חברת התקשורת הצרפתית להשתתף במכרז, בהמלצת השב"כ.

 

ל"ידיעות אחרונות" נודע כי שרון ייכנס ביום ראשון - יום לפני הגשת הצעות המחיר במכרז - ישיבה מיוחדת בעניין. בישיבה אמורים להשתתף שר האוצר בנימין נתניהו, שרת התקשורת דליה איציק, שר החוץ סילבן שלום ושר התמת אהוד אולמרט.

 

שרון מכנס את הדיון לאחר שהופעלו עליו לחצים מדיניים מצד גורמים בממשלת צרפת ובמשרד החוץ הישראלי לשינוי החלטתו. האפשרות המסתמנת כעת היא כי פראנס-טלקום תורשה לחזור להתמודדות במכרז, אך לא כחלק מגרעין השליטה בחברה.

 

ב-19 באפריל פסל שרון את השתתפותה של פראנס-טלקום במכרז, כחלק מקבוצה בראשות בני אלג'ם. בכך, קיבל שרון את המלצת השב"כ. ההמלצה באה על רקע האחזקות של החברה הצרפתית בחברות תקשורת במדינות ערביות.

 

פסילת פראנס-טלקום מהשתתפות בהפרטה היכתה בתדהמה את קבוצת אלג'ם, אך היא נותרה במכרז ולא פרשה. פרט לבני אלג'ם, כוללת הקבוצה את חברת הביטוח הפניקס, את חברת ההשקעות קום-9 ואת הקרנות יורק קפיטל, קניון קפיטל וקלריטי קפיטל.

 

יורק קפיטל צורפה לקבוצה כמשקיעה פיננסית לאחר פסילת פראנס-טלקום. פראנס-טלקום היתה אמורה להעמיד 10% מהון הרכישה, כך שאם קבוצת אלג'ם היתה זוכה במכרז, היתה החברה הצרפתית מחזיקה רק ב-4%-3% ממניות בזק.

 

בנוסף לקבוצת אלג'ם נותרה במכרז גם הקבוצה של קרן איפקס וחיים סבן, הכוללת גם את המשקיע הישראלי מורי ארקין. ביום שני אמורות הקבוצות להגיש את הצעות המחיר שלהן לרכישת גרעין השליטה בחברת התקשורת הלאומית. לא ידוע אם הדיון המחודש בהשתתפותה של פראנס-טלקום במכרז יביא לדחיית המועד הסופי לסגירתו.

 

ברשות החברות צופים כי ההליך יסתיים ביום הגשת ההצעות, לאחר הליך התמחרות בין הקבוצות המתמודדות. הקבוצות עברו הליכי סינון שונים בחודשים האחרונים, ולכן הגורם העיקרי שאמור להכריע את הכף ביום שני הוא המחיר שיהיו הקבוצות מוכנות לשלם תמורת השליטה בקבוצת החברות של בזק.

 

הפרטת בזק נחשבת אחת הגדולות בישראל אי פעם. שווי השוק של החברה עמד, נכון לסגירת המסחר בבורסה אתמול, על 14.3 מיליארד שקל. שווי זה משקף לגרעין השליטה המוצע למכירה (30%) שווי של 4.3 מיליארד שקל. לפי הערכות, המתמודדים יגישו הצעות מחיר נמוכות יותר, אך רשות החברות הממשלתיות לא מתכננת למכור את בזק במחיר הנמוך מהערכות השווי שלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אריאל שרון, ראש הממשלה
צילום: איי פי
מומלצים