אתר האופנה החשוב Business of Fashion (או בקיצור, BOF), העוסק בצדדיה העסקיים של תעשיית האופנה, פרסם הבוקר את דירוג בתי הספר לאופנה הבולטים והמשפיעים ביותר בעולם. במקום החמישי והמכובד בקטגוריית בתי הספר המשפיעים ניצבת המחלקה לאופנה בשנקר בניהולה של לאה פרץ, שדורגה גם במקום ה-11 מתוך 24 המוסדות לעיצוב אופנה בעולם שבדק האתר.

 

"אני שמחה, גאה ומתרגשת עם פרסום תוצאות הרשימה", אמרה הבוקר פרץ בשיחה עם Xnet. "אנחנו עובדים שנים רבות כדי להביא את המחלקה לתוצאות. זה לא פשוט כשאנחנו נמצאים בצד הלא נכון של הים התיכון ונאבקים בחרם אקדמי. אני גאה שהמחלקה בשנקר מאפשרת רמת לימודים גבוהה כמו בלונדון ובניו יורק".

 

נשיאת שנקר, פרופ' יולי תמיר, בירכה על הבחירה במחלקה לעיצוב אופנה ואמרה כי "מדובר בהישג בינלאומי חסר תקדים, על אחת כמה וכמה כשמדובר בתחום העיצוב. אני גאה בלאה פרץ, ראש המחלקה, בסגל המרצים המסור והמקצועי, ובכל אחד ואחת מהסטודנטים והבוגרים שלנו. לכל אחד מהם שמור מקום של כבוד בזכייה היוקרתית".

 

 

פרויקט הגמר של נוי גולדשטיין ואנה קוסיצ'נקו. זכה להופיע בחשבון האינסטגרם של ווג איטליה (צילום: רון קדמי)
פרויקט הגמר של נוי גולדשטיין ואנה קוסיצ'נקו. זכה להופיע בחשבון האינסטגרם של ווג איטליה (צילום: רון קדמי)

  

 

הדירוג של ‪Business of Fashion‬ נערך השנה לראשונה ושם לו למטרה לבסס מערך נתונים אובייקטיבי להשוואה בין מוסדות אקדמיים ממדינות שונות. הדירוג מבוסס על קריטריונים שנאספו מכל מחלקה, כמו מספר הסטודנטים, סקירת תוכנית הלימודים, השתלבותם של בוגרים בתעשייה והשפעתם עליה, זכייה בפרסים בינלאומיים, מידת הסיפוק של הסטודנטים והציונים שהשיגו בתום לימודיהם במוסד. בצמרת הרשימה ניצבים גופים ותיקים ובעלי שם, חלקם מעניקים גם תואר שני בתחום האופנה. בראשם: סנטרל סנט מרטינס הבריטי, אוניברסיטת בונקה היפנית ואוניברסיטת קינגסטון הבריטית.

 

בשקלול הכללי זכתה המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר בציון של 74 אחוז, תוך התחשבות במדדים השונים ובחוות דעת מקצועיות של בכירים בתעשייה ובאקדמיה, בוגרים וסטודנטים. "ממקום מושבה במטרופולין של גוש דן, מציעה שנקר תוכנית לימודים המשלבת בין ידע טכני לרעיוני", כתבו עורכי האתר וציינו כי "83 אחוז מהבוגרים העידו כי הצליחו להשתלב בתעשיית האופנה תוך חצי שנה מתום לימודיהם".

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

בעמוד בית הספר ניתן להתרשם גם מחוות דעת של שלושה בוגרים במחלקה, אך אלו הובאו על ידי דוברים אנונימיים. "הלימודים במכללת שנקר היו מאוד חינוכיים, אבל הרגשתי שהיו דברים חסרים כמו לימודים עסקיים", צוטט אחד הבוגרים. "במדינה קטנה כמו ישראל, שבה מרבית המעצבים עצמאיים או מחזיקים בעסק קטן, אני מאמין שהבנה עסקית היא חשובה".

 

 

רנצו רוסו וניקולא פורמיקטי מהמותג דיזל בביקור בשנקר (צילום: סטודיו אלירן אביטל)
רנצו רוסו וניקולא פורמיקטי מהמותג דיזל בביקור בשנקר (צילום: סטודיו אלירן אביטל)

 

יש להניח כי הדירוג של BOF יהווה אלטרנטיבה נוספת, מקצועית יותר, לדירוג שמציע כבר כמה שנים אתר אופנה מוביל אחר, Fashionista. האתר מפרסם מדי שנה את 50 מחלקות האופנה הטובות בעולם. בדצמבר אשתקד שובצה המחלקה לאופנה בשנקר במקום 45 הנמוך, צניחה חדה של 32 מקומות מהדירוג שפורסם בשנה קודם לכן. פרץ האשימה אז את המיקום הנמוך בחרם אקדמי על ישראל, בעוד עורכי האתר טענו כי "בשנים האחרונות לא היה אף בוגר מצטיין של שנקר שהריץ מותג אופנה מוביל, השתלב במותג אופנה מוביל או הקים מותג משלו".

 

כיצד ישפיע הדירוג הנוכחי על שנקר? פרץ מאמינה כי הוא עתיד לפתוח את בית הספר לסטודנטים זרים שירצו להגיע אל תל אביב לטובת לימודי אופנה. "כבר מספר שנים שאנחנו שוקלים להפוך חלק מתוכנית הלימודים לאנגלית", אומרת פרץ. "כבר היום אנחנו מאפשרים חילופי סטודנטים עם בתי ספר מהעולם, ובשלב זה אנחנו מקבלים כמות קטנה של סטודנטים זרים". נקודה נוספת עליה מצביעה פרץ היא הנכונות של גורמים בינלאומיים מתעשיית האופנה ליצור קשרים עסקיים ואקדמיים עם המחלקה, כמו ביקורם השנה של מייסד דיזל רנצו רוסו והמנהל האמנותי ניקולא פורמיקטי, וביקורה של שרה מיינו, עורכת בווג איטליה והאחראית על מוסף המעצבים המבטיחים המתפרסם במגזין בכל גיליון ספטמבר.