מתכון ללא גלוטן מירקות שתמיד יש במקרר. הקציצות נפלאות גם כמילוי לכריך, וכדאי להגיש אותן עם רוטב עגבניות עשיר או טחינה מתובלת היטב. את תבלין הגאראם מסאלה אפשר להחליף בכל תערובת תבלינים ארומטית שיש לכם, כמו בהרט, קארי או חווייג' למרק.

 

את קמח העדשים אפשר לקנות בחנויות טבע, אבל אני ממליצה לטחון בעצמכם עדשים כתומות במטחנת תבלינים או בבלנדר חזק. הקמח הביתי טעים יותר, ולו רק מפני שהוא טרי יותר.

 

עוד במדור הבראת מתכונים

>> קציצות גזר טבעוניות אפויות בתנור

>> שניצל תירס טבעוני אפוי בתנור

>> כרובית בתנור עם ציפוי פריך

 

 

המרכיבים (כ־10 קציצות בינוניות)

 

  • 1 בצל
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 גזר
  • ‭1/6‬ כרוב
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה
  • ‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) קמח עדשים כתומות
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • ‭2/3‬ כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית גאראם מסאלה (או תערובת תבלינים אחרת)
  • פלפל שחור טחון טרי
  • שמן זית לשימון התבנית

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור ‭190-ל‬ מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בנדיבות בשמן זית.

‭.2‬ קולפים את הירקות וקוצצים אותם במעבד המזון לפירורים דקים בכמה פולסים קצרים. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים בידיים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

‭.3‬ צרים מהעיסה קציצות בקוטר 7 ס"מ, מניחים בתבנית ומזלפים עליהן מעט שמן זית. אופים ‭35-כ‬ דקות עד שהן משחימות.