פרחי כרובית מצופים ופריכים הם מנה אהובה על רבים, מבוגרים כילדים. אם עד היום נמנעתם מלאכול את המעדן הזה בגלל הטיגון בשמן עמוק או בגלל הביצה בה טובלים את הכרובית לפני הטיגון – יש לי פיתרון: אפייה בתנור. בנוסף לחיסכון בשפריצים של שמן רותח ורמות השומן, אני גם מוותרת על הבישול המקדים של הכרובית. הכרובית לא אוהבת להתבשל במים, היא מעדיפה צלייה בתנור על מנת להעמיק את הטעם המתקתק שלה ולרכז אותו.
עוד במדור הבראת מתכונים>> כרובית צלויה ברוטב טחינה אדומה
>> קציצות כרובית וקינואה אפויות בתנור
המרכיבים
- 1/2 כרובית מפורקת לפרחים
- 3 כפות קמח (לבן, מלא או כוסמין)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים (או קצת יותר אם משתמשים בקמח מלא או כוסמין)
- מעט מלח
- 1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים
- מעט מלח
- 2 כפות שמן זית
- אפשרות: שבבי צ'ילי, קצח, גרעינים או אגוזים קצוצים
ההכנה
.1 מחממים את התנור 200-ל מעלות (רצוי במצב טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
.2 מערבבים בקערה את הקמח, המים ומעט מלח לבלילה אחידה (בסמיכות של בלילת פנקייק). אם רוצים מוסיפים את החרדל או התבלינים.
.3 מערבבים בקערה שנייה את פירורי הלחם עם השמן ומעט מלח (ואפשר להוסיף תבלינים), עד שמתקבל מרקם של חול רטוב. מחזיקים ב"רגל" את כל אחד מפרחי הכרובית, טובלים היטב בבלילה ומעבירים לטבילה בפירורי הלחם. מהדקים מעט ומניחים בתבנית.
.4 אופים 25-20 דקות, עד שהכרוביות משחימות. מגישים חם.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא