יחד עם ההתפתחות הטכנולוגית, גם שאר האפשרויות הכפילו את עצמן מאות ואלפי מונים, ובכל תחום יש יותר פיתויים מאשר אי פעם- אם לפני 20 שנה היו רק חמישה סוגי חטיפים במכולת, היום יש מסדרון שלם בסופר שכולו מלא בחטאים קלוריים. יחד עם השמנת היתר גם הדיאטות התרבו - כל רבע שעה ממציאים אחת חדשה, אבל איכשהו, יש משהו שעדיין משותף להן - כולן מעיקות באותה המידה. לשמחתנו, ההתפתחות הטכנולוגית לא הכפילה רק את כמות הפיתויים וסוגי הדיאטות, אלא הביאה עמה גם המוני אפליקציות שסופרות במקומכם את הקלוריות ואפילו מזכירות לכם לאכול. לפניכם כמה מהמוצלחות שבהן.

 

עוד בערוץ דיאטה

איך יורדים במשקל  ושומרים על עור מתוח

הדיאטה החדשה: רק לא חיטה!

18 טיפים מעולים לדיאטה מוצלחת

 

 

1. הבסיסית: דיאטון

 

אפליקציה פשוטה ועניינית. כמו בכל כלי עזר לדיאטה, מתחילים בהכנסת נתונים, מקבלים דיאגנוזה מפורטת עם גרף שמראה מה המשקל הרצוי לגובה ולגיל, כמה כדאי לכם להוריד, מה קצב חילוף החומרים שלכם בלי ועם ספורט - ומתחילים. מדובר ביומן דיאטה שגם מחשב את כמות הקלוריות שצרכתם ביום ומאפשר מעקב צמוד בהתאם למידת המעורבות שתבחרו. כשאוכלים, פשוט בוחרים את המאכל מתוך המאגר, או מכניסים מאכלים חדשים לתפריט וממשיכים הלאה.

 

ב"דיאטון" אין שום דבר מבלבל, היא לא דורשת יותר מדי השקעה והיא מאד קלה לתפעול. כל שמירת ארוחה לדף היומי שלך מסתיימת בסקירה מדויקת שמראה כמה קלוריות נשארו להיום, ואם תקלידו פנימה פעילות גופנית, החישוב ישתנה בהתאם.

 

הפלוסים:

  • הפעלה פשוטה ונוחה
  • מאגר מאכלים עצום

 

המינוסים:

  • מלבד דף ססטיסטיקה אישי, שאלוהים יודע מי צריך אותו, אין באפליקציה ערך מוסף והיא לא לוקחת בחשבון שום פרמטר מעבר לפרמטרים הטכניים
  • העיצוב

 

 

 

 

 

2. העשירה: דל קלוריות

 

למרות השם הלא יצירתי, מדובר באפליקציה מצוינת. כרגיל, נדרש מכם למלא עמוד עם הנתונים בסיסיים, וכאן גם קיימת אופציה לבחור שיטת ספירה (קלוריות או נקודות) להוסיף נתונים רפואיים כגון לחץ דם, בעיות לב או סוכרת, ואפשר לבקש מהאפליקציה למדוד לכם גם את כמות השתייה ליום. שורת החיפוש של מאגר המאכלים העשיר להפליא ממוקמת במיקום נוח ועובדת נהדר.

 

אם אתם הולכים למכון היום, תוכלו לבחור בתפריט "הוספת פעילות" ולבחור מתוך האופציות את המתאימה, ומייד לראות את כמות הקלוריות/נקודות שלכם עולה בהתאם. היתרון הגדול של האפליקציה הזאת היא העושר שלה. גם מאגר המאכלים ענק, ובמיוחד מאגר הפעילויות הספורטיביות. ובמקום ההגדרות הכלליות שקיימות בדרך כלל באפליקציות אלה, כאן נכנסים לרמת פירוט מדהימה. למשל, ידעתם שהליכה שורפת כמות קלוריות מסוימת, והליכת שכוללת נשיאת תינוק שורפת כמות כמעט כפולה? ב"דל קלוריות" תוכלו לבחור מתוך רשימה המפרטת הכל - החל מפעילות עצימה ומוגדרת כגון רכיבה תחרותית על אופניים, המשך בגיהוץ, גינון, בישול, יוגה או אפילו ביליארד, באולינג ועוד.

 

הפלוסים:

  • תפריט ההוספה המהירה: אם אין לכם זמן להתחיל לחפש פריטים, תמיד תוכלו לבחור שם מתוך רשימה מצומצמת וכללית יותר את המאכל שחטפתם על הדרך ולהשלים אחר כך את הפרטים.
  • אופציות הספירה: לא כולם אוהבים לספור קלוריות. מי שרגילים לשומרי משקל אבל אין להם חשק ללכת שוב ולהחיל לדפדף בחוברות, יוכלו להמשיך לחשב בשפה שהם כבר מכירים.
  • מבחר הפעילויות הגופניות העצום שאפשר לבחור מתוכו.

 

המינוסים:

  • לא היה מזיק אם האפליקציה היתה מחשבת את הזמן שעבר בין הארוחות, מתקשרת אתכם מיוזמתה מדי פעם, ומזכירה לכם שהפעם האחרונה ששתיתם או אכלתם היתה לפני שעתיים.
  • מחסור בהתראה שמודיעה שעברתם את כמות האוכל המותרת ליום. קיים חיווי נומרי של הספרה 0, כלומר, לא נותרו לך קלוריות להיום, אבל אם היתה גם אזעקה קטנה בשביל מתקשים שביננו, זה היה יכול להיות מושלם.

 

 

 

 

3. הגימיקית: MyNetDiary

 

אפליקציה בסיסית של ניהול יומן דיאטה שהפעלתה פשוטה והיא סופרת קלוריות, אימונים, ומלווה אתכם בדיאטה לפי הנתונים שהקשתם. היתרון שלה הוא בפשטותה לאלה מביננו שרוצים רק יומן (אפילו מעוצב הפעם) שממלא אחר כמה פונקציות פשוטות ולא מקשקש יותר מדי. אם למשל המטרה שלכם היא לרדת שישה קילו בחודש, מגדירים אותה בפרופיל, האפליקציה תחשב את כמות הקלוריות היומית הבריאה - למשל חצי קילו בשבוע - וזאת בהתאם לרמת הפעילות שלכם.

 

בנוסף, האפליקציה מספקת יומן אוכל שמחולק לערכים תזונתיים, וכן אפשרות לסריקת ברקודים. גימיק נוסף הוא יומן מעקב מצולם עם תמונות של "לפני" ו"אחרי" הדיאטה, מדידות מתניים ומשקל ועמוד למעקב צריכת ויטמינים.

 

הפלוסים:

  • הגימיקים החמודים.
  • העיצוב והצבעוניות: אם כבר לנהל יומן, אז שיהיה צבעוני.

 

המינוסים:

  • אין הרבה ערך מוסף מעבר ליומן.
  • האפליקציה אמנם עשירה מאד בתוכן, אבל היא באנגלית, וזה לא מתאים לכולם.

 

 

 

 

4. הפסיכולוגית: CountEat

 

זו לא סתם אפליקציה, זה פסיכולוג קטן, החברה שלכם שלה אתם מספרים מה אכלתם היום ולמה. האפליקציה פותחה על-ידי הדיאטן הקליני צחי כנען עבור "מכבי", והוא מבקש שתלמדו להיות מודעים לעצמכם ולאכול רק כשאתם רעבים. קיימת אופציה להתחבר לקהילת משתמשים ולקבל השוואות מלומדות אחרי שהאפליקציה תלמד את הרגלי האכילה שלכם.

 

האפליקציה מנסה לעבוד אתכם בצורה פסיכולוגית יותר, עם דגש גדול יותר על תחושות רעב, ועל המניע והתחושה הכללית שלכם בכל ארוחה, קטנה כגדולה, וזה גם נכון וגם מעניין. למשל, לפני כל הוספת ארוחה האפקליציה תשאל אתכם אם אתה רעבים או רק צמאים ועד כמה. יש אפילו עמוד שבו תידרשו לבחון את הסיבה לחשק הזה לאכול כמו עייפות, בדידות, מחויבות לאירוע חברתי, תסכול וכולי. יש תחושה כשמשתמשים באפליקציה הזו, כמות הקלוריות וסוג האוכל הם פחות חשובים מהרגלי האכילה; כלומר, הסיבות הפסיכולוגיות הן הדגש לפיתוח הרגיל אכילה נכונים.

 

הפלוסים:

  • ההתייחסות לאכילה רגשית: זה נכון וחכם להתייחס לאספקט הזה של האכילה, שהוא גדול בהרבה בחשיבותו מאשר כמות המנות ו/או הקלוריות שלה. רוב האנשים אכן אוכלים ממגוון סיבות, שהפחותה מביניהן היא רעב אמיתי.
  • הקטגוריות: שיטת התיחום של הקלוריות שבה אינכם נדרשים לספור במדויק היא פחות מלחיצה, והחישוב הכללי נותן ממוצע של מה שאכלתם היום, ולא מספר מדויק. השימוש באפליקציה משאירה אתכם עם תחושה מפוייסת יותר, כאילו מישהו מדבר אתכם ודואג לכם, בניגוד לאפליקציות אחרות שבהן התחושה היא ש"עומדים לכם על הראש" ושופטים אתכם בחומרה.

 

המינוסים:

  • אין מאגרי מאכלים.
  • אין מדדים מדויקים של פעילות גופנית: בשלב מילוי נתוני הפרופיל מבקשים ממך לתאר את רמת הפעילות הגופנית שלך באופן כללי, ובזה זה מסתיים.
  • העיצוב: ירוק ומאוד רפואי, חבל.

 

 

 

 

5. המתזכרת: חלי ממן

 

האפליקציה של חלי ממן מתהדרת בסיסמה "איתך לאורך כל היום" ולא בכדי. היא באמת אתכם. אחרי שתמלאו את הפרופיל הכללי בו בוחרים רק טווחים - טווח משקל, טווח גילאים, ואת שעת הארוחה הראשונה שלכם ביום - חלי ממן תשלח לכם סמסים אחת לכמה שעות. הדיאטה מבוססת על ההנחה שמבוגרים צריכים לאכול שש ארוחות קטנות ביום. אי לכך, תקבלו כל שלוש שעות סמס מחלי שמזכיר לכם: "זמן לאכול".

 

או אז, אתם נכנסים לאפליקציה ושם מקבלים אופציות אכילה שנמדדות לפי יחידות מזון קבועות מראש, ולא לפי קלוריות או ספירה אחרת. למשל: הארוחה של 17:00 תכלול מנת חלבון, מנת פחמימה ומנת שומן. האופציות המוצעות רבות, אבל המנות קטנות. דבר נחמד שקיים באפליקציה הוא האופציה לסטות לפעמים מדרך הישר, תפריט שנקרא "ספיישל" ובו תפריט כריכים, תפריט אירועים או תפריט ברביקיו שמחליפים את התפריט הרגיל להיום.

 

הפלוסים:

  • הנדנודים: אמנם זה מרגיז, אבל אם כבר מתחייבים לשיטת אכילה מסוימת, עוזר מאוד לקבל תזכורות.
  • הפשטות: לא סופרים קלוריות, לא ממלאים פרופילים אינסופיים, ולא מתעסקים יותר מדי באפליקציה.

 

המינוסים:

  • הדיאטה לא ספציפית מספיק, אך הארוחות כן – והן ממש קטנות ולא גמישות. אם למשל נתקעתם מחוץ לבית, לכו תמצאו עכשיו "מנת" חלבון, כף רוטב ושישה זיתי, במסעדה. בנוסף לזה, כל סטייה מהתפריט המדויק מרגישה כמו שבירת דיאטה.
  • חוץ מזה, אם אתם מחכים בכליון עיניים לסמס ממישהו, זה קצת מבאס ללכת לטלפון ולראות שחלי ממן החליטה שהגיע "זמן לאכול".