חנוכה הוא אחד מהחגים הקשים ביותר למבקשים לשמור על משקלם, אך גם לזה נמצא פתרון קל, מהיר – ויחסית דל בקלוריות. בעוד לביבה רגילה אחת המטוגנת בשמן יכולה להגיע ל-200 קלוריות, הלביבות הללו, האפויות בתנור, מכילות 60 קלוריות בלבד ליחידה, והן משביעות וטעימות להפליא.

 

עוד מתכונים דיאטטיים לחנוכה

>> סופגניות אפויות

>> לביבות תפוחי אדמה ללא טיגון

>> לביבות כרובית ובטטה

 

מעבר לעניין הקלורי יש לתת את הדעת גם לפן הבריאותי: ספיגת השמן גוברת משמעותית ככל שהטיגון אורך זמן רב יותר וככל שטמפרטורת השמן נמוכה יותר. מעבר לכך, הטיגון גורם לחימצונו של השמן, אז חומצות השומן המרכיבות אותו הופכות לרוויות - גם אם במקור היה מדובר בשמן בריא המכיל חומצות שומן בלתי רוויות, כגון שמן קנולה או שמן זית.

 

 

המרכיבים (18 לביבות, 60 קלוריות ללביבה)

 

  • 1 בטטה בינונית, קלופה
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
  • 5 כפות קמח
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  •  כפית שמן קנולה לטיגון

 

ההכנה

 

1. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים ומועכים את הבטטה למחית (במועך להכנת פירה או במזלג).

3. מגררים דק את תפוחי האדמה במעבד מזון או בפומפייה.

4. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

5. מערבבים בקערה את הבטטה עם תפוחי האדמה. מוסיפים את הביצים, הקמח, הבצל המטוגן, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. לוקחים בידיים נקיות ויבשות מעט מהתערובת וסוחטים מעט מהנוזלים לכלי נפרד.  יוצרים לביבות מהתערובת הסחוטה ומניחים אחת ליד השנייה על התבנית

7. מכניסים לתנור, ואופים כ-30 עד 40 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.

 

  • סיון ורקר היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב
  • לבלוג של אבירם פלג