ביום שני הקרוב (14 באוקטובר) ייפתח שבוע האופנה של חולון, Hof 13, בערב שישיב לחיים את טקס פרסי האופנה הישראלי, שהתקיים בפעם האחרונה בשנת 2006, בהפקתו של מוטי רייף, ושודר בערוץ 2. שמונה הקטגוריות בהן יתחרו הפעם בכירי תעשיית האופנה המקומית הן: מעצב אופנת נשים, מעצב אופנת גברים, מעצב אביזרים, הפריצה הבינלאומית של השנה, דוגמנית השנה, צלם השנה, מאפר/מעצב שיער וסטייליסט השנה.

 

עוד בערוץ האופנה

 

בין המתמודדים על הפרסים (פסלונים שהופקו במדפסת תלת ממד) נמצאים המעצבים גדי אלימלך, אלון ליבנה ודורית בר אור, המאפר ומעצב השיער מיקי בוגנים, צלמי האופנה דודי חסון ויניב אדרי, והדוגמניות אניה מרטירוסוב ונעם פרוסט. בנוסף לכל אלה, יוענק פרס מפעל חיים ע"ש מייסדת גוטקס, הגברת לאה גוטליב, אשר הלכה השנה לעולמה.

 

ממארגני האירוע נמסר כי הפרס יוענק לדמות מרכזית הפועלת בתעשיית האופנה הישראלית ועדיין ממשיכה להשפיע, אולם ל-Xnet נודע כי הפרס יוענק למעצבת דורין פרנקפורט, 62, אשר מציינת השנה 30 שנות פעילות מקומית ובינלאומית למותג הנושא את שמה.

 

 

עיצוב ישראלי וייצור מקומי. תצוגה של דורין פרנקפורט, 1998
עיצוב ישראלי וייצור מקומי. תצוגה של דורין פרנקפורט, 1998

 

 

קשה להצביע על בחירה ראויה מפרנקפורט לפרס מפעל חיים. המעצבת הוותיקה, שנמצאת בימים אלו בשיא הקריירה הענפה שלה, ניסחה במשך 30 שנות פעילותה כתב יד אישי בולט, תוך שהיא מובילה את אופנת הנשים בישראל כאחת המעצבות החשובות והמשפיעות בה. במקרה או שלא במקרה, צמד המלים "מפעל חיים" נקשר באופן אוטומטי למפעל הייצור של פרנקפורט במרכז תל אביב, שעומד בלב פעילותה בענף, כמעצבת שנושאת על דגלה את האג'נדה של עיצוב ישראלי וייצור מקומי. במקרה של פרנקפורט, אין המדובר בגחמה זמנית או באמירות יחצניות, אלא במלחמה סיזיפית ויומיומית על עתידה של תעשיית הטקסטיל והאופנה הישראלית.

 

לאורך השנים בנתה פרנקפורט את בית העסק שלה בהדרגה, יחד עם שותפתה העסקית מרגיט סגל. עוד לפני שפתחה את בית האופנה הנושא את שמה בשנת 1983, היא התפרסמה כמעצבת הבגדים של מיטב המוזיקאים הישראלים, ביניהם עפרה חזה, ירדנה ארזי, להקת תיסלם, יזהר כהן, שלום חנוך וצביקה פיק. בין היתר, עיצבה בגדים לנציגי ישראל בתחרות האירוויזיון, כמו התלבושת השנויה במחלוקת של עפרה חזה באירוויזיון 1983 - חליפת מכנסיים לבנה לזמרת ואאוטפיט צהוב ללהקה שליוותה אותה, זכר לטלאי הצהוב שעטו היהודים בגרמניה. לאורך השנים שמרה פרנקפורט בעבודותיה על טון פוליטי וחברתי, ובשנת 2000, עם תחילת האינתיפאדה השנייה, השיקה את קו היוניסקס DF, עם סמל השלום המעטר את בגדי הקולקציה. כשיהיה שלום, סיפרה לא פעם בשיחות פרטיות, תסיר את הלוגו מבגדיה.

 

 

סמל השלום בקולקציה של דורין פרנקפורט, 2000
סמל השלום בקולקציה של דורין פרנקפורט, 2000

 

 

טקס פרסי האופנה של חולון הוא יריית פתיחה ברשימה ארוכה של אירועים, סדנאות והרצאות של אנשי אופנה מקומיים ואורחים מרחבי העולם. המפורסם מבין אורחי הכבוד של האירוע הוא מעצב הכובעים הבריטי סטיבן ג'ונס, שתערוכה של כובעיו תוצג במוזיאון העיצוב בחולון בערב הפתיחה. ג'ונס, הידוע בזכות עיצוביו לכוכבות פופ כמו ליידי גאגא, משפחת המלוכה הבריטית, ולתצוגות של מעצבי אופנה כמו ריי קוואקובו לקום דה גרסון, ויויאן ווסטווד וג'ון גליאנו, יעביר ביום שלישי, ה-15 באוקטובר, הרצאה על עבודתו, וסדנת אמן שתתקיים ביום למחרת. ממטה H&M בשבדיה יגיעו קתרינה מידבי, מנהלת פרויקט הקיימות של רשת האופנה השבדית, ומרגרטה ון דן בוש, האחראית על שיתופי הפעולה שעושה הרשת עם מעצבי על. ון דן בוש מגיעה חודש לפני השקת הקולקציה של הרשת עם מעצבת האופנה הצרפתית איזבל מארה, וודאי תחשוף פרטים חדשים אודות שיתוף הפעולה הנוכחי של הרשת.

 

לתוכנית הכנס המלאה, לחצו כאן .