אותי מעולם לא היה צריך לשכנע לאכול פטריות. גדלתי בשנות ה-80 כשפטריות נחשבו מעדן נדיר ומפנק ושולבו במנות שונות כדי להעניק להן מגע יוקרתי. אך לא עוד: היום אפשר לקנות במחיר סביר פטריות שמפיניון, חורש ופורטבלו טריות ולשלב את הפטריות במגוון אדיר של מתכונים.
עוד במדור הבראת מתכונים
>> טיפים ומתכונים קלים למסיבת קיץ
>> קציצות גזר אפויות בתנור >> כרובית בתנור עם טחינה אדומהמתכונים טבעונים רבים נסמכים על ה"בשרניות" של הפטריות וצבען כמו גם על טעמן העמוק האדמתי. הפטריה נותנת לא רק מרקם נגיס ועסיסי, אלא גם את טעם ה"אוממי"- הטעם החמישי הנחשק שמונסודיום גלוטמט מחקה באופן כימי. לפטריות יש את זה באופן טבעי ובריא וכמובן טעים הרבה יותר.
לפניכם המבורגר פטריות, בצל וחציל - המבורגר טבעוני וגאה שמרגישים בו את נגיסות הפטריות, נימוחות החציל ומתיקות הבצל בכל ביס, פשוט קל ולא מנסה לחקות שום דבר חוץ מאשר את אידאל האוכל הטעים.
אפשר להכין את המתכון רק עם בצל ופטריות או רק עםחציל ובצל. לאחר מכן תמצאו מתכון לשניצל פטריות עסיסי, אפוי ופריך, משביע ודל שומן.
המבורגר פטריות טבעוני
המרכיבים (ל-2 המבורגרים)
- 1 בצל בינוני
- 1 כפית שמן זית
- ¼ כפית טימין
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף רוטב סויה
- 1 סלסילת פטריות טריות
- 1 חציל בלדי קטן
- 1 כפית שמן זית
- מלח, לפי הטעם
- 2 לחמניות המבורגר (רצוי עם סובין)
- רוקט/ אורוגולה/ חסה
- 4 פרוסות עגבנייה
- 2 כפיות חרדל גרגרים
ההכנה
1. חותכים את החציל לקוביות, מטפטפים כפית שמן זית וקולים בגריל עד שהקוביות מזהיבות-משחימות.
2. חותכים את הבצל לקוביות בינוניות, מניחים אותו במחבת עמוקה עם כפית שמן זית ומזהיבים תוך בחישה. מוסיפים את הטימין, הפלפל השחור ורוטב הסויה ומערבבים על אש גבוהה כדקה.
2. מוסיפים את הפטריות (קטנות-חתוכות לשתיים, גדולות- חתוכות לקוביות גדולות) לבצל ומערבבים שתי דקות, מוסיפים את קוביות החציל המושחמות ומכבים את האש, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך.
3. חוצים את לחמניות ההמבורגר, מורחים על הצד התחתון חרדל גרגרים, מערימים פטריות בצל וחצילים, מורחים על הצד העליון חרדל גרגרים, מוסיפים פרוסות עגבנייה ורוקט וסוגרים את הלחמנייה.
שניצל פטריות אפוי
המרכיבים
- 2 פטריות חורש ענקיות
- 2 כפות קמח מלא
- 1 כפית גדושה חרדל צרפתי חלק
- 6- 8 כפות מים
- ¼ כפית טימין יבש
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
- ½ כוס פירורי לחם
- 2 כפות שמן זית
ההכנה
1. חותכים את רגל הפטרייה קרוב ככל האפשר לבסיס הכיפה, נזהרים שלא לשבור את הפטרייה.
2. מכינים בקערה בלילה של קמח, חרדל, מים ותבלינים.
3. בקערית שנייה מערבבים פירורי לחם עם שמן זית.
4. מצפים את הפטרייה בבלילת הקמח והחרדל, נעזרים בכף לציפוי אחיד ככל האפשר.
5. מעבירים עם מרית לקערית פירורי הלחם ומהדקים את פירורי הלחם המשומנים לכיסוי מוחלט של הפטרייה, משני הצדדים.
6. מניחים על גבי רשת תנור. כדאי להציב תבנית ריקה מתחת הרשת על מנת לקלוט טפטופים, אם יהיו.
7. אופים ב- 190 מעלות עד השחמה ופריכות, כחצי שעה, מגישים מיד, רצוי עם פלח לימון או חרדל.
סטייק פטרייה
כשמוצאים פטריית ענק, פורטבלו או חורש, כדאי להכין ממנה סטייק פטרייה, עסיסי וטעים.
- 1-2 פטריות ענק ללא הרגל
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום
- עלים מ 2 גבעולי פטרוזיליה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית חומץ בלסמי
ההכנה:
1. קוצצים שום ופטרוזיליה ומניחים בצד.
2. מחממים מעט את המחבת עם שמן הזית, מניחים את הפטריות במחבת כשצדן הקעור נוגע במחבת, עד שמזהיבות מעט, הופכים לצד השני. מוסיפים את השום והפטרוזיליה הקצוצות ומנערים את המחבת, על אש גבוהה כל הזמן.
3. מוסיפים את רוטב הסויה וחומץ הבלסמי והופכים את הפטריות שיקבלו טעמים מכל הצדדים, מורידים מהאש ומגישים מייד, אפשר עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות לבישול בריא