קישואים ורוטב עגבניות הם שילוב מנצח, אבל להצליח להכין קישואים בעגבניות שיהיה להם טעם מדויק וטעים אינו מובן מאליו.
טיפים לבישול עם קישואים
איך לבחור? יש להשתמש בקישואים מוצקים, פריכים וכבדים (המשקל מעיד על תכולת מים גבוהה, קישוא קל עלול להיות ספוגי), אני מאוד אוהבת את טעמם של הקישואים בעלי הקליפה הירקרקה. זוקיני כמובן טעימים עד מאוד בכל צורת הכנה ובעיקר עם עגבניות.
עוד בהבראת מתכונים
איך לבשל? קישואים הם ירק נפוץ בקיץ הישראלי, הם זולים ונגישים וקיימים במגוון צורות וצבעים. מאחר והקישוא הוא ירק רוויי מים אני ממליצה לבשל אותם ללא תוספת נוזלים. המים שלהם והמים בעגבניות יספיקו לצורך הבישול. כך נקבל תבשיל חד בטעמו ולא מימי ותפל.
אל תקלפו את את הקישוא, שכן יש המון טעם בקליפה. שטפו ושפשפו את הקליפה עם כפות הידיים כדי להסיר גרגרי חול תועים שלפעמים נצמדים לקליפה. כמו כן, אל תחתכו דק מדי. כשהקישוא חתוך לפרוסות או חתיכות קטנות הוא הופך רך וסמרטוטי במהרה, אני מעדיפה נגיסות פריכות של קישוא ועל כן החיתוך הוא גס.
לגבי התבלינים - אני תמיד מעדיפה לטחון לבד כדי לקבל טעם חד וברור ולא ישן ומריר. בחנויות התבלינים אפשר לקנות פלפלים אדומים מתוקים ויבשים, לאחר שמסירים את העוקץ ומנערים את הזרעים טוחנים את הפלפל לאבקת פפריקה טעימה וטרייה. אפשר כמובן שאפשר להשתמש בפפריקה קנויה, מתוקה או חריפה או מעושנת.
קישואים ברוטב עגבניות
המרכיבים
- 3 קישואים בינוניים
- 2-4 שיני שום כתושות
- 1 כפית שמן זית
- 4 עגבניות בשלות מאוד, חצויות
- 1 כפית פפריקה מתוקה / פלפל אדום יבש (מתוק) טחון
- ¼ כפית מלח (או יותר)
ההכנה
1. מניחים את השום הכתוש במחבת עמוקה עם שמן הזית ומחממים עד שמתחיל בעבוע עדין.
2. מוסיפים את העגבניות החצויות ומערבבים מעט תוך כדי מעיכת העגבניות, אחרי דקה או שתיים שולים את הקליפה.
3. מוסיפים את המלח והפלפל האדום הטחון או הפפריקה, וממשיכים את מעיכת העגבניות עם כף העץ.
3. מוסיפים את הקישואים, סוגרים את המכסה ומבשלים על אש גבוהה כעשר דקות.
4. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות לבישול בריא