ימי הקיץ הלחים והיוזעים לפנינו, ולאיש אין חשק לעמוד במטבח בין להבות הכיריים וחום התנור. זה הזמן להתענג על ירקות פריכים, עשבי תיבול ועלים ירוקים רעננים וקצת פיקנטיות. לא מדובר בעוד סלט, אלא בארוחה משביעה ומספקת, בתיבול שמרקיד את הטעמים בפה, ועם אטריות אורז מלא שאינן דורשות בישול.
_______________________________________________________
עוד מתכונים קייצים בהבראת מתכונים
>> איך לשדרג סלט במנימום קלוריות
_______________________________________________________
אני מעדיפה להשתמש באטריות אורז מלא המקופלות לחבילות קטנות, כל חבילה שוקלת 50 גרם והן נוחות לשליפה מהירה ואלגנטית. אפשר להשתמש גם באטריות אורז לבן (הנמכרות בדרך כלל כחבילה גדולה ממנה יש להפריד את הכמות הדרושה) או באטריות צלופן העשויות מעמילן שעועית.
אפשר להכין עם כל ירק פריך שיש ושאוהבים: קולורבי, צנוניות, פלפלים בכל הצבעים ואפילו סלק חי שיצבע את האטריות בוורוד זרחני. מומלץ להגיש עם פלחי לימון לסחיטה מעל הסלט שייתנו עוקץ מרענן והרבה ויטמין C.
המרכיבים
- 100 ג' אטריות אורז (עדיף מלא) דקות
- 3 כפות רוטב סויה איכותי
- 1 כף סילאן ללא תוספת סוכר / סירופ מייפל אמיתי
- ½ כפית שמן שומשום
- 1 כפית זנגביל מגורר
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק (רצוי בהכנה ביתית)
- ¼ כרוב סגול
- חופן נבטי חמנייה
- 1 גזר
- 1 מלפפון
- 2 כפות בוטנים לא מלוחים לא קלויים
- עלי כוסברה שלמים ללא גבעולים
- עלי נענע קטנים
- רשאד או עלי בייבי לסלט
- פלחי לימון להגשה
ההכנה
1. משרים את האטריות במים רותחים למשך עשר דקות.
2. בינתיים חותכים את כל הירקות לרצועות דקות, מסננים את האטריות ושוטפים אותן על מנת שיתקררו.
3. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה, מוסיפים לרוטב את אטריות האורז ומערבבים היטב. מוסיפים לאטריות את כל הירקות ומערבבים היטב.
4. מקפיצים במחבת ללא שמן את הבוטנים עד שייקלו מעט ומוסיפים לסלט.
5. מערבבים היטב ומעטרים בעלי כוסברה ונענע ורשאד או עלי בייבי ופלחי לימון.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות לבישול בריא