המרכיבים

 

  • ‭1 1/2‬ כוסות עדשים ירוקות
  • 1 כוס דוחן  (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק)
  • 6 כפות שורש ג'ינג'ר קלוף קצוץ דק
  • 6 שיני שום קצוצות דק
  • 6 פרוסות לימון עם הקליפה, חצויות וחתוכות ל‭3-‬ משולשים
  • ‭1/2‬ כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 6 כפות שמן זית

 

ההכנה

 

‭.1‬ שמים את העדשים בסיר, מכסים במים ומבשלים ‭15-10‬ דקות מעל להבה בינונית, או עד שהעדשים מתרככות. מסננים. בינתיים, בסיר נפרד, שמים את הדוחן בסיר, מכסים במים ומבשלים כרבע שעה מעל להבה בינונית, או עד שהדוחן מתרכך. מסננים. מצננים קצת.

 

2. ‬ מחממים מחבת קטנה ומחממים בה את הג'ינג'ר ואת השום הקצוצים (אין צורך להוסיף שמן) כמה דקות, תוך ערבוב - פעולה זו אמורה לחרוך אותם קלות, ובכך היא גם "פותחת" בהם טעמים נוספים. מסירים מהכיריים. ‭

 

3. ‬ שמים בקערה את העדשים והדוחן ומוסיפים את הג'ינג'ר והשום הקלויים. מוסיפים את פרוסות הלימון, הכוסברה, המלח, הפלפל שחור ושמן הזית. מעררבבים ומגישים.

 

>> למאגר המתכונים הבריאים והדיאטטיים