שישי בבוקר בבית משפחת ברקו-צוקרמן, הוא מרתון בלתי פוסק של אורחים, חברים, ארבעה ילדים, ומיכאלה ברקו אחת שמנצחת על כל הג'אז הזה ביד רמה. משפחה שמחה שיכולה להוציא משלוותה עכברים אורבנים שכמותנו. שבועיים לפני ערב החג וסימני ליל הסדר כבר נותנים את אותותיהם בקרב בני הבית. הגדה טועה מצאה את דרכה לשולחן, והבן הצעיר, איתי, חוזר מבית הספר ומבקש לכרסם מצה עם שוקולד. בסוף מתפשרים איתו על שניצל עם קטשופ. את המצה הוא ישמור לערב החג.

 

 

עוד דוגמניות מבשלות

 

 

כשהצענו לברקו להשתתף בפרויקט החגיגי לפסח, היא מיד שלפה מתכון של עוגת אלקזר, עוגת שוקולד ואגוזים שמגיעה לישראל מאזור טרנסילבניה ופופולארית בקרב יוצאי הונגריה ורומניה, מוצא הוריה של ברקו. "אני אוהבת את העוגה הזאת מילדות", היא אומרת. "זאת עוגה שאמא שלי תמיד הכינה ואני תמיד מחזיקה אותה בפריזר בבית. יש לה יתרון מאוד גדול: ניתן להקפיא אותה חודשים ולהוציא כשמגיעים אורחים. גם בהפתעה וגם בפסח, כי היא כשרה לחג".

 

 

מיכאלה ברקו לגרשון ברם, 1992. "זה לא כמו הילדות הרזות שמתרוצצות היום על מסלולים"
מיכאלה ברקו לגרשון ברם, 1992. "זה לא כמו הילדות הרזות שמתרוצצות היום על מסלולים"

 

 

ברקו מודה שהיא לא בשלנית גדולה כמו אימא שלה, אבל בהחלט נוהגת לבשל אוכל טרי מדי יום לארבעת ילדיה, תוך שהיא מקפידה על הרבה ירקות, פירות, בשר ודגים. מצד שני, היא לא חושבת שנשים צריכות לדעת לבשל. "סבתא שלי מצד אמא תמיד אמרה לי שחשוב שאישה תהיה ליידי", היא מספרת במטבח ביתה. "לקרוא ספרים, לדבר יפה, להתעדכן מה קורה בעולם הגדול, להתלבש יפה ולדעת להתאפר. אותי היא גם לימדה איך לתפור כפתורים ולגהץ. אלו היה בעיניה הדברים החשובים באמת. לבשל לא עניין אותה. כבר קרו מקרים שהוזעקנו לבית שלה שכמעט נשרף, בגלל שהיא מצאה משהו מעניין לקרוא או לראות בטלוויזיה ושכחה סיר על האש".

 

דוגמנות

 

מאז התפרסמה בשנות ה-80, ברקו היתה במשך שנים הדוגמנית הישראלית המצליחה ביותר בעולם. היום את המשבצת הנחשקת ממלאה בר רפאלי, אבל בדברי הימים של האופנה הישראלית ברקו תמיד תיזכר כחלוצה. כשהיא נזכרת בימים בהם התרוצצה בין מילאנו לניו יורק, היא מספרת כי בניגוד להיום, תקופת הטופ מודלס התברכה במראה בריא ונשי. "זה לא כמו הילדות הרזות שמתרוצצות היום על מסלולים", היא אומרת. "למזלי, בזמן שעבדתי אהבו את המראה הבריא. אני גם חושבת שהמידות השתנו מאז. מעולם לא הייתי מידה 34, אבל אפילו ה-38 של היום, זה לא ה-38 של פעם".

 

"כדוגמנית נאלצתי כל הזמן לשמור על המשקל. אני חייבת לעשות ספורט ואני רצה מספר פעמים בשבוע. תמיד הייתי רזה, כן, אבל צריכה לשמור. בניגוד לבעלי שיכול לבלוע פסק זמן מבלי שזה יזיז לו, אני משמינה רק מלהסתכל עליו אוכל. קובייה אחת ואני במצב קטטוני", היא צוחקת. "אבל אני חייבת להדגיש שלשמור על המשקל לא אומר בהכרח לעשות דיאטה. אני מאמינה באוכל מסודר ובשלוש ארוחות ביום. גם לילדים שלי אני מעבירה את זה. בתקופה שלי כילדה לא היה מקדונלד'ס או שמזמינים פיצות הביתה. אם רצית פיצה - היית הולך למסעדה או מכין בבית. אבל הדור של היום חושב אחרת על אוכל ויש נטייה לאכול הרבה ג'אנק פוד. כשחיינו בארצות הברית תמיד חששתי להכניס הביתה אוכל מבחוץ, אז הייתי משקיעה בבישול ביתי. גם כאן, אגב".

 

 

  (צילום: ענבל מרמרי)

 

 

חוק ה-BMI

 

"כל חוק זה טוב. אבל אני בספק אם יצליחו לאכוף אותו", אומרת ברקו. "אני קצת חוששת מהדגש שיש בתקשורת רק על הרזון והקשר שלו אל תעשיית הדוגמנות. מדברים רק על זה, ולא מדברים על הבעיה הנוספת: משקל עודף שיש בקרב ילדים רבים באוכלוסייה. זאת בעיה לא פחות חמורה שצריך לטפל בה".

 

 

"לעצמי אני מאחלת לאהוב את עצמי יותר, להיות פחות ביקורתית" (צילום: יגל בר קמא)
"לעצמי אני מאחלת לאהוב את עצמי יותר, להיות פחות ביקורתית" (צילום: יגל בר קמא)

 

 

פסח

 

"אני מאוד אוהבת את פסח וחגים בכלל. אני תמיד מקפידה שבחג כל הילדים יישבו עם חולצה לבנה או בגד לבן לשולחן החג. זה משרה אווירה חגיגית", היא מגלה. "לעצמי אני מאחלת לאהוב את עצמי יותר, להיות פחות ביקורתית, לראות את חצי הכוס המלאה ולשחרר את הראש מכל המחשבות הטורדניות שמציפות אותי ומפריעות לי לראות את הדברים החיוביים בחיים. ואם אפשר, אז גם פסק זמן קטן".

 

 

"אני אוהבת את העוגה הזאת מילדות" (צילום: ענבל מרמרי)
"אני אוהבת את העוגה הזאת מילדות" (צילום: ענבל מרמרי)

 

 

המתכון של מיכאלה

עוגת אלקזר

 

מצרכים

 

לעוגה:

8 ביצים

8 כפות סוכר

2 כפות קקאו גדושות

200 גר' אגוזי מלך קצוצים דק (לא טחונים)

 

לקרם:

200 גר' שוקולד מריר

3 מיכלי שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקקאו והאגוזים. משמנים תבנית כסופה ארוכה עם מעט חמאה ואז מניחים נייר אפיה, אותו משמנים גם כן עם מעט חמאה. מניחים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות. מוציאים, פורסים את העוגה לשלוש ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.

הקרם: מבשלים את השוקולד עם השמנת המתוקה, מרתיחים ומשאירים לקירור מספר שעות. מומלץ להימנע מלהכניס את הקרם למקפיא כדי שלא יתקשה. לאחר הקירור מוסיפים 2-3 חלמונים ומורחים את הקרם בין שכבות העוגה ומצפים אותה מבחוץ. ניתן לעטוף בנייר אפייה נוסף ולשמור במקפיא חודשים.