את ליל הסדר הקרוב תערוך לירז דרור, 22, בבית משפחתו של איציק פינטו, בן זוגה בשש השנים האחרונות, במושב תפרח הסמוך לאופקים. "זו משפחה מרוקאית אסלית עם הרבה ריח של זעפרן בבית", היא אומרת בחיוך. כמי שמבלה את עיקר הזמן בין טיסות, הקשר אל המשפחה חשוב לה.
משפחה
דרור מתגוררת בראשון לציון עם פינטו, סטודנט למשפטים שאיתו תתחתן באוקטובר הקרוב (על עיצוב השמלה מופקד טל כחלון). בימים אלו היא נמצאת בתווך ש"בין שתי דירות", אז ביקרנו אותה בבית הוריה המקסימים במושב ניר משה הסמוך לנתיבות. המנה שבחרה לפרויקט, עוגת קיפוד שוקולד, קוקוס ואגוזים, הוא מתכון של גיסתה לעתיד, הקונדיטורית שנית זנזורי. "לפני שהכרתי את שנית הייתי אופה פחות", אומרת דרור. "שנית פתחה לי את העיניים בנוגע לאפיית עוגות ועוגיות, ואת המתכון הזה היא לימדה אותי להכין". היה טעים.
עוד דוגמניות מבשלות
אהבה
לינדה, אימה של דרור, מחייכת כשהיא נזכרת כיצד המתין פינטו הצעיר, אז בן 16, עם בלון של לב בידו, על מפתן הבית ביום האהבה. מה שהחל כג'סטה לחברה טובה שהיתה מעוניינת בו, הפך לזוגיות יציבה וארוכת שנים שבקרוב תגיע אל מתחת לחופה. הם החלו לשוחח בתוכנת ההיכרויות איי.סי.קיו והרומן התגלגל, לאחר שהחברה כבר לא היתה מעוניינת ושיחררה אור ירוק לדרור. בגיל 17 עברו השניים לגור יחד ביישוב מבועים שבדרום, ולאחרונה עברו להתגורר בראשון לציון, שם רכשה דרור דירה במגדלי SKY.
אוכל
דרור היא בשלנית שלא חוששת להתנסות במנות חדשות. באייפון שלה היא מגלגלת תמונות של מנות שהכינה בעבר, כמו קציצות עם שומן כבש, או פילה סלמון אפוי עם מרינדה. עם זאת, אל תחפשו אותה במטבח כל יום. "לפעמים אחרי יום צילום בא לי רק להסתלבט ולהזמין טייק אוויי", היא אומרת. "אבל כשאני כבר מבשלת - אני עושה את זה מכל הלב. אני חושבת שחשוב שאישה תדע לבשל. זה מקנה חמימות ואהבה לבית. גם אם זה רק מנה אחת או שתיים, זה סוג של פינוק לבני הבית. איציק תמיד מאושר כשאני מכינה לו קוסקוס".
הספציאליטה
"אני יודעת להכין פאי לימון מצוין", מתגאה דרור. "זאת מנה קלאסית אצלנו בבית, כי אימא שלי אנגלייה והיתה מכינה לנו את זה באופן קבוע. סבתא שלי, שהיא מומחית לפאי לימון, אמרה לי אפילו שזה הפאי הכי טוב שהיא טעמה. יש לי קשר למטבח האנגלי, ואני מאוד אוהבת פשטידת רועים (פשטידת בשר וירקות, א"י), שתמיד מזכירה לי את הריח של הבית. אבל אני גם מאוד אוהבת לנסות דברים חדשים, ובחו"ל אני תמיד אעדיף ללכת למסעדה מקומית".
כשרות
באוקטובר הקרוב תשנה דרור את שם משפחתה לפינטו ("אני רוצה להמשיך את השושלת. הרב פינטו היה סנדק של איציק"). כנצר לשושלת רבנים, דיני הכשרות חלחלו גם אל דרור. "תמיד הרגשתי קשורה לדת", היא מסבירה. "זה לא הגיע מהבית שבו גדלתי, אבל מאז שעברתי לגור עם איציק אני שומרת כשרות: יש לי כלים מופרדים בבית, שני סקוצ'ים לכלים, ואני כמובן מכניסה הביתה רק אוכל כשר. אין חזיר, פירות ים, וגם בחוץ אני לא אוכלת בשר שבושל בחמאה או משהו כזה. אני מאמינה שכשרות גם תקל עליי בעתיד באירוח של אנשים. כל מי שיגיע יוכל לאכול, בלי לחשוש אם אני שומרת כשרות או לא".
דיאטות
"מעולם לא עשיתי דיאטה, וכשאני מסתכלת במראה אני רואה בחורה רגילה ונורמטיבית", אומרת דרור. "לכל אישה, גם לדוגמניות, יש חלקים שהיא פחות אוהבת בגוף שלה. אני משתדלת לאכול מסודר שלוש פעמים ביום, אבל זה לא תמיד מתאפשר. כשאת על סט צילומים אין אוכל מסודר, אז אני נאלצת לצערי לדחוף לפה כל מה שיש. בדרך כלל אני שמה לב מה נכנס לי לפה. אני חושבת שאני אוכלת כמו כל אישה ממוצעת, בלי קשר לדוגמנות. התברכתי במטבוליזם וגנים טובים".
חוק ה-BMI
"המטרה של החוק נכונה - הדרך לא. אנורקסיה היא מחלה נוראית וצריך לטפל בה, אבל אין לחוק הזה שום קשר למיגור התופעה. BMI לא לוקח שיקולים רבים כמו מבנה גוף או גנטיקה. היום בישראל דוגמנית חייבת לעבוד עם אישור שהיא במשקל תקין. אני יודעת שלא הרבה בנות מנהלות אורח חיים בריא, באופן אישי אני מקפידה על ספורט (יוגה) ואוכל בריא".
אופנה
מאז התגלתה דרור בגיל 14, היא חתומה בסוכנות הדוגמנות רוברטו ונחשבת לאחת הדוגמניות הישראליות המצליחות בעולם, עם קמפיינים בינלאומיים לחברות אופנה וקוסמטיקה כמו ניוואה, לנקסטר, וישי, ביותרם וקרולינה הררה, שעה שבישראל היא משמשת כפרזנטורית של חברת האופנה קסטרו, לצד גל גדות. אבל בכל הנוגע לבזבוזים, האופנה לא נמצאת בראש סדרי העדיפויות שלה. "בין בגדים לאוכל, אני תמיד אעדיף לבזבז על האחרון", היא מגלה. "אני מקבלת את רוב הבגדים שלי מקסטרו, ובוחרת לעצמי מה שאני רוצה מהקולקציה. תיקים ונעליים אני אוהבת לרכוש גם במקומות נוספים. כמדי שנה, אני נוהגת לרכוש גם בגד חדש לפסח. זה מנהג של שנים אצלנו בבית. במובנים מסוימים זה מכניס את אווירת החג הביתה".
המתכון של לירז דרור
קיפוד שוקולד, אגוזים וקוקוס
המצרכים
לטורט:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס קוקוס טחון
1 כוס שוקולד מגורד
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס שמן
1 כוס מים
לגנאש:
2 מיכלי שמנת מתוקה
500 גר' שוקולד חלב
אופן ההכנה:
הטורט: מפרידים את הביצים, ומקציפים 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר.
בקערה נפרדת מקציפים 4 חלמונים עם חצי כוס סוכר ומניחים בצד.
בקערה אחרת מערבבים כוס קמח תפו"א, כוס אגוזי מלך, כוס קוקוס וכוס שוקולד מגורד (או קצוץ) ושקית אבקת אפייה. מוסיפים כוס שמן וכוס מים ומערבבים.
מקפלים את התערובת לתוך קצף החלמונים. מקפלים את החלבונים לתוך התערובת שנוצרה ויוצקים לתבנית בצורת כדור. אופים במשך 40 דקות ב-170 מעלות.
הגנאש: מרתיחים שני מיכלי שמנת מתוקה עם 500 גר' שוקולד חלב, ואז מקררים במשך 4 שעות. לאחר מכן מקציפים את הגנאש וממלאים את פנים הכדור, ואת היתרה מזליפים מבחוץ כמו נשיקות קטנות.