נטלי דדון מצלמת במכשיר הסמארטפון שלה את קציצות הבקר שהכינה עבורנו ושולחת אל בן זוגה, איש העסקים חמי בראל, שנמצא אותה שעה בישיבת עבודה במתחם הבורסה ברמת גן, מרחק דקות ספורות מדירת הגג הרמת גנית שלהם, בה השניים מתגוררים יחד עם טאו, בתו בת ה-8 של בראל. בתום חצי שעה הוא מופיע בפתח הבית, גווע מרעב לקציצות הטעימות שדדון הכינה - מהמנות האהובות עליו ביותר.

 

"זאת מנה שלמדתי מאמא שלי, שעושה אותה טוב יותר ממני 'ביי פאר'", מספרת דדון. "יש לי סנטימנטים למנה הזאת, כי זו גם המנה הראשונה שבישלתי לחמי. תמיד אמרו לי שאם אני רוצה להגיע ללבו של גבר - זה דרך האוכל, אז השתמשתי בזה וטפו-טפו, זה הצליח".

 

 

המתכון של נטלי דדון: קציצות בקר ברוטב פטריות (צילום: ענבל מרמרי)
המתכון של נטלי דדון: קציצות בקר ברוטב פטריות (צילום: ענבל מרמרי)

 

 

את חג הפסח הקרוב תבלה דדון, 29, על חופי הפיליפינים יחד עם חמי והביקיני הצמוד שלה, אבל את ליל הסדר היא צפויה לבלות בחיק המשפחה בקריות, כשהיא עוטה בגד חגיגי כמנהג המשפחה. "השנה הוחלט במשפחה שכל אחד מבשל מאכל שהוא מתמחה בו, ונעשתה חלוקה בין כולם. זאת מעמסה מאוד גדולה, כשבן אדם אחד מופקד על האירוח והבישול לפסח, לכן החלטנו השנה לפזר את זה בין כולם. טרם החלטתי אם לבשל קציצות או דגים חריפים ברוטב, מומחיות נוספת שלי", היא מגלה. "באופן אישי, אני מאוד אוהבת לבשל. אני עומדת שעות במטבח ובדרך כלל גם אוהבת לאלתר על פי מוצרים שיש במקרר. אימא שלי לימדה אותי טריק: להחזיק תמיד במטבח מחברת, כך שאני ישר רושמת את האלתורים המוצלחים שלי".

 

 

משתדלת להחזיק "נשנושים בריאים". המטבח של דדון (צילום: ענבל מרמרי)
משתדלת להחזיק "נשנושים בריאים". המטבח של דדון (צילום: ענבל מרמרי)

 

 

במקרר שלה יש תמיד ירקות, פירות, בשר ודגים. וקטשופ, שהולך עם כל דבר. במקום מתוקים כמו שוקולד, היא משתדלת להחזיק "נשנושים בריאים", כהגדרתה, כמו קוטג' עם גמבה, אבוקדו עם לימון, ושאר ירקות שניתן לכרסם מול הטלוויזיה ללא ייסורי מצפון. היא גם לא טיפוס בעייתי באוכל, ואחרי שנאלצה לאכול ג'וקים על האי ב"הישרדות", היא אוכלת הכול. כולל מוח של בקר, למרות שאל תבקשו ממנה לבשל את זה, כי "כל הקונספט נראה לי די מגעיל".

 

 

עוד דוגמניות מבשלות

 

 

על המקרר: מגנטים מחתונות (צילום: ענבל מרמרי)
על המקרר: מגנטים מחתונות (צילום: ענבל מרמרי)

 

 

לדבריה, הרגלי האכילה שלה לא השתנו מאז החלה לדגמן בשנת 2008. מאז ועד היום היא לא אוכלת באופן מסודר שלוש ארוחות ביום, ויכולה למצוא את עצמה לא אוכלת גם יום שלם. "אני אוכלת מתי שיוצא לי. אני יכולה לשכוח לאכול יום שלם, או לנשנש כל שעה עגולה", היא מסבירה. "תמיד חושבים שדוגמניות לא אוכלות, אבל בניגוד לדעה הרווחת אני אוכלת המון וגם מבלה הרבה במסעדות טובות כמו בני הדייג ביפו. תן לי רק סלטים, דגים ושתייה טובה - ועשית אותי בן אדם מאושר".

 

 

  (צילום: ענבל מרמרי)

 

 

כדוגמנית עסוקה המשמשת בימים אלה כפרזנטורית של חברת הנעליים בי יוניק, והצטלמה לאחרונה בעירום חלקי לגיליון הביכורים של הפלייבוי הישראלי, דדון משוחררת מאוד לגבי מידות הגוף שלה. "אני 'שומרת' רק ימים ספורים לפני צילומים, ומקפידה לסתום את הפה", היא מסבירה. על אף שבתעשייה היא נחשבת לדוגמנית "עסיסית" ו"לא רזה" - היא מגלה שאפילו היא לא עומדת בתקנים של חוק ה-BMI שנכנס לתוקפו בתחילת השנה. "זה חוק מטומטם", היא אומרת. "אני לא מכירה אף דוגמנית שעומדת בסטנדרטים האלה. גם אני, שנחשבת לדוגמנית לא רזה, לא עומדת בתקן. לטעמי, החוק הזה לא תורם למלחמה במחלת האנורקסיה. זה חוק יבש שלא יביא שינוי מהותי, אלא רק גורם לי לראות יותר ויותר בנות שעסוקות באיך לזייף את ה- BMI שלהן, מתקשרות לרופא חבר ומוציאות אישור. מה המסקנה? מדובר בחוק חרטא".

 

 

  (צילום: ענבל מרמרי)

 

 

המתכון של דדון

קציצות בקר ברוטב פטריות

 

מצרכים ל-5 סועדים

 

לקציצות

1/2 קילו בשר טחון

2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים

2 בצלים

1 ביצה

חופן צנוברים

חצי כפית כורכום

כפית פלפל שחור גרוס

קמח מצה

 

לרוטב

4 כפות שמן זית

1 בצלים

1 סלסלת פטריות שמפיניון

1 סלסלת פטריות פורטובלו

 

אופן ההכנה

לקציצות: מערבבים את כל המצרכים יחד ויוצרים כדורים בגודל פנים כף היד. טובלים בקמח מצה, ביצה ושוב בקמח מצה ומטגנים בשמן עד שהקציצות משחימות. לרוטב: בסיר נוסף מטגנים בצל עם שמן זית יחד עם השמפניון. מוציאים ומניחים בצד.

בסיר רחב מניחים את פטריות הפורטובלו ומעליהם את הקציצות והרוטב. מוסיפים מעט כורכום, מלח ופלפל שחור, ומכסים הכול במים רותחים. מבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי. מגישים לצד אורז או על מצע פירה.