לפניכם מתכון קל וזריז, שדורש שבע דקות השקעה מקסימום מחומרים שיש בכל בית. כל שדרוש הוא קמח, מים וכמה תוספות, מערוך ותנור.

 

__________________________________________________________________________

 

עוד בהבראת מתכונים

>> עוגיות קינמון מקמח שיפון

>> אם אין לחם תאכלו אורז מלא

>> שבלולי פיצה מקמח מלא

>> לחם מקמח מלא ללא לישה מוכן בשעה

 

____________________________________________________________________________

 

הבצק הבסיסי מכיל קמח מלא, מים קרים, שמן זית ומלח. לבצק זה אני מוסיפה עד ¼ כוס זרעים מסוגים שונים שייתנו אופי לקרקר. לא כדאי לוותר על התוספת מכיוון שהזרעים מרווחים מעט את בלוק הבצק באפייה ומעניקים פריכות שאיננה נוקשה מדי. אפשר להוסיף תבלינים שונים: ½ כפית פפריקה מעושנת או חריפה, אורגנו, רוזמרין או זעתר, או כל טעם אהוב.

 

כמות המים הקרים תלויה בסוג הקמח והתוספת (פרג "שותה" מעט יותר מים מאשר שומשום). תמיד כדאי להתחיל עם שש כפות מים קרים ולהוסיף לפי הצורך.

 

כמה תשובות לשאלות שעוד יצוצו:

 

1. לא ניסיתי עם קמח לבן, לא בטוחה שייצא טוב.

2. קמח כוסמין ושיפון מתאימים מאוד לקרקרים אך כמות המים משתנה מעט. יש להתחיל עם שש כפות ולהוסיף עד שנוצר בצק נוח במעבד המזון.

3. לא צריך לקמח, הבצק לא צריך להיות דביק מצדו העליון וצדו התחתון נמצא על נייר אפיה. אפשר לרדד בין שני ניירות אפייה.

4. זמן האפייה יכול להשתנות מתנור לתנור, הקרקרים מוכנים ברגע שהם פריכים ושחומים קלות.

5. כמובן שאפשר לערבב מיני זרעים שונים, עד כמות של ¼ כוס לכל כוס קמח.

6. לא מומלץ להכין קרקרים עם אגוזים, שקדים וגרעיני חמניות או דלעת, מאחר שמומלץ לאכול אותם לא קלויים.

7. לא חייבים מעבד מזון. ניתן להכין ידנית, רק להקפיד על לישה קצרה.

8. לא צריך אבקת אפייה, לא כדאי להשתמש בקמח תופח.

9. אפשר להוסיף מעט מלח גס לבצק או לפיזור מעל המשטח המרודד והידוק עם המערוך.

 

 

קרקרים מקמח מלא

 

קרקרים מקמח מלא (צילום: גלי לופו  )
קרקרים מקמח מלא (צילום: גלי לופו )

 

 

החומרים

 

  • 1 כוס קמח מלא
  • ¼ כוס פרג שלם/ זרעי שומשום / קצח
  • 2 כפות שמן זית
  • 6 כפות מים קרים + 2 כפות מים קרים לפי הצורך
  • ½ כפית מלח דק

 

ההכנה

 

1. שמים את כל המצרכים במעבד המזון, מפעילים עד שנוצר בצק. לא לשים יותר מדי, מוסיפים מים קרים אם צריך.

2. מניחים על גבי נייר אפייה, מרדדים דק ואחיד לגודל של כמעט תבנית התנור, חותכים עם גלגלת פיצה לריבועים. אופים ב-190 מעלות עד שהקרקרים מזהיבים ופריכים, כ-20 דקות.

 

 גלי לופו אלטרץ היא מדריכה של סדנאות לבישול בריא

  

>> למדור הבראת מתכונים