אני ממוצא טורקי-יווני, כך שהממולאים מככבים אצלנו במשפחה. בילדותי עזרתי תמיד לאמא שלי לרוקן פלפלים וקישואים לממולאים שלה, שאני מכורה אליהם עד היום. העגבניות חוסכות הרבה עבודה, כי הן מושלמות למילוי בגלל הצורה העגלגלה שלהן. ובנוסף לכך, הנוזלים שלהן חודרים למילוי ומשביחים אותו.
תבנית בגודל 20*30 ס"מ עם שוליים גבוהים
החומרים (ל-10 ממולאים):
- 1 כוס גריסים, שטופים ומסוננים היטב
- 10 עגבניות אדומות גדולות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1 כוס עשבי תיבול, קצוצים דק (פטרוזיליה, בזיליקום ועירית)
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- תבנית בגודל 20*30 ס"מ עם שוליים גבוהים
ההכנה:
1. מבשלים גריסים בסיר עם הרבה מים רותחים 30-20 דקות, עד לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות (חום גבוה).
3. מסירים את ראשי העגבניות ומרוקנים אותן מתוכנן. קוצצים גס את תוכן העגבניות ומעבירים מחצית מהכמות לקערה עם הגריסים. מוסיפים בצל, עשבי תיבול ו-2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
4. ממלאים כל עגבנייה בתערובת הגריסים ומכסים בראש העגבנייה.
5. מרפדים את התבנית ביתרת העגבניות הקצוצות. מוסיפים כף שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים מעל את העגבניות הממולאות.
6. אופים בתנור החם 25-20 דקות, עד שהעגבניות זהובות.
7. לגיוון: מוסיפים למלית 1/2 כוס צנוברים קלויים קלות.
- מתוך הספר "הבית של שי-לי" מאת שי-לי ליפא, בהוצאת "ידיעות ספרים".
_________________________________________________________________________________
עוד בתזונה ודיאטה :
>> מרק עגבניות עם גריסים במרקם שמנתי
>> כמה קלוריות יש במזון שלכם? בדקו במחשבון אשף התזונה
______________________________________________________________________________