>> בואו להיות חברים של פנאי פלוס בפייסבוק

 

קריספ אפרסקים של ג'וליה רוברטס

 

ג'וליה רוברטס השחקנית עשתה כברת דרך ארוכה מאז שמלצרה ב"מיסטיק פיצה", העיפה שבלולים ב"אשה יפה" ועד שלמדה לבשל ברומא ב"לאכול, להתפלל, לאהוב". אבל מה שרוברטס באמת אוהבת, הוא מתוקים.

 

את המתכון הבא פרסמה במגזין Good housekipping ב־2007, במהלך קידום הסרט "מלחמתו של צ'ארלי ווילסון". אם הוא מתוק כמו החיוך שלה, צמצמו את כמות הסוכר.

 

החומרים:

4 קילו אפרסקים קשים וטריים, חצויים ומגולענים

רבע כוס מיץ לימון טרי

רבע כוס וויסקי

רבע כוס סוכר

3/4 כוס סוכר חום דחוס היטב

80 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

כוס וחצי קמח

כפית קינמון

 

ההכנה:

1. חממו את התנור ל־200 מעלות ושמנו תבנית זכוכית בינונית במעט חמאה.

 

2. בקערה גדולה הניחו את האפרסקים, מיץ לימון, וויסקי, סוכר לבן ורבע כוס סוכר חום. ערבבו קלות והניחו את האפרסקים בתחתית התבנית. מעליהם הניחו רבע מקוביות החמאה.

 

3. בקערה יבשה ערבבו את הקמח, הקינמון, יתרת החמאה ויתרת הסוכר החום. ערבבו היטב במיקסר עם וו עד לקבלת בצק פירורים. אפשר להמשיך וליצור פירורים בידיים, פשוט הדביקו את הבצק ופוררו אותו. פזרו את התערובת מעל האפרסקים.

 

4. הכניסו לתנור ואפו כחצי שעה, או עד שהקראמבל מתחיל להשחים. צננו כ־20 דקות לפני ההגשה. אפשר להגיש עם גלידת וניל או פרוזן יוגורט.

 

סטייק ברוטב פטריות של קיפר סאתרלנד

 

קיפר סאתרלנד הוא אחד האנשים החרוצים בהוליווד, וכשהוא מתרוצץ ממקום למקום ומציל אנשים ואת מחוז אל.איי מחורבן ואבדון, רצוי שיעצור וידאג למנת החלבון הדרושה לו לגיבור. מקור חלבון נהדר הוא הסטייק, והמתכון הזה מוכן בקלות בחצי שעה, כך שאפשר לבשל, לאכול ולהציל את העולם מטרוריסטים והכל בשעה אחת.

 

החומרים:

חצי קילו סטייק אנטריקוט חתוך לארבע חתיכות

כף חמאה

כף שמן קנולה

בצל קצוץ

שתי שיני שום קצוצות

כף קמח

חצי כוס ציר בקר (אפשר לקנות במעדניות)

שתי כוסות פטריות (מכל סוג), נקיות וקצוצות

חצי כוס יין אדום

כף ריבה אדומה כלשהי

 

ההכנה:

1. במחבת פסים או רגילה חממו על להבה בינונית את השמן והחמאה, וטגנו את פיסות הסטייק כשתיים־שלוש דקות מכל צד. הניחו בצד.

 

2. הניחו את הבצל והשום באותה מחבת, הנמיכו את הלהבה לבינונית וטגנו כדקה. הוסיפו את הפטריות והגבירו את האש. טגנו כשלוש דקות או עד שהפטריות משחימות.

 

3. הנמיכו את האש, הוסיפו לפטריות את הקמח וערבבו היטב עד שהפטריות מצופות בו. הוסיפו גם את ציר הבקר, היין והריבה וערבבו היטב תוך כדי רתיחה. החזירו את הסטייק לתערובת ובשלו כשתי דקות.

 

ספגטיני ברוטב עגבניות של סופיה לורן

 

על סופיה לורן נאמר (או ראוי היה להיאמר על ידי איזה מאצ'ו ציניקן) ש"נשים שנראות כמוה אינן צריכות לדעת לבשל", אולם למרבה המזל סופיה, המגיעה ממשפחה נפוליטנית מסורתית, לא מאמינה בשטויות הללו, והוציאה בשנת 1972 ספר בישול בשם "מהמטבח באהבה", ממנו לקוח המתכון הפשוט והבסיסי למנה איטלקית קלאסית.

 

החומרים:

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

קופסת שימורי עגבניות קלופות או 6 עגבניות חלוטות וקלופות במים, קצוצות לחתיכות

חופן עלי בזיליקום טריים

מלח ומעט סוכר

חבילת ספגטיני

 

ההכנה:

1. שימו את השמן בסיר רחב וחממו על להבה בינונית. הוסיפו את שיני השום וטגנו אותן כדקה או שתיים, עד שיזהיבו ממש מעט, אך לא ישחימו. הוסיפו את העגבניות הקצוצות, המלח והסוכר, וערבבו היטב. כסו למחצה את הסיר, הנמיכו את האש ובשלו במשך כחצי שעה. ערבבו לפרקים.

 

2. בזמן שאתם מחכים לרוטב הרתיחו מים בסיר נוסף לפסטה (השתמשו רק בשליש מכמות הפסטה למתכון הזה), עם כפית גדושה מלח גס. הכניסו את הפסטה למים הרותחים לבישול של כ־9 דקות וסננו.

 

3. העבירו את הפסטה לסיר של הרוטב וערבבו היטב כשתיים־שלוש דקות. כבו אש האש והוסיפו את עלי הבזיליקום הטריים, קרועים ביד. הוסיפו מנה גדושה היטב של פרמז'ן ליד השולחן.

 

עוגיות לב של מריל סטריפ (כ־60 עוגיות)

 

כיוון שסטריפ לוקחת ברצינות כל דבר שהיא עושה, וזוכה באוסקר מדי עונה, אנחנו מניחים כי גם בעוגיות הלב המקסימות שלה היא השקיעה את כל כולה, ושלחה אותן תמיד למי שהפסידה לה באוסקר. אה! נחמה מתוקה. המתכון פורסם לראשונה במגזין Good housekipping. ג'וליה צ'יילד בטח היתה מרוצה.

 

החומרים:

150 גרם חמאה

3/4 כוס דבש

כף תמצית וניל

2/3 כוס שקדים טחונים

1 ו־3/4 כוס קמח מלא

1 ו־3/4 כוס קמח לבן

ריבה למילוי (בטעם פירות יער, תותים, שזיף או רימון)

 

ההכנה:

1. הקציפו בקערה גדולה את הדבש, החמאה ותמצית הווניל. הוסיפו את הקמחים והשקדים וערבבו היטב. חלקו את הבצק לארבעה חלקים, עטפו כל אחד בניילון נצמד והכניסו למקרר לפחות לשעתיים.

 

2. חממו תנור ל־180 מעלות. קחו אחת מחתיכות הבצק ורדדו אותה על נייר אפייה מקומח קלות לעובי של פחות מחצי סנטימטר. בעזרת קורץ עוגיות בצורת לב קרצו לבבות מן הבצק והעבירו לתבנית מרופדת בנייר אפייה. באמצע הלב לחצו עם האגודל ליצירת שקערורית, ומלאו אותה במעט ריבה.

 

3. הכניסו את העוגיות לתנור ואפו כ־12־14 דקות, או עד שהן משחימות בקצוות. הניחו אותן במשך שתי דקות בתבנית ולאחר מכן העבירו אותן להצטנן על רשת. חזרו על הפעולה עם יתר הבצק.

 

עוגת קוקוס ומשמש של ג'ואן ריברס

 

שופטת האופנה הנוקשה שולחת מתכון עוגה לכל הג'ואן ריינגרס שם בחוץ, שממש כמוה מוכנה מחומרים משומרים היטב.

 

החומרים:

24 עוגיות קוקוס פשוטות מפוררות (גם אלו של פסח טובות)

דף ג'לטין מומס במעט מים קרים

חצי כוס מים קרים

כוס משמשים משומרים בסירופ

150 גרם חמאה

3 כוסות סוכר דק

גרידת תפוז מתפוז אחד

מיץ מלימון אחד

כוס מלאה מיני מרשמלו (או מרשמלו שחתכתם לחצאים)

כוס וחצי אגוזי פקאן או מלך, שבורים גס

6 חלבוני ביצה

קורט מלח

חצי כוס אבקת סוכר

 

לקישוט:

מעט אגוזים מרוסקים וקוקוס קלוי

 

ההכנה:

1. קחו חצי מכמות העוגיות ושטחו אותן (ממש דחסו) בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. במקביל רככו את הג'לטין במעט מים קרים. ערבבו בבלנדר את הג'לטין והמשמש עם

הנוזלים המשמרים. הוסיפו את החמאה והסוכר, וערבבו עד לעיסה אחידה. הוסיפו את מיץ הלימון וגרידת התפוז, וקפלו פנימה בעדינות את המרשמלו.

 

2. שימו את החלבונים בקערה גדולה. הוסיפו מלח. הקציפו עד שתקבלו קצף יציב. הוסיפו את אבקת הסוכר וערבבו.

 

3. פזרו את תערובת החלבונים על בסיס העוגה. מלמעלה פזרו את תערובת העוגיות שנותרה. קשטו בקצפת, שברי אגוזים וקוקוס קלוי והכניסו לקירור במקרר.

 

לחם חמוציות ושקדים של מג ראיין

 

בתור סאלי מ"כשהארי פגש את סאלי" היא עשתה המון רעש מכך שהיא רוצה את הרוטב ב־צ־ד, לא על העוגה, אבל בחייה האמיתיים ראיין אוהבת לשמור את המתכון פשוט, בלי בצד ובלי נעליים, והולכת על קלאסיקה אמריקאית: לחם שהוא גם עוגה, שמתאים קלוי לשעות הבוקר או לצד הקפה אחר הצהריים.

 

החומרים:

שתיים וחצי כוסות קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

כפית וחצי סודה לשתייה

חצי כפית מלח

כפית תמצית שקדים

כוס ורבע סוכר

40 גרם חמאה

3 ביצים

3/4 כוס שמנת חמוצה

כוס רוטב חמוציות (ניתן לרכוש במעדניות)

 

ההכנה:

1. חממו תנור ל־180 מעלות.

 

2. בקערה ערבבו קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

 

3. בקערת מיקסר ערבבו את החמאה עם הסוכר בוו גיטרה והוסיפו את הביצים, אחת בכל פעם. הוסיפו את תמצית השקדים, את רוטב החמוציות והשמנת החמוצה.

 

4. ערבבו את תוכן שתי הקערות יחדיו. שמנו תבנית אפייה והעבירו את התערובת אליה.

 

5. אפו כשעה ועשר דקות, או עד שהעוגה משחימה קלות. הוציאו מהתנור וצננו כעשר דקות.

__________________________________________________________________________________________________________

 

עוד בפנאי פלוס :