גבינה מאפשרת להכין עוגה דלה יחסית בקלוריות. השילוב עם הקוקוס הפסחי מביא טעם של פינה קולדה. אפשר להשתמש בקמחים הרגילים שבהם משתמשים בפסח או להחליף אותם בקמח תופח מיוחד לפסח.

 

 

המרכיבים (20 מנות, 80 קלוריות למנה)

 

  • 200 גרם גבינה לבנה דלת שומן קשה (כמו כנען או טוב טעם)
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר + 2 כפות סוכר
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 3 כפות קמח מצה
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 1 שקיק אבקת אפייה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 (50 גרם) פתיתי קוקוס

 

כלים: תבנית בקוטר 26 ס"מ או 20 יחידות בתבנית שקעים קטנים

 

ההכנה

 

1. מניחים את הגבינה במסננת או צוררים אותה בחיתול ומניחים במסננת למשך שעתיים, להגרת נוזלים.

 

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה או את השקעים בעטרות נייר (מנז'טים).

 

3. שמים בקערת המערבל את החמאה וחצי כוס הסוכר ומקציפים עד לקבלת קרם. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב ידנית. מוסיפים את החלמונים, קמח המצה, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה ומערבבים שוב. מוסיפים את קליפת הלימון ותמצית הווניל ומערבבים שוב. מעבירים לקערה אחרת.

 

4. שמים בקערת המערבל הנקייה את החלבונים עם 2 כפות הסוכר שנותרו ומקציפים לקצף יציב. מעבירים את הקצף לקערת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים קצת. יוצקים את העיסה לתבנית (או לשקעים) ואופים כ-50 דקות עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

 

מצננים ומגישים.

 

>> לחמניות דיאטטיות לפסח

>> ניוקי תפוחי אדמה ובטטה לפסח

>> לביבות תפוחי אדמה לפסח

>> לכל המתכונים הדיאטטיים

 

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית.