עוגיות קנטוצ'יני

 

מרכיבים (כ-150 עוגיות)

  • 1/2 6 כוסות (900 גרם) קמח
  • 1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 1/3 1 כוס + 1 כף (140 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 9 ביצים
  • 2 כוסות (200 גרם) שקדים מולבנים שלמים
  • 3 כוסות (300 גרם) אגוזי לוז קלופים
  • להברשה: 1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, השקדים הטחונים, הביצים, השקדים השלמים ואגוזי הלוז בקערת המערבל ומערבלים היטב לקבלת בצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל באורך של כ-30 ס"מ. אם רוצים, אפשר ללחוץ קצת על הגלילים כדי לקבל עוגיות מוארכות.
  4. מניחים בכל תבנית 5 גלילים ומברישים אותם בביצה. אופים במצב טורבו 18 דקות. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
  5. מניחים לגלילים להצטנן מעט, ובינתיים מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
  6. באמצעות סכין משונן, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.
  7. מסדרים את העוגיות בשכיבה בתבניות ואופים עוד 20 דקות. אם אין בתנור מצב טורבו, מחליפים בין התבניות באמצע האפייה.
  8. מוציאים, מצננים לגמרי ומגישים.

 

 

עוד מתכונים לארוחה המפסקת ולשבירת הצום:

 

 

קנטוצ'יני דבש

 

מרכיבים (כ-75 עוגיות)

  • 90 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) דבש
  • 135 גרם (3/4 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 450 גרם (3 כוסות + 3 כפות) קמח
  • 15 גרם (5 כפיות) אבקת אפייה
  • 60 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 60 גרם (3/4 כוס) שקדים מולבנים טחונים
  • 5 ביצים
  • 90 גרם (מעט פחות מ-1 כוס) שקדים מולבנים שלמים
  • 135 גרם (1/3 1 כוסות) אגוזי לוז קלופים
  • להברשה: 1 חלבון טרוף

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את הדבש, הסוכר, הקמח, אבקת האפייה, השקדים הטחונים, השקדים השלמים, הביצים ואגוזי הלוז ומעבדים לבצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל באורך של כ-30 ס"מ. אם רוצים, אפשר ללחוץ קצת על הגלילים כדי לקבל עוגיות מוארכות.
  4. מניחים את הגלילים בתבנית ומברישים אותם בחלבון. אופים 12 דקות.
  5. מניחים לגלילים להצטנן מעט, ובינתיים מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
  6. באמצעות סכין משונן, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ.
  7. מסדרים את העוגיות בשכיבה בתבנית ואופים עוד 12 דקות.
  8. מוציאים, מצננים לגמרי ומגישים.

 

 

אלפחורס

 

מרכיבים (כ-30 עוגיות)

  • 400 גרם חמאה
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 5 חלמונים (150 גרם)
  • 2 כפות קוניאק
  • 1/3 4 כוסות (600 גרם) קורנפלור
  • 3/4 2 כוסות + 1 כף (400 גרם) קמח
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת אפייה
  • 2 כפות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • למלית: 1 כוס ריבת חלב
  • לציפוי: 1/2 כוס פתיתי קוקוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים עד שמתקבלת בלילה בהירה.
  3. מוסיפים את החלמונים ואת הקוניאק ומערבלים שוב. לאחר שהם נטמעים בבלילה מוסיפים את הקורנפלור, הקמח, אבקת האפייה ותמצית הווניל - ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבלים עוד קצת, עד שהיא נטמעת בתערובת.
  5. מקמחים קלות משטח עבודה. מניחים עליו את הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי 4 מ"מ.
  6. קורצים מהעלה עיגולים בקוטר של 3-2 ס"מ ומניחים בתבנית.
  7. אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים אותן לגמרי.
  8. מורחים על מחצית מהעוגיות ריבת חלב, ומניחים עליהן את המחצית השנייה של העוגיות.
  9. שמים את הקוקוס בקערה בינונית, ומגלגלים בו את שולי העוגיות.

  

 

עוגיות שושנים

 

מרכיבים (כ-40 עוגיות)

 

לבצק

  • 200 גרם חמאה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח

 

למלית

  • 5 חלבונים (150 גרם)
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1 חבילה (75 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החמאה, השמנת והקמח. מערבלים כמה דקות, עד שמתקבל בצק חלק. לחלופין, שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים ידנית.
  2. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר שעתיים.
  3. מנקים היטב בסבון ובמים את קערת המיקסר. מתקינים במיקסר את המקצף ושמים בקערה את החלבונים והסוכר. מקציפים עד שנוצר קצף קשה ומבריק.
  4. מסירים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים בעדינות לקרם אחיד.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 50X40 ס"מ.
  7. מורחים מחצית מכמות המלית על כל חלק. מגלגלים כל מלבן לגלילה וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
  8. מניחים את העוגיות בשכיבה בתבניות ואופים אותן 12 דקות. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
  9. מצננים ומגישים.

 

 

עוגיות קרמל

 

מרכיבים (70-60 עוגיות)

 

לתערובת השקדים

 

200 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) גלוקוז )להשיג בחנויות בישול ואפייה)

200 גרם (1 כוס) סוכר

200 גרם חמאה

120 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) פרוסות שקדים מולבנים, שבורות

 

לבצק

400 גרם (1/3 3 כוסות) אבקת סוכר

400 גרם חמאה רכה

1/2 כפית מלח

1 ף תמצית וניל

5 חלבונים (150 גרם)

500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח

 

אופן ההכנה

 

תערובת השקדים

שמים בסיר קטן את הגלוקוז, הסוכר והחמאה, ומבשלים עד שהחמאה נמסה ונוצר נוזל זהוב.

מסירים מהכיריים, מוסיפים את השקדים ומערבבים לתערובת אחידה.

 

העוגיות

שמים בקערת המיקסר את אבקת הסוכר, החמאה, המלח ותמצית הווניל. מערבלים קלות, רק עד שהמרכיבים מתאחדים.

מוסיפים את החלבונים ומערבלים עוד קצת, עד שהם נטמעים בעיסה.

מוסיפים את הקמח ומערבלים לקבלת בצק אחיד.

מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים טבעות בתבנית. מניחים במרכז כל טבעת מתערובת השקדים.

אופים 15 דקות, עד שהעוגיות זהובות. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.

מצננים ומגישים.

 

 

עוגיות שקדים

 

מרכיבים (כ-40 עוגיות)

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אמרטו (ליקר שקדים)
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (80 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה, תמצית הווניל, הליקר, הסוכר והשקדים ומקציפים היטב עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית לבצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בידיים ומניחים אותם בתבניות. לחלופין, אפשר להזליף את הבצק בתבניות באמצעות שקית זילוף.
  4. אופים 10 דקות, עד הזהבה. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
  5. מצננים ומגישים.