עינת מזור  

לפני שנים, כאשר עסק הקייטרינג שלי היה עדיין בחיתוליו, פנתה אליי לקוחה בדרישה לעוגת דבש ותפוחים ללא גלוטן וללא חלב. אפיתי הרבה עוגות במטבח כדי למצוא את השילוב הנכון בין הקמחים לנימוחות הרצויה. המשימה הוגדרה בהצלחה, ואותה לקוחה הפכה להיות אחת הלקוחות הנאמנות שלי, כמעט עד ימיי האחרונים בארצות הברית.
כשחזרנו לישראל, ניסיתי לשחזר את העוגה כמה פעמים אך ללא הצלחה יתרה, כיוון שחלק מהקמחים שהשתמשתי בהם לא נמכרו אז בארץ. לאחרונה נכנסו לשוק הישראלי כמה תערובות קמחים לעוגות ולעוגיות, שניסיתי בשביל המתכון.
התוצאה הטעימה מוגשת לפניכם: עוגת תפוח ודבש ללא גלוטן (פרווה), שמהווה סיום נעים לחיך לארוחת החג. זוהי עוגה נימוחה בפה וקלה להכנה, שנשארת טרייה גם ביום שלמחרת.
שתהיה שנה של הרבה אהבה, שנת בריאות והצלחה לבני משפחתכם ולכל עם ישראל.  

עוגת תפוחי עץ ודבש

העוגה מתאימה לתבנית קוגלהוף 24 ס"מ 

טעימה, אוורירית, וההכנה - קלי קלות. עוגת דבש ותפוחים ללא גלוטן
החומרים:
1 כוס תערובת עוגת וניל ללא גלוטן
1 כוס קמח קונדיטור
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
150 מ"ל שמן קנולה
1 כוס סוכר
4 ביצים בינוניות
1 כפית תמצית וניל
¼ כוס סילאן או דבש
1 כוס תפוחי עץ מגוררים על פומפיה (2 תפוחים)
¼ כוס מים
¼ כפית מלח
אבקת סוכר, לקישוט 

תחילה, מכינים את המצרכים

 

אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית קוגלהוף בתרסיס שמן ומחממים תנור ל־175 מעלות צלזיוס.
2. מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
3. בקערה שנייה, מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים אחת־אחת, ומערבבים בין הוספת ביצה אחת לשנייה.
4. מערבבים את תמצית הווניל, הסילאן, תפוחי העץ, המים והמלח.
5. מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערת הקמחים, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
6. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים למשך כ־40 דקות, או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא ללא פירורים.
7. מוציאים את העוגה מהתנור, מחכים כ־5 דקות והופכים את העוגה על צלחת ההגשה. כשהעוגה קרה, בוזקים מעל אבקת סוכר.

 

הריח המשכר קורא לכל בני הבית. רק עוד רגע והעוגה מוכנה!

יש לכם תגובות למתכון?
כתבו לי: info@theallergyfreechef.com

 

עוד מתכונים ללא גלוטן של השפית עינת מזור:

* רולים ממולאים בנודלס אורז, עוף וירקות ברוטב צ'ילי מתוק

* סלט עם מנגו וגבינת עזים בציפוי פריך בלי פירור גלוטן