עינת מזור

טעמי המנגו המתוק, המרירות העדינה של עלים ירוקים והגבינה, מהווים סלט לאירוח או ארוחת צהריים מפנקת ומזינה לאוגוסט החם. שילוב הרכיבים בסלט בתוספת פרי טרופי הינם בעל אפקט מקרר של הגוף, פרוסות גבינת העזים מעניקות חמצמצות נעימה, עטופות בפירורי לחם נטולי גלוטן ומהוות תחליף לרגישים לחלב ולגלוטן.
לקיצור תהליך ההכנה, אני מציעה להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר בלי לערבב. ממש לפני ההגשה, הניחו את העלים וקוביות המנגו לקערת ההגשה, ערבבו את הסלט עם הרוטב ופזרו את פרוסות הגבינה.
לקבלת פרוסות אחידות של גבינה ללא פירורים, כמו במסעדות, השתמשו בחוט דנטאלי (ראו בהמשך תמונות הכנה).

סלט ירוק עם מנגו ופרוסות גבינת עזים בציפוי פריך ללא גלוטן

החומרים:

לפרוסות גבינת העזים:

1 חבילה מאורכת של גבינת עזים, קרה
1 ביצה גדולה, טרופה
2 כוסות פירורי לחם ללא גלוטן
3 כפות שמן קנולה לטיגון

לסלט:

חבילת עלי ארוגולה שטופים
1 ראש אנדיב (עולש) נקי ופרוס לפרוסות דקות
מנגו בשל, מקולף וחתוך לקוביות

לרוטב הסלט:

¼ כוס חומץ תפוחים
2 כפיות דבש
¼ כפית מלח
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
¾ כוס שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:

1. פורסים את גבינת העזים לפרוסות בעובי של 0.5 ס"מ. טובלים בקערה עם הביצה הטרופה ולאחר מכן בקערה עם פירורי הלחם. מניחים על מגש עם נייר סופג ומכניסים למקרר לכ־20 דקות.

2. שופכים לקערה קטנה את החומץ, מוסיפים מלח, פלפל ודבש ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגתיות, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת רוטב ויניגרט סמיך.

3. שמים בקערת סלט גדולה את הארוגולה, האנדיב והמנגו. יוצקים מעל מחצית מהרוטב, ומוסיפים עוד במידת הצורך.

4. מחממים שמן קנולה במחבת בינונית, ומטגנים קלות את פרוסות גבינת העזים עד להזהבה משני הצדדים. מניחים על גבי הסלט ומגישים.

פורסים...

סופגים...

ומגישים. בתיאבון!

טיפ בריאות:

השתדלו לשלב בכל ארוחה עלים ירוקים דוגמת ארוגולה, עלי סלק ותרד. לעלים הירוקים תכונות נוגדות חמצון מעולות ואנטי דלקתיות. לנשים הסובלות מבלוטת התירואיד, מומלץ לשלב את הירוקים בכל ארוחה ובמגוון צורות בישול אפשריות: טרי בסלט, כמיצוי מיצים ובבישול עם אדים.

אשמח לשמוע מכם: info@theallergyfreechef.com