כולנו שומעים כמה חשוב לשתות מים, בעיקר במהלך העונה החמה. היתרונות של שתיית מים רבים: מניעת התייבשות, יובש והיווצרות קמטים בעור (בעיקר עור הפנים), וסילוק חומרי פסולת ורעלנים שגורמים להזדקנות מהגוף. בנוסף נמצא שאנשים שלא שותים מספיק מים נוטים לחוש עייפים יותר במהלך היום.

 

נכון ששתיית מים חשובה מאוד, אבל מה לעשות שמרבית השתייה שאנו נתקלים בה בקיץ היא שייקים של פירות, שתייה ממותקת ואייסים למיניהם, שמפתים יותר ממים. ובכן עם קצת יצירתיות  מתברר שיש מה לעשות. הנה כמה דרכים להכנת משקאות טעימים עם כמות מופחתת של קלוריות.

 

מחשבוני תזונה

 

מים בטעמים: חליטות צמחים קרות

 

חליטת צמחים. טבעית ובלי ממתיק (צילום: thinkstock)
חליטת צמחים. טבעית ובלי ממתיק (צילום: thinkstock)

 

 

נתחיל בכך שלמעט הצבע השקוף שמזכיר מים, אין קשר בין מים בטעמים למים רגילים. 100 מ"ל מים בטעמים מכילים בממוצע 15 קלוריות, כלומר בקבוק קטן של חצי ליטר מכיל כ-4 כפיות סוכר. לא מעט.

 

למרבה הצער הרבה מאוד אנשים כבר התרגלו לא לשתות מים, וקשה להם ללגום מים באופן רגיל. אם אתם נמנים לקבוצה הזו, והחלטתם שאתם רוצים להתחיל לשתות מים הנה כמה רעיונות איך לעשות מים בטעמים בבית: הכינו חליטות מעלים טבעיים, או מתה ללא קפאין. עלי לואיזה, לימונית, למון גראס, ופרחי ורדים, מתאימים לכך מאוד. את החליטה צננו למשך לילה במקרר. והרי לכם מים בטעמים טבעיים וללא קלוריות.

 

אייס קפה: מקסימום טעם מינימום קלוריות

 

  (צילום: thinkstock)

 

במרבית בתי הקפה כאשר מזמינים אייס קפה מקבלים קפה ברד. מאוד טעים, ויחד עם זה לא כל כך בריא ודי משמין, כי בכוס ממוצעת של קפה ברד (בדרך כלל כ-500 מ"ל) יש כ-500-600 קלוריות.

 

אם ברצונכם לשתות קפה קר ולחסוך את הקלוריות. הזמינו קפה קר על בסיס אספרסו עם חלב דל שומן. אין טעם להזמין עם חלב 3%, מכיוון שממילא הקפאין מונע מהסידן שבחלב להיספג.

 

טיפ קטן למי שבכל זאת רוצה קפה במרקם ברד: בקשו מהמלצר להכין את הקפה הקר על בסיס אספרסו ולערבב אותו בבלנדר. כך תקבלו קפה ברד במינימום קלוריות ובלי סוכר.

 

אייס קפה ביתי

1 כפית קפה נמס

1 כוס קרח

3/4 כוס מים פושרים

1/4 כוס חלב 1%

להמתיק לפי הטעם

 

הוראות הכנה: המיסו את אבקת הקפה במעט מים רותחים. הוסיפו קרח, מים פושרים ואת החלב. הכניסו לבלנדר, ערבלו עד לקבלת מרקם אחיד.

 

שייק פירות:  בלי סוכר, בבקשה

 

 

שייק ביתי. עשיר בסיבים ובנוגדי חמצון (צילום: thinkstock)
שייק ביתי. עשיר בסיבים ובנוגדי חמצון (צילום: thinkstock)

 

 

הבעיה עם שייקים קנויים היא תוספת הסוכר שמכניסים למשקה. אז איך אפשר להפחית את הנזק?  בקשו שלא יוסיפו סוכר לשייק, ואל תתביישו להתעקש על כך, כי סביר שתקבלו את התשובה "אם אני לא מוסיף סוכר לא יהיה לזה טעם".

 

אם בא לכם להשקיע בעצמכם, הכינו שייק לבד בבית, כך תדעו את הכמות המדויקת של מה שאתם מכניסים לפה.

 

 

 

שייק בננה

 

מרכיבים:

1 בננה בינונית

1 כוס קרח גרוס

3/4 כוס מים או חלב (אם בחרתם בחלב יצאתם ברווח רב, שכן חלב מכיל סידן וחלבון חלב)

 

הוראות הכנה: הכניסו את כל הרכיבים לבלנדר, והפעילו על מהירות גבוהה למשך 3-5 דקות.

 

מה הרווחתם? בננה מכילה כמויות גבוהות מאוד של אשלגן, מינרל הבריא מאוד ללב ולכלי הדם, ונמצא כמאזן לחץ דם גבוה.

 

בנוסף הוצאתם את הסוכר והרווחתם סיבים תזונתיים. ואם גם הוספתם חלב, הרי שהשייק גם עשיר בחלבון וסידן.

 

 

שייק חלבון (מצוין לאחר אימון)

 

מרכיבים:

1 בננה

1/2 כוס תותים

1/4 כוס מיץ תפוזים

1 כפית אבקת חלבון

1/2 כוס קרח

1/2 יוגורט 0%

 

הוראות הכנה: הכניסו את כל הרכיבים לבלנדר, וערבלו עד לקבלת מרקם אחיד.

 

מה הרווחתם? אשלגן מהבננה, סיבים תזונתיים מכל הפירות, ויטמין C ממיץ התפוזים, וכמובן שחלבון מאבקת החלבון.

 

שייק דודבן וניל

 

מרכיבים:

1/4 כוס חלב 1%

1/2 כוס דובדבנים (מגולענים) קפואים

1/2 כוס פטל קפוא

1/2 גביע יוגורט וניל 1.5%

טיפת תמצית וניל

1/2 כוס קרח קפוא

 

הוראות הכנה: להכניס את כל הרכיבים לבלנדר, ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד.

 

מה הרווחתם? דובדבנים ופטל מכילים כמות גבוהה של ויטמינים ומינרלים. ביניהם גם הרבה מאוד נוגדי חמצון, אשר נלחמים בתהליכי ההזדקנות בגופנו. תמצית הווניל מעניקה טעם וארומה מאוד חזקים, כך שלא מרגישים שבשייק אין בכלל סוכר. היוגורט והחלב תורמים חלבון וסידן.

 

שייק שוקולד מנטה

 

מרכיבים:

1/2 כף אבקת קקאו

1/2 כוס תותים קפואים

חופן עלי נענע

1/2 כוס חלב 1%

1/2 כוס קרח

 

הוראות הכנה: להכניס את כל הרכיבים לבלנדר, ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד.

 

מה הרווחתם? שייק בטעם שוקולד וללא סוכר. מרוויחים את כל הטוב שיש בקקאו, כלומר נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון נוספים מהתותים והנענע.

 

 

שייק ירוק

 

מרכיבים:

1 תפוח עץ ירוק

1 פרוסת מלון

חופן עלי נענע

1 כוס קרח

3/4 כוס מים

 

הוראות הכנה: להכניס את כל הרכיבים לבלנדר, ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד.

 

מה הרווחתם? שייק מרענן ומרווה. אין צורך בהמתקה על ידי הוספת סוכר. מכיל 5 גרם סיבים תזונתיים, שהם 20% מסך הצריכה המומלצת ביום.