5. בלי פייסבוק וגם קצת מאוחר
ורימה בטח לא תיקרא אבל בכל זאת. הייתי ממליצה לך לשטוף את הכוסמת מכל הידיים של האחרים ומכל שקי היוטה שהיו בהם עד שעברו לשקיות פלסטיק. לא בוררים היום כוסמת כי לא צריך היא עוברת ברירה במקום המילוי שלה לשקיות והאבנים הקטנות נשארות במסננת. מה זה כוסמת ירוקה? אני מכירה כוסמת בהירה וכוסמת כהה. זה מאכל פולני טעים ביותר שבריא גם לחולי סוכרת. למדתי לבשל אותו בשנות השישים למאה הקודמת (כן, אני זקנה אז מה?) מהשכנה הפולניה שגרה דלת לידינו וסיפרה לי תמיד על בית הוריה בפולניה ועל החיים שם. וכילדה קטנה חשבתי תמיד שזה נותן כוחות של קוסמת כי לא ידעתי לכתוב עדיין ולא ידעתי שזה כוסמת חשבתי שזה קוסמת... והכי טעים זה עם צלי עוף ורוטב של הצלי מעל. פשוט קוצצים בצל וגזר וסלרי. מטגנים את הבצל ומכניסים את הפולקאס של העוף עם העור שלהם פנימה ומטגנים גם אותם מכל הצדדים היטב. מוסיפים את הירקות ומטגנים גם אותם היטב ומוסיפים מים עד מעל העוף. מרתיחים מוסיפים מלח ואיזה תבלינים שאוהבים ומרתיחים את המים. כשהם רותחים מורידים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהעוף עשוי כשעה בערך. בודקים טעמים ומשפרים. אפשר לערבב קצת קורנפלור עם מים קרים ולעבות את הרוטב בסוף הבישול. אפשר להוסיף שמיר קצוץ ופטרוזיליה קצוצה בסוף הבישול ולהגיש על כוסמת שבושלה בסיר אחר: קולפים בצל וקוצצים דק ומטגנים אותו בסיר קטן עד שהופך לזהוב, מוסיפים את הכוסמת שטופה ויבשה לתוך הסיר ומטגנים אותה תוך כדי עירבוב. מוסיפים קצת מלח וכורכום אם אוהבים או תבלין אחר לפי מה שאוהבים, מערבבים היטב ומוסיפים מים עד כאחד וחצי ס"מ מעל הכוסמת. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מרתיחים את המים ומורידים את האש למינימום. מכסים את הסיר ומבשלים את הכוסמת עד היא רכה לגמרי. 20 -30 דקות ואולי יותר תלוי כמה זמן יש לכם את הכוסמת... מכסים את הגז ונותנים לכוסמת לעמוד קצת בתוך הסיר כשהוא מכוסה. ומגישים עם צלי העוף והירקות. ומי שאוהב מוסיף סלט חסה עם רוטב מיונז טעים. או ויניגרט. בתיאבון.
|