פרפה לוטוס עם חטיפי קינמון

מרכיבים

כ-6 מנות

  • 300 גרם מממרח "לוטוס"
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות ברנדי או וויסקי
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת צמחית להקצפה
  • כ-1/2 כוס דגני בוקר בטעם קינמון

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את ממרח הלוטוס, גרידת הלימון והברנדי, ומערבבים היטב.
  2. מקציפים את השמנת לקצף יציב.
  3. מקפלים מחצית מכמות הקצפת לתוך ממרח הלוטוס, ולאחר מכן מקפלים פנימה גם את המחצית השנייה.
  4. מעבירים את הקרם לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים לפחות (ועד לחודש).
  5. לפני ההגשה מקשטים כל מנה בדגני בוקר בטעם קינמון.

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

עוד מתכונים לראש השנה:

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

מוס שוקולד מריר עם צ'יפס תפוחים

מרכיבים

כ-6 מנות

  • 1/2 כוס (100 גרם)סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) שמנת צמחית להקצפה
  • לקישוט: צ'יפס תפוחים או תפוחים מיובשים

אופן ההכנה
  1. מקציפים את הסוכר עם הביצים ותמצית הווניל במשך כ-3 דקות לקצף יציב.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מניחים לשוקולד להתקרר מעט.
  4. מקציפים את השמנת לקצף יציב. מקפלים מחצית מכמות הקצפת לתוך השוקולד המומס.
  5. מקפלים לתערובת השוקולד גם את קצף הביצים, ולבסוף מקפלים פנימה את יתרת הקצפת.
  6. מעבירים את מוס השוקולד לשק זילוף ומזלפים לכוסות הגשה עד ל-3/4 מגובהן (אם אין שק זילוף, אפשר להשתמש בשקית ניילון רגילה, ולחתוך את אחת מפינותיה).
  7. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות, להתייצבות (המוס יישמר במקרר עד יומיים).
  8. לפני ההגשה מקשטים את מוס השוקולד בצ'יפס תפוחים או בתפוחים מיובשים.

רוצים מוס בלי ביצים?

  • אין בעיה - פשוט השמיטו את הביצים, והוסיפו לשוקולד לאחר המסתו כף ליקר שוקולד, להעצמת הטעם.

קרם בווריה דבש

מרכיבים
  • כ-6 מנות
  • 2 כפות מים
  • 2 כפיות ג'לטין
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת צמחית
  • 4 כפות (80 גרם) דבש
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית שטוחה קינמון

אופן ההכנה
  1. יוצקים את המים לקערית ומפזרים מעל את הג'לטין. מניחים במקרר 10 דקות, כדי לתת לג'לטין לספוג את המים.
  2. שמים בסיר את חלב הסויה, השמנת הצמחית, הדבש, הקינמון וגרידת הלימון ומביאים לסף רתיחה. מכבים את האש.
  3. מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל במשך 5 שניות. מערבבים וחוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים, עד שהג'לטין נמס לחלוטין ומתקבל נוזל שקוף (אם אין מיקרוגל, אפשר לחמם את הג'לטין בסיר כפול).
  4. מוסיפים את הג'לטין לסיר החלב והשמנת ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את הנוזל לכוסות או לכלי הגשה אישיים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ליממה - ועד 3 ימים. מגישים קר (לגיוון, אפשר להגיש את הבווריה גם כקינוח קפוא).

קרם ברולה קינמון עם פלחי תפוחים מוקפצים בדבש

מרכיבים

כ-6 מנות

לקרם הברולה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת צמחית (אפשר להשתמש גם בשמנת סויה)
  • 1 מקל קינמון
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 3 חלמונים גדולים

לתפוחים המוקפצים
  • 1 כף מחמאה או חמאת קוקוס
  • 2 תפוחים מזן גרני סמית
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

קרם הברולה
  • מחממים את התנור ל-100 מעלות.
  • שמים בסיר בינוני את חלב הסויה, השמנת הצמחית, מקל הקינמון ומחצית מכמות הסוכר. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
  • בזמן שהנוזלים מתחממים מערבבים בקערה את הביצה, החלמונים ויתרת הסוכר.
  • יוצקים את הנוזל הרותח, בהדרגה ותוך בחישה, לתערובת הביצים.
  • מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים כמה דקות על אש נמוכה-בינונית, תוך בחישה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך.
  • יוצקים את הנוזל לכלי הגשה שטוחים עד לגובה של 2 ס"מ. אופים כ-40 דקות,עד שפני הקרם מתייצבים.
  • מצננים כ-30 דקות בטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות (ועד 3 ימים).

התפוחים
  • קולפים את התפוחים וחותכים אותם ל-8 פלחים.
  • ממיסים במחבת את המחמאה. מוסיפים את התפוחים והסוכר, עד שהסוכר נמס והתפוחים מזהיבים ומעט מתרככים.
  • מוסיפים את הדבש ומקפיצים עוד כמה שניות.
  • מניחים את פלחי התפוחים במסננת כמה דקות, כדי שיגירו נוזלים.
  • שומרים בכלי אטום במקרר.

ההגשה
  • בוזקים עם הקרם הקר שכבה דקה מאוד של סוכר חום בהיר (חשוב שהקרם יהיה קר). שורפים את הסוכר באמצעות מבער, עד שהוא הופך לקרמל. אם אין ברשותכם מבער, אפשר לדלג על שלב זה.
  • מקשטים בפלחי התפוחים הקרים ומגישים מיד.

מוס תפוחים ודובשניות

מרכיבים

כ-6 מנות

  • 4 כפות מים
  • 2 כפיות ג'לטין
  • 1 כוס (240 גרם) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • אפשרות: 2 טיפות צבע מאכל ירוק
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת צמחית להקצפה
  • דובשניות לקישוט

אופן ההכנה
  1. יוצקים 4 כפות מים לקערית ומפזרים מעל את הג'לטין. מניחים במקרר 10 דקות, כדי לתת לג'לטין לספוג את המים.
  2. מערבבים בקערה גדולה את רסק התפוחים עם מיץ הלימון, הסוכר וצבע המאכל (אם רוצים), עד שהסוכר נמס.
  3. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
  4. מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל במשך 5 שניות. מערבבים וחוזרים על הפעולה עוד פעם-פעמיים, עד שהג'לטין נמס לחלוטין ומתקבל נוזל שקוף (אם אין מיקרוגל, אפשר לחמם את הג'לטין בסיר כפול).
  5. מוסיפים את הג'לטין לתערובת התפוחים ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את הקצפת.
  6. מחלקים את הקרם לכוסות הגשה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (ועד 3 ימים).
  7. לפני ההגשה מקשטים את המוס בדובשניות.

  • שף-קונדיטור אורן בקר הוא יועץ קולינרי למסעדות ולקונדיטוריות ומעביר סדנאות אפייה חווייתיות. כמו כן, הוא משמש כפרזנטור של מותג מוצרי האפייה Desserts