אורז ירוק עם פטריות / קלי מגר

מרכיבים

8 מנות

  • 4 כפות שמן זית או קנולה
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • 1 בצל קטן, קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 3 כוסות אורז בסמטי
  • 1/2 4 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 1 צרור גדול שמיר, קצוץ דק

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הפטריות, הבצל והשום ומטגנים, תוך בחישה כ-5 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 2 דקות, עד שגרגרי האורז מצופים בשמן.
  2. מוסיפים את המים, מתבלים במלח ובפלפל, ומוסיפים מחצית מכמות השמיר הקצוץ. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים 11 דקות. מכבים את הלהבה ומניחים ל-5 דקות בסיר סגור.
  3. פותחים את הסיר ו"מאווררים" את האורז בעזרת שני מזלגות. מכסים במגבת דקה ונקייה, מניחים מעליה את המכסה ומניחים כך עוד כ-10 דקות.
  4. ההגשה: מעבירים לקערת הגשה, זורים את המחצית השנייה של השמיר הקצוץ ומגישים חם.

אפשר להכין מראש?

  • מכינים עד לשלב 3 עד יומיים-שלושה לפני ההגשה. לפני ההגשה מחממים וזורים את השמיר.

תפוחי אדמה עם עגבניות, אורגנו וטימין / אלומה בליליוס

מרכיבים

4 מנות

  • 2 כפות שמן זית
  • 3-2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
  • 8 תפוחי אדמה אדומים מקולפים וחתוכים ל-8 פלחים, או 1 שקית תפוחי אדמה למיקרוגל
  • 5 עגבניות, חתוכות לרבעים
  • 1 כפית גדושה אורגנו יבש מאיכות טובה
  • 1/2 כפית טימין יבש
  • 1 כף מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף פפריקה בשמן

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מחממים על להבה בינונית סיר רחב שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים את השמן ואת הבצלים ומטגנים כ-5 דקות, עד הזהבה.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה, העגבניות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים מים עד כיסוי, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  4. מעבירים את הסיר לתנור ואופים 45 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים ומגיעים לכ-1/4 מגובה תפוחי האדמה. מוציאים ומגישים.

איך שומרים?

  • עד יומיים במקרר. מחממים על הכיריים לפני ההגשה.

שלושה סוגי אורז עם שקדים וצימוקים / קלי מגר

המנה הזאת דורשת קצת עבודה, כי צריך לבשל כל סוג אורז בנפרד – אבל ההשקעה משתלמת.

מרכיבים

8-6 מנות

  • 3 כפות שמן
  • 1 כוס אורז עגול מלא
  • 2 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • 1 כוס אורז אדום
  • 3/4 1 כוסות מים רותחים
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים

לתוספת השקדים והצימוקים

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס שקדים קצוצים
  • 3 כפות גרעיני חמניות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. האורז העגול: מחממים כף מהשמן בסיר. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב. יוצקים 2 כוסות מים רותחים, מוסיפים מעט מלח ומערבבים פעם אחת. מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה, במצבה הנמוך ביותר, מכסים ומבשלים 20 דקות. מסירים מהכיריים.
  2. האורז האדום: מכינים בהתאם להנחיות בסעיף 1, אבל מוסיפים רק 3/4 1 כוסות מים רותחים ומסתפקים ב-15 דקות בישול.
  3. האורז הבסמטי: מכינים בהתאם להנחיות בסעיף 1, אבל מוסיפים קר 1/2 1 כוסות מים רותחים ומסתפקים ב-10 דקות בישול.
  4. תוספת השקדים והצימוקים: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך ערבוב עד שהוא מזהיב קלות. מנמיכים את עוצמת הלהבה לנמוכה מאוד ומוסיפים את יתרת המרכיבים. מטגנים עוד כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מקורמל. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
  5. הרכבת המנה וההגשה: אם צריך, מחממים את סוגי האורז השונים במיקרוגל. את תוספת השקדים והצימוקים מחממים על מחבת או במיקרוגל. מניחים במרכז צלחת הגשה את האורז הבסמטי. מקיפים אותו במעגלים מסוגי האורז הנוספים ומהשקדים והצימוקים.

אפשר להכין מראש?

  • עד יומיים מראש, ומאחסנים במקרר. לפני ההגשה מוסיפים מעט מים ומחממים במיקרוגל או על הכיריים.

ירקות כתומים בדבש וקינמון / עמית דונסקוי

מרכיבים

12 מנות

  • 400 גרם דלעת, קלופה
  • 2 בטטות גדולות, קלופות
  • 3 גזרים, קלופים
  • 2 כוסות גזר גמדי, מופשר
  • 2 דלעות ערמונים, חתוכות לשמיניות, בקליפתן

למרינדה

  • 5 כפות שמן קנולה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • מיץ מ-1/2 לימון

להגשה

  • מלח גס
  • 50 גרם פיסטוקים, קלופים וקלויים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
  3. חותכים את הדלעת, הבטטות והגזרים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים אותן בתבניות עם הגזר הגמדי ודלעות הערמונים בתבניות, יוצקים את המרינדה ואופים כשעה ורבע.
  4. מוציאים מהתנור, מעבירים את הירקות לכלי הגשה, יוצקים מעט מהרוטב, מפזרים מלח גס ואת הפיסטוקים ומגישים.

אפשר להכין מראש?

  • עד יומיים מראש, ומאחסנים במקרר. לפני ההגשה מחממים 20 דקות ב-160 מעלות, כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום.

ריזוטו לימוני עם אפונה ירוקה / נעמה רן

מרכיבים

10-8 מנות

  • 5 כפות שמן זית
  • 10 בצלצלי שאלוט, או 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 כוסות אורז לריזוטו
  • 1 כוס יין לבן
  • 1/2 5 כוסות ציר עוף או ירקות, חם (ראו מתכון לציר ביתי בהמשך)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • קליפה מגוררת מלימון גדול

להגשה

  • 1/4 עד 1 כוס ציר עוף או ירקות, חם
  • 1/2 1 כוסות אפונה ירוקה קפואה

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצלים ואת השום ומאדים עד שהם שקופים אך לא משחימים. מוסיפים את האורז ומערבבים כך שיצופה כולו בשמן. מוסיפים את היין ומבשלים תוך ערבוב עד שהיין נספג כולו.
  2. שומרים בצד 1/3 כוס מהציר. מוסיפים את שאר הציר בהדרגה לאורז: בכל פעם מוסיפים 1/3 נוסף כוס, ומערבבים עד שהציר נספג כולו (התהליך נמשך כחצי שעה).
  3. מוציאים 3 כפות מהאורז, טוחנים למחית חלקה, מחזירים לסיר ומערבבים. מוסיפים את 1/3 כוס הציר ששמרנו בצד ומבשלים עד שגם הוא נספג. טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים.
  4. מניחים לצינון ומאחסנים במקרר עד להגשה (עד 3 ימים).

ההגשה

  1. מוסיפים לסיר הריזוטו רבע כוס ציר ומחממים על הכיריים. אם צריך, מוסיפים עוד מהציר, לפי הטעם.
  2. מניחים את האפונה בכלי מתאים, יוצקים עליה מים רותחים ומשהים 5 דקות. מסננים, מוסיפים לריזוטו, מערבבים ומגישים.

איך מכינים בקלות ציר ירקות או עוף?

אפשר להכין את הציר אפילו חודש מראש ולהקפיא עד השימוש.

ציר ירקות (כ-1.5 ליטרים): חותכים גס את הירקות הבאים ומניחים בסיר: החלק הירוק של 3 כרשות (או 1 כרשה שלמה), 3-2 גזרים, 1 שורש או 1 צרור פטרוזיליה, 1 שורש או 4 גבעולי סלרי, 1 בצל, 3 שיני שום, 1 צרור שמיר, 4-3 גבעולי טימין. מוסיפים 4-3 גרגירי פלפל שחור, 1 כפית מלח, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית עוד כשעה (ועד שעתיים) ומסננים לציר.

ציר עוף: מוסיפים לרשימת המרכיבים 1.5 ק"ג עצמות עוף וכנפיים, מבשלים שעתיים ומסננים.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק