בכל פעם שמישהו מבקש ממני מתכון אסייתי פשוט וקל אני נזהרת שלא לכלול ברשימת המרכיבים דברים אקזוטיים ומפחידים כמו רוטב דגים, רוטב צדפות או ציר דאשי, מחשש שאותו מישהו יתייאש ולא יכין את המתכון.

אז הרי לכם מוקפץ פשוט-פשוט וטעים-טעים, עם חזה עוף וירקות ירוקים ובלי רטבים מוזרים או מרכיבים שאין בכל מכולת. וגם יש בו הפתעה: קבוקים!

אני אוהבת לאכול את המנה המוקפצת הזאת ללא כל תוספת, אבל אם תשדכו לה קערת אורז לבן, תקבלו ארוחה מלאה ומשביעה.

ועוד דבר: היא יכולה להיות גם טבעונית (יש הסבר מפורט למטה).

  • עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג שלה, "מיכל אופה עוגה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

כמה טיפים חשובים לפני שמתחילים:

  • לא חייבים ווק: הכי טוב להכין את המנה בווק. אבל אם אין לכם, לא נורא - גם סיר רחב או מחבת יעשו עבודה נהדרת.
  • חממו היטב את הווק (או המחבת/סיר): אם הווק לא יהיה חם מספיק, כל המרכיבים יתבשלו ויאודו במקום לקבל צריבה לוהטת שמוסיפה כמובן לטעם. חשוב (חשוב! חשוב!) לחמם את הווק ללא שמן כמה דקות, כדי שיתחמם כהוגן, ורק כשהוא חם מספיק להוסיף את השמן ואז את העוף. חימום של המחבת עם השמן יגרום לשמן להישרף ולהעלות עשן.
  • הקפיצו את העוף בשני סבבים: אל תוסיפו את כל העוף לווק בבת אחת - מאותה סיבה שפורטה בסעיף הקודם: אנחנו לא רוצים עוף חיוור ומכובס, אלא עם סימני חריכה יפים ומגרים. אם נכניס את כל העוף בבת אחת, הוא לא יתחמם מספיק ויתבשל במקום להיצרב. אם נעשה זאת בשני סבבים, ניצור את החריכה הרצויה וטעם משגע.
  • הקפידו על הקפצה קצרה: מרגע שמוסיפים את כל המרכיבים, לא כדאי להשאיר את הווק על האש להרבה זמן. בישול ממושך יגרום לעוף להיות פחות עסיסי, וכבר אמרנו - אנחנו לא רוצים עוף מכובס!
  • חתכו מראש: חשוב לחתוך מראש את הירקות ואת העוף. זה יחסוך המון זמן וכאב ראש, וגם יגרום לכך שזמן ההקפצה יהיה מינימלי.
  • צמחונים? טבעונים? אין בעיה! פשוט החליפו את העוף בכמות זהה של קוביות טופו. כדי שהטופו לא יהיה בטעם של דיקט, השרו את הקוביות בסויה כשעה. לאחר מכן הוציאו אותן מהנוזל וספגו אותן כדי שלא יהיו רטובות. מכאן - המשיכו בדיוק לפי ההוראות שבמתכון.

מרכיבים

4-3 מנות

  • 500-400 גרם חזה עוף לשניצל, חתוך לרצועות (או 400 גרם קוביות טופו שהושרו בסויה כשעה)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 בצל גדול
  • 1 ברוקולי
  • שמן לטיגון
  • 2 חופנים של "קבוקים", מרוסקים באופן גס
לרוטב
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות גדושות סוכר חום או 2 כפות דבש
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

  1. שמים את העוף (או קוביות הטופו המושרות) בשקית. מוסיפים את הקורנפלור, סוגרים את השקית ומנערים היטב (ציפוי הקורנפלור ישמור על עסיסיות העוף).
  2. חותכים את הבצל לרצועות ומפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים.
  3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
  4. מחממים על אש גבוהה ווק (או מחבת או סיר) ללא שמן, עד שהוא לוהט.
  5. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את העוף בשני סבבים, כדקה מכל צד, עד שהוא נצרב מעט. מעבירים לצלחת.
  6. מוסיפים למחבת עוד מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים דקה-שתיים.
  7. מוסיפים את הרוטב לווק ומערבבים מעט. מוסיפים גם את העוף (או הטופו) ומבשלים דקה נוספת.
  8. מעבירים לקערה, מקשטים בקבוקים ומגישים מיד.

עוד מתכונים מוקפצים בערוץ האוכל של Xnet: