מתכון מהיר וקל, שמתאים לכל ארוחה.

מרכיבים

  • 3 כפות שומשום
  • שמן זית
  • 2 ברוקולי
  • 500 גרם פטריות שמפיניון קטנות
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית. מוסיפים את השומשום וקולים כמה דקות, תוך ניעור המחבת מדי פעם.
  2. מרתיחים מים בסיר בינוני. מחממים מעט שמן זית במחבת. חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים הרותחים, ובמקביל מקפיצים את הפטריות במחבת.
  3. כשהברוקולי מוכן מעבירים אותו למחבת ומוסיפים את הסויה, שמן השומשום ומיץ הלימון.
  4. מקפיצים כדקה, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את השומשום הקלוי.

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות