צילום: שי יחזקאל

משתעממים בחדר הכושר? קבלו את 10 האימונים הכי לוהטים לקיץ

יוגה גברית, הכלאה בין בלט לפילאטיס או אימון על סקייטבורד? תשכחו מחוגי האירובי והמדרגה המשעממים ובואו להזיע עם הטרנדים הרותחים במכוני הכושר. יש מזגן

ליאת לוי

|

14.07.16 | 11:25

מחקרים רבים מצאו שאנשים שמתאמנים בקבוצה מגיעים יותר למכון הכושר לעומת אלה שבאים להתאמן לבד. הם מתמידים יותר ונוצרת קהילה (צילום: shutterstock)
מחקרים רבים מצאו שאנשים שמתאמנים בקבוצה מגיעים יותר למכון הכושר לעומת אלה שבאים להתאמן לבד. הם מתמידים יותר ונוצרת קהילה (צילום: shutterstock)

כבר זמן רב שאנחנו מרגישים את קצו ההולך וקרב של מכון הכושר הקלאסי עם המכונות האימתניות והמדרגות. את מקומו תפסו בשנים האחרונות אימונים אישיים או קבוצתיים בפארק, אימונים ביתיים און ליין או ביוטיוב בשיטת "עשה זאת בעצמך" וקבוצות ריצה ואופניים ברחבי העיר. אלא שמכוני הכושר לא מתכוונים לוותר על המתאמנים בקלות, וניכר שכבר מצאו את הבשורה הבאה: שיעורי סטודיו. לא שיעורי מדרגה, חיטוב עיצוב או ספינינג אלא קשת רחבה של שיטות מגוונות, יצירתיות, כאלה שמשלבות בין כמה סוגים של אימונים ואביזרים ומספקות מענה לצרכים שונים.

 

"מחקרים רבים מצאו שאנשים שמתאמנים בקבוצה מגיעים יותר למכון הכושר לעומת אלה שבאים להתאמן לבד. הם מתמידים יותר ונוצרת קהילה", מסביר צחי נחום, מומחה לפיזיולוגיה של המאמץ מרשת גו אקטיב. "במקביל המגוון של שיעורי הסטודיו התרחב מאוד. אם לפני עשור היה אפשר למצוא בסטודיו כמעט רק נשים באימוני מדרגה או משקולות, היום אפשר למצוא מגוון שיעורים של אימונים פונקציונליים שמושכים גם גברים. אנחנו רואים מעין קרוסינג - יותר נשים נכנסות לחדרי הכושר ויותר גברים נוכחים בשיעורי הסטודיו. מאחר שהטרנדים העולמיים של האימון הפונקציונלי כמו אימוני ה־HIIT, אימוני התחנות ואימוני ה־Bootcamp מחייבים הדרכה, שיעורי הסטודיו הם הפלטפורמה הטובה ביותר להתאמן בהם".

 

אז לפני שתפטרו את עצמכם בטענה שמכוני הכושר משעממים אתכם, כדאי שתראו אילו אתגרים חדשים ועניין הם מציבים בפניכם:

 

1. חופשי על הבר: פילאטיס בר

הבר המוכר לנו משיעורי הבלט הוא האובססיה החדשה בשיעורי הסטודיו: אפשר להימתח עליו ולעבוד על שיווי המשקל, היציבה והארכת השרירים. האימון, שנולד בלוס אנג'לס וכבש את ניו יורק וערים טרנדיות אחרות בעולם, עושה עלייה איטית ארצה ומאפשר שילוב מענג בין בלט, פילאטיס ונגיעות של יוגה. התוצאה: עבודה אינטנסיבית על שרירי הליבה לצד חיזוק שרירי הרגליים והארכת השרירים במרחב שבין הרצפה לבר, בעמידה, בשכיבה ובתנוחות נוספות.

  • למי זה מתאים: למי שנהנה מעבודה עמוקה ואיטית תוך כדי מתיחת הגוף, למי שרוצה לחזק את השרירים ואת היציבה או להתענג על זיכרונות שיעורי הבלט מתקופת היסודי. האימון לא מומלץ למי שסובל מבעיות ברכיים חמורות או למי שעבר ניתוח להחלפת מפרק ירך.
  • איפה אפשר לנסות: סטודיו Other Space, תל אביב.

 

 

 

2. משלושה יוצא אחד: טריניטי

הטריניטי הוא תוכנית אימון פונקציונלי של רשת גו אקטיב המבוסס על השילוש הקדוש בכושר: כוח, אירובי והתחדשות (או התאוששות). האימון עוצמתי, נעשה בעצימות גבוהה ועובד על כל מרכיבי הכושר - כוח, סבולת לב־ריאה, טווח תנועה, גמישות, זריזות וזמן תגובה. כדי לראות תוצאות מומלץ להגיע לשלושה אימונים שבועיים באורך של 60־45 דקות. בגדול מדובר למעשה בסוג של אימון תחנות מחזורי המתבצע בעזרת אביזרי הכושר הססגוניים והמעוצבים של חברת Escape האמריקאית (המיובאים על ידי חברת אנרג'ים). הטוויסט טמון בסיום. נוסף על ההרפיה והמתיחות המוכרות כאן תקבלו גלילי Triger Point העובדים על הפאשיה (רקמת החיבור) ואמורים לסייע להתאוששות מהירה. לכל אחד מסוגי האימונים יש מגוון שיעורים שונים שהמתאמן יכול להחליף ביניהם בלי לשבור את מסגרת הטריניטי.

  • למי זה מתאים: למי שרוצה לעבוד על פי תוכנית אימונים מלאה ומאוזנת המשלבת בין מרכיבי הכושר השונים.
  • איפה אפשר לנסות: סניפי רשת גו אקטיב.

 

3. פאסיב אגרסיב: SUPLES

למי שרוצה להוציא אגרסיות ולעבוד על שרירי הליבה. suples  (צילום: קית' גלסמן)
    למי שרוצה להוציא אגרסיות ולעבוד על שרירי הליבה. suples (צילום: קית' גלסמן)

     

    ה־Suples הם אביזרי אימון פונקציונלי שפיתח מאמן ההיאבקות איוון איוונוב כשחיפש ציוד מתאים להכשיר את מתאמניו. מערך הציוד כולל בובות היאבקות, קיר גלדיאטור, גומיות בעוצמות שונות, שק בולגרי במשקלים שונים ו־Bone Dummy. זהו אימון משולב הבונה סבולת לב־ריאה וכוח. רובו מתקיים בעמידה ומשלב הנפות של משקל, מה שדורש עבודה של שרירי הידיים ויציבה איתנה, תוך חיזוק השרירים המייצבים, הרגליים והגב.

    • למי זה מתאים: למי שרוצה להוציא אגרסיות, לעבוד על יציבות רגליים חזקה, על שרירי הליבה, הכתפיים והגב. אינו מומלץ למי שסובל מכאבים או מדלקות כרוניות במפרקים.
    • איפה אפשר לנסות: זאוס סיטי סטודיו, מתחם שרונה, תל אביב; מגדל משה אביב, רמת גן.

     

    4. זינוק למחר: טרמפו־פיט

     

    לפני שמונה שנים בערך אימון הטרמפולינות הבזיק לחיינו אך דעך מהר מאוד. עכשיו הוא מנסה להתקמבק. אם אתם רוצים להקפיץ את עבודת האירובי שלכם, נסו את הטרמפו־פיט - אימון בדופק גבוה שיזניק את סבולת הלב־ריאה שלכם לגבהים ואף יחזק את שרירי הבטן, הרגליים והישבן ויחטב אותם. הקונספט הוא לקפוץ במשך שעה על טרמפולינה אישית באימון השואב השראה וצלילים מעולם ההיפ־הופ, עם מוט אחיזה לשיפור היציבה.

    • למי זה מתאים: למי שרוצה לשרוף קלוריות (כ־1,500 בממוצע, בהתאם לעוצמת האימון - כך על פי מד הקלוריות של הסטודיו), לשפר את סבולת הלב־ריאה ולחזק את שרירי הרגליים והבטן. האימון אינו מומלץ לסובלים מבעיות לב, מפגיעות ראש ומבעיות בגב וכן למי שמעוניין לעבוד על גמישות והארכת השרירים.
    • איפה אפשר לנסות: סטודיו מעיין שייפ בחיפה ובתל אביב. 

     

    5. תחליקו: סקייטבורד

    אימון סקייטבורד לחיזוק הידיים והרגליים (צילום: קית' גלסמן)
      אימון סקייטבורד לחיזוק הידיים והרגליים(צילום: קית' גלסמן)

       

      הסקייטבורד הפך לאחד האקססוריז הלוהטים בשיעורי הסטודיו, וזה רק נראה קל. בעוד צד אחד של הגוף נמצא על אביזר בעל שטח פנים צר ועל גלגלים, כלומר בחוסר איזון משווע, הצד השני עובד קשה הרבה יותר מאשר אם היה על משטח יציב. כך הגוף נדרש לגייס כוח רב כדי לשמור על יציבה בעזרת כל שריריו - ובעיקר בעזרת שרירי הליבה. לשיעורי הסקייטבורד מגוון וריאציות, בין היתר אימון פיטנס ואימון סקייטבורד בשילוב רצועות TRX. ניתן לעבוד איתו גם על חיזוק הידיים (נסו לבצע פלאנק כשיד אחת נמצאת על הסקייטבורד!) וגם על הרגליים (דמיינו מה יקרה לארבע ראשי שלכם בלאנץ' על גלגלים).

      • למי זה מתאים: למי שרוצה לעבוד חזק על שרירי הבטן והבאלאנס. מאחר שהסקייטבורד הוא משטח מחליק מאוד וישנה סכנה להחלקה או לנפילה, האימון אינו מומלץ למי שסובל מאוסטיאופורוזיס, מדלדול העצם ומבעיות בשיווי המשקל.
      • איפה אפשר לנסות: The Skateboard Training - הולמס פלייס גבעתיים ונתניה ; TRX Skateboard - זאוס סיטי סטודיו, תל אביב.

       

      6. צומת שרירים: Kick&TRX

      אימון TRX משולב עם קיקבוקסינג (צילום: קית' גלסמן)
        אימון TRX משולב עם קיקבוקסינג(צילום: קית' גלסמן)

         

        קיקבוקסינג הוא שיטת אימונים מוכרת וידועה וגם ה־TRX כבר מזמן השתקע בשגרת האימונים של רבים מאיתנו, אבל הרעיון לאחד ביניהם מעניין ביותר. האימון משלב עבודה אירובית באמצעות הקיקבוקסינג וקומבינציות לחימה אחרות (מול המראה ולא באמצעות שק), עם עבודת כוח ושרירי ליבה שמתעצמת בעזרת רצועות ה־TRX. כך זריזות רגליים בעמידות קרב שונות משתלבת עם ה־TRX והתוצאה היא עבודה מאומצת יותר על שרירי הגוף.

        • למי זה מתאים: למי שרוצה לשלב אלמנטים של אמנויות לחימה באימון בלי לוותר על עבודה אינטנסיבית של חיזוק השרירים. האימון אינו מומלץ לסובלים מבעיות גב וברכיים.
        • איפה אפשר לנסות: סטודיו NEXT, תל אביב.

         

        7. אמנות האימון: Bodycombat ו־Bodybalance

        אמנויות הלחימה נמצאות בשיא הפופולריות שלהן בעולם הכושר ואפשר לראות אלמנטים מהענף משתלבים באימונים שונים. ה־Bodycombat הוא אימון בעצימות גבוהה המשלב אלמנטים של קראטה, איגרוף, טאי קוון דו וטאי צ'י. אימון נוסף הוא ה־Bodybalance - אימון הוליסטי המשלב יוגה, טאי צ'י ופילאטיס ומסתיים במדיטציה. האימון מלמד נשימה נכונה, משפר יכולת ריכוז וכולל סדרת מתיחות לשיפור גמישות מפרקית וטווחי תנועה.

        • למי זה מתאים: ה־Bodycombat מתאים למי שרוצה בנוסף לאימון הקרדיו, הכולל בעיטות ואגרופים, גם לשפר קואורדינציה ויציבה ולשחרר לחצים. ה־Bodybalance מתאים בעיקר למי שרוצה לצאת מהאימון מאוזן, הרמוני ורגוע.
        • איפה אפשר לנסות: רשת הלואו קוסט "אייקון פיטנס", חדרה. 

         

        8. הדבר הטוב הבא: NEXT55

        אימון מובנה בן 45 דקות המתרכז בשלושה אלמנטים מהעולם הפונקציונלי: מוביליות (תנועה של הגוף תוך שימוש בתרגילים כנגד מסת הגוף), כוח (תרגילים כנגד התנגדות רצועות)ׂ ואימון מטבולי (אימון שמגביר את קצב חילוף החומרים על ידי שימוש בקבוצות שרירים גדולות וכוח מתפרץ) שלכל אחד מהם מוקדשות 15 דקות. מתחילים בעבודה כנגד מסת הגוף: סקווטים, רוטציות, לאנצ'ים. לאחר רבע שעה מתחברים ל־TRX לעבודת כוח תוך מיקוד בשרירי הליבה ומסיימים באימון תחנות המשלב קפיצות במקצבים שונים תוך שימוש באביזרים הכוללים כדורים, גומיות ו־Jump Box.

        • למי זה מתאים: בעיקר למתאמנים מתחילים. האימון מספק חוויה כללית של סוגי אימונים, הטכניקות בו אינן מורכבות, והעצימות בינונית. למי שרוצה לקחת את העבודה שלו לקצה או להתמקד במרכיב כושר אחד ולשפר אותו, האימון הזה מתאים פחות.
        • איפה אפשר לנסות: סטודיו NEXT, תל אביב.

         

        9. להימתח זה הכי, אחי: יוגה לגברים

        ברשת גרייט־שייפ זיהו עלייה חדה בתמהיל המגדרי בשיעורי היוגה והחליטו לפתוח אימון יוגה מיוחד לגברים (הרשת מדווחת על עלייה משני גברים בשיעור בממוצע לפני חמש שנים למספר שווה של גברים ונשים בשנה האחרונה). היוגה, כידוע, עובדת על אורך, כוח וגמישות השריר, והאדפטציה הגברית מאופיינת בהתכוונות לגמישות, עבודה על יציבה נכונה ותקינה, אימון באינטנסיביות גבוהה ואנרגיה חזקה, תוך שילוב תנוחות הדורשות כוח של חגורת הכתפיים.
        • למי זה מתאים: למי שרוצה לתרגל יוגה באופן דינמי, ובעיקר לגברים שרוצים לשפר את הגמישות ואת טווח התנועה שלהם.
        • איפה אפשר לנסות: רשת מועדוני הכושר גרייט־שייפ.

         

        10. גמיש ונגיש: Regeneration Trigger point

        אימון הוליסטי המתבסס על טכניקה של שחרור הפאשיה, רקמת החיבור העוטפת את השריר, שמטרתה להאריך את הרקמה, לשטח ולפתוח אותה כדי לשפר את טווח התנועה, לשמור על תפקוד השריר ואף להקל על כאבים. האימון נבנה במטרה לחדש את השריר לאחר עבודות כוח ואימונים בעצימות גבוהה. עיסוי למפרקים, הרחבת טווחי התנועה, שיפור הגמישות והתנועתיות יעזרו לכם למנוע פציעות ולהכין את הגוף לאימונים הבאים. האלמנט המרכזי באימון הוא גליל הטריגר פוינט, שבניגוד לגליל המוכר הוא בנוי מספייקים, פסים שמדמים אצבעות וחלק שמדמה כף יד, כך שמהמורותיו מאפשרות זרימת דם וחמצן טובה יותר לשריר.

        • למי זה מתאים: במיוחד לספורטאים, רצים או רוכבי אופניים, מתאמנים ש"עולים קומה" בספורט ומגיעים לקצה בכל מה שקשור לעומס על השריר. פחות יעיל לאנשים בעלי רקמת שומן עבה או אנשים הסובלים ממגבלות תנועתיות.
        • איפה אפשר לנסות: סניפי רשת גו אקטיב.

         

         

         

        סגנון: טליה פליק
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד