אם אתם אוהבים סחלֶבּ - חם ומתובל בחורף, או קר מהמקרר בקיץ – תאהבו מאוד גם את העוגיות האלה. הן מכילות מעט אבקת סחלב, בעלות מתיקות עדינה - וקלות מאוד להכנה: פשוט מערבבים הכל בקערה אחת, בהתחלה עם מזלג ואחר כך ביד. שימו לב לטיפים ולשדרוגים.
עוד מתכוני עוגיות בערוץ האוכל של Xnet:
- עוגיות שוקולד צ'יפס פרווה ללא מרגרינה
- עוגיות תמרים מגולגלות: פריכות מבחוץ, רכות מבפנים
- עוגיות שושנים
מרכיבים (כ-25 עוגיות)
- 100 גרם חמאה רכה
- 40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
- 50 גרם (כ-1/2 כוס) אגוזי מלך, קצוצים דק מאוד במעבד מזון (אך לא לאבקה)
- 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח רגיל, מנופה
- 2 כפות אבקת סחלב
- 1/2 כפית אבקת אפייה, מנופה
- 1 כף מים
לקישוט
- מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה
- שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערה ומערבבים היטב במזלג.
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת הסחלב ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת גרגירית (חשוב לערבב כמה שפחות – ערבוב יתר יפגע בפריכות של העוגיות).
- מוסיפים לבצק כף מים ולשים קצרות בכף היד, רק עד שמתקבל כדור בצק.
- מכסים את הקערה בפלסטיק נצמד (כדי שהבצק לא יתייבש) ומניחים במקרר ל-30 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- בוצעים חתיכה מהבצק (באמצעות כף או ביד). מגלגלים לכדור ומשטחים בעזרת האצבע. מניחים בתבנית.
- מעצבים באותו אופן את שאר העוגיות. חשוב להקפיד שהעוגיות יהיו מעט מרוחקות זו מזו בתבנית, מפני שהן מתפשטות באפייה.
- אופים 17-15 דקות. פני העוגיות יישארו בהירים, אך התחתית שלהן תהיה שזופה.
- מצננים על רשת (אם רוצים, מנפים על העוגיות קצת אבקת סוכר לאחר שהן הצטננו מעט).
- שומרים בכלי אטום.
טיפים ושדרוגים
- אפשר להחליף את אגוזי המלך בשקדים או בפיסטוקים.
- אפשר להחליף את המים בכף של מי ורדים.
- אפשר להחליף את אבקת הסחלב בכמות זהה של קורנפלור, ולהוסיף תיבול אחר (למשל, קינמון). התוצאה תהיה עוגיות בעלות טעם אגוזי.
- לחלופין, אפשר לחזק את טעם הסחלב באמצעות הוספת כף אבקת סחלב על חשבון כף קמח.
- אפשר לבזוק מעט קינמון טחון על העוגיות לפני האפייה.
- אפשר להכין את הבצק גם באמצעות מיקסר או מעבד מזון. חשוב להקפיד על עיבוד מינימלי לאחר שמוסיפים את הקמח, כדי שהעוגיות יהיו כמה שיותר פריכות.
- אפשר להכין בקלות אבקת סוכר ביתית – פשוט טוחנים סוכר במטחנת תבלינים.
- יש להשתמש באבקת סחלב המיועדת לבישול סחלב. אני משתמשת באבקה מתוצרת "תלמה".