מרכיבים (כ-40 עוגיות)

לבצק
  • 200 גרם חמאה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח

למלית
  • 5 חלבונים (150 גרם)
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1 חבילה (75 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החמאה, השמנת והקמח. מערבלים כמה דקות, עד שמתקבל בצק חלק. לחלופין, שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים ידנית.
  2. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר שעתיים.
  3. מנקים היטב בסבון ובמים את קערת המיקסר. מתקינים במיקסר את המקצף ושמים בקערה את החלבונים והסוכר. מקציפים עד שנוצר קצף קשה ומבריק.
  4. מסירים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים בעדינות לקרם אחיד.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 50X40 ס"מ.
  7. מורחים מחצית מכמות המלית על כל חלק. מגלגלים כל מלבן לגלילה וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
  8. מניחים את העוגיות בשכיבה בתבניות ואופים אותן 12 דקות. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
  9. מצננים ומגישים.