מרכיבים (כ-40 עוגיות)
לבצק- 200 גרם חמאה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 5 חלבונים (150 גרם)
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 1 חבילה (75 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן ההכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החמאה, השמנת והקמח. מערבלים כמה דקות, עד שמתקבל בצק חלק. לחלופין, שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים ידנית.
- מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר שעתיים.
- מנקים היטב בסבון ובמים את קערת המיקסר. מתקינים במיקסר את המקצף ושמים בקערה את החלבונים והסוכר. מקציפים עד שנוצר קצף קשה ומבריק.
- מסירים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים בעדינות לקרם אחיד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 50X40 ס"מ.
- מורחים מחצית מכמות המלית על כל חלק. מגלגלים כל מלבן לגלילה וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
- מניחים את העוגיות בשכיבה בתבניות ואופים אותן 12 דקות. אם אין בתנור מצב טורבו, אופים כל תבנית בנפרד.
- מצננים ומגישים.