המתכון באדיבות ארז שבו, השף והבעלים של מסעדת כרמא בעין כרם.
עוד קינוחים בערוץ האוכל של Xnet:
מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)
- 8 ביצים מופרדות
- 3 כפות סוכר (לחלמונים)
- 1/3 כוס סוכר (לחלבונים)
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- 1/3 כוס סוכר (לקצפת)
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 1 כפית ליקר קפה
- 400 גרם בישקוטי
לסירופ
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 1 כוסות מים
- 1 כפית ליקר קפה
- 2/3 כוס (160 מ"ל) אספרסו
לקישוט
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
- מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים. מוסיפים את הליקר והאספרסו ומערבבים היטב.
- יוצקים לסיר גדול מעט מים ומביאים לרתיחה. מניחים מעל הסיר קערה מזכוכית או ממתכת, בלי שקרקעית הקערה תיגע במים הרותחים.
- מכינים את קצף החלבונים: שמים בקערה שעל הסיר את החלבונים ו-3 כפות סוכר ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל קצף מבריק וגמיש. מורידים מהסיר.
- מכינים את הזביונה (חלמונים מוקצפים): מניחים על הסיר קערה נוספת. שמים בקערה את החלמונים ומיד מתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה 1/3 כוס סוכר וממשיכים להקציף כמה דקות, עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר מאוד. מורידים מהסיר.
- בקערה נוספת מקציפים את השמנת עם 1/3 כוס סוכר לקצפת רכה.
- מקפלים את המסקרפונה וליקר הקפה לתוך הקצפת. לאחר מכן מקפלים לתוכה את קצף החלמונים ולבסוף את קצף החלבונים.
- טובלים את הבישקוטים בסירופ. מסדרים בתבנית שכבה של בישקוטים, ומשטחים מעליה מחצית מהקרם. מניחים על הקרם שכבה נוספת של בישקוטים ומכסים ביתרת הקרם. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר לכמה שעות.
- לפני ההגשה מפזרים על הטירמיסו אבקת קקאו.