כדורי מרציפן בשוקולד ודבש
מרכיבים (10 כדורים)
- 200 גרם מרציפן גולמי (אפשר גם בטעמים, אבל לא חלה)
- 100 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו
- 1 כפית דבש
ובנוסף
- שיפודים מעץ
- עציץ קטן ופרחוני
- נייר צלופן
- סרט לקישוט
אופן ההכנה
- לשים מעט את המרציפן כדי לרכך אותו.
- מחלקים לכדורים בגודל הרצוי – עדיף שלא יהיו גדולים מדי.
- ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס אותו במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לשוקולד המומס את הדבש ומערבבים היטב.
- נועצים שיפוד בכל אחד מכדורי המרציפן.
- טובלים את הכדורים ברוטב השוקולד ונועצים בעציץ.
- מחכים שהשוקולד יתקשה לחלוטין.
- עוטפים בנייר הצלופן את העציץ כולו או כל כדור מרציפן בנפרד. מקשטים בסרט.
עוד לקראת ראש השנה:
- מהיר וחגיגי: ארוחת חג בשעתיים
ריבת תפוח בדבש
מרכיבים (כ-4 צנצנות של 250 מ"ל)
- 1/2 ק"ג תפוחים ירוקים חמוצים
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר, אפשר גם חום
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) דבש
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון או קובייה בגודל 1 ס"מ של ג'ינג'ר טרי מגוררת דק
- 1/4 כוס מים
- מיץ מ-1/2 לימון
ובנוסף
- 4 צנצנות יפה
- בד משובץ
- סרט לקישוט
אופן ההכנה
- קולפים את כל התפוחים. מגררים אותם בפומפייה ומניחים, עם המיץ שניגר מהם, בסיר עם תחתית עבה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כשעה.
- מעקרים את הצנצנות: מחממים תנור ל-120 מעלות, ו"אופים בו את הצנצנות במשך 10 דקות. אפשרות נוספת היא לשים את הצנצנות בסיר, לכסות אותן במים פושרים, להביא לרתיחה ולבשל כ-10 דקות. מוציאים את הצנצנות מהסיר באמצעות מלקחיים.
- כשהריבה מתקררת מעט מעבירים אותה לצנצנות.
- מקשטים בבד ובסרט.
סנגריה תפוח בדבש
מרכיבים (כ-1 ליטר)
- 1/2 כוס מים חמים מאוד
- 2 כפות דבש
- בקבוק יין אדום יבש שמקבלי המתנה אוהבים במיוחד
- 2 תפוחים בצבעים שונים, חתוכים לפלחים דקים
- 1/4 כוס ברנדי (לא חובה)
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 מקל קינמון
ובנוסף
- 2 בקבוקי זכוכית בנפח 500 מ"ל, רצוי עם פייה רחבה.
- סרט לקישוט או עלה דק וארוך
אופן ההכנה
- מערבבים בסיר את המים החמים עם הדבש. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות עד שמתקבל סירופ.
- יוצקים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- מערבבים היטב, מכסים ומכניסים למקרר לצינון.
- יוצקים באמצעות משפך לתוך בקבוקי הזכוכית.
- מכניסים גם את פלחי התפוחים לתוך הבקבוקים.
- מעטרים בסרט או בעלה דק וארוך.
- עוד מתכונים ורעיונות – בבלוג Layla Cooking