אני מניחה שכולנו יודעות ומצייתות בקפדנות יתרה לאחד ה"דונט'ס" הנחרצים ביותר בעולם האופנה, הקובע שאין ללבוש את אותה שמלה לאירוע פעמיים, או ללבוש את אותה חולצה יומיים רצוף.

אנחנו, במערכת העיתון, רק מחכים ליום שבו סלבריטאית תפציע בשמלה שכבר לבשה כדי שנוכל לעצור אותה בעוון עבירה אופנתית, ומקפידים לגוון את לבושנו כשאנחנו מגיעים לעבודה, פן נהפוך ללעג וקלס בעיני חברינו.

אולם לאחרונה מסתמן טרנד חדש, אותו מכתיבה החרשנית קייט מידלטון: מיחזור בגדים לאירועים שונים ללא שום בושה. מידלטון לבשה בקנדה את אותה שמלה לבנה בה הצטלמה לתמונת האירוסין הרשמית, לובשת את אותו בלייזר כחול ונועלת את אותן אספדרילס שחורות שוב ושוב ושוב, ולאחרונה אף הגדילה לעשות ולבשה את ג'ינס הסקיני שלוש פעמים במהלך הביקור בקנדה.

אין ספק שמידלטון יכולה לרכוש את כל הג'ינסים שהיא רוצה, ודווקא משום שאינה עושה זאת מצטיירת תמונה של אשה המבקשת לנצל את מעמדה כדי להעביר מסר - והוא שזה בסדר גמור ללבוש את אותו בגד פעמיים, הבזבוז הפושע שבלבישת בגד והשלכתו הוא ממנה והלאה, ובצניעות שהיא משדרת (היא גם התאפרה בעצמה לחתונה) עובר כחוט השני מסר חברתי בעל גוון סוציאליסטי ומרדני, המבטל את העריצות האופנתית הקפיטליסטית.

עימה באותה שורה עומדת הסטייל־אייקון מישל אובמה, שמרבה ללבוש שמלות של J.crew, מותג לא הרבה יותר יוקרתי מקסטרו, ולאחרונה גם לבשה שמלה של H&M בעלות של 35 דולר כשהתארחה ב"טודיי שואו".

אפילו אנה ווינטור מיחזרה השבוע שמלה, אירוע לא נדיר אצל עורכת "ווג". סמרטוטים יכול להרשות לעצמו ללבוש רק מי שיש לו כסף - על זה התבססה קולקציית קיץ 2010 של בית האופנה בלמן, שייצר טי שירטים קרועים במאות דולרים. אבל כשאושיות אופנה ממחזרות בגדים זולים, יש כאן ניצני מהפכה חברתית שאומרים: אל תהיי עבד של תעשיית האופנה. הכי שיק.

___________________________________________________________________________________________________________

עוד פנאי פלוס: