לברק בגריל

מרכיבים

  • 1 לברק שלם (500 גרם)
  • 6 כפות סויה

לרוטב

  • ½ כוס סוכר דקלים
  • 2 כפות מים
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 1 לימון
  • 1 כוס שאלוט
  • ½ כוס שום מטוגן
  • ½ כוס צ'ילי מטוגן
  • למון גראס

לאנדיב הצלוי

  • 3 יחידות אנדיב (צ'יקורי)

אופן ההכנה

1. משרים את הדג בסויה למשך שעה.

2. הרוטב: ממיסים את סוכר הדקלים עם מעט מים, מוסיפים את רוטב הדגים.

3. סוחטים לימון לרוטב. מניחים בצד.

4. עוטפים את הדג בעלי בננה וצולים בגריל. במקביל, מאדים את האנדיב על גבי הגריל (בכלי ייעודי). אם לא רוצים לאדות, ניתן לצלות את עלי האנדיב.

5. מערבבים את הרוטב עם השאלוט, הלמון גראס, השום והצ'ילי המטוגנים.

6. יוצקים את הרוטב על הדג והאנדיב ומגישים מיד.

שיפודי פרגית תאילנדיים לצד סלט מלפפונים

מרכיבים
  • 500 גרם פרגית נקייה ושטופה

למרינדה

  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 3 כפות למון גראס קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • ½1 כפות כורכום טרי
  • ¼ כפית צ'ילי אבקה
  • ½ כוס חלב קוקוס
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1 כף סוכר דקלים

לרוטב

  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי כמון
  • 1 כף למון גראס
  • ½ קליפת לימון
  • 1 בצל שאלוט
  • 2 כפות שום
  • ½ כף שורש כוסברה קצוץ
  • 4 כפות צ'ילי מתוק
  • ½1 כוסות חלב קוקוס
  • 2 כפות סוכר דקלים
  • ½ כוס בוטנים טחונים
  • ½ כוס ציר עוף
  • 1 כף רוטב דגים

לסלט המלפפונים

  • ¼ כוס סוכר דקלים
  • ¼ כוס מים
  • ¼ כוס חומץ לבן
  • מעט מלח
  • 1 מלפפון מגורר
  • 4 בצלי שאלוט קצוצים
  • ¼ צ'ילי אדום תאילנדי
  • 2 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

1. לפרגית: מכינים את המרינדה ומשרים את הפרגית במרינדה במשך שעה לפחות.

2. במקביל, מכינים את הרוטב: קולים במשך 2 דקות את התבלינים היבשים מבין מרכיבי הרוטב, מוסיפים את התבלינים הטריים ומיד לאחר מכן את יתר מרכיבי הרוטב. מצמצמים כ-10 דקות על אש נמוכה ומסננים. מניחים את הרוטב בצד.

3. לסלט: מחממים את החומץ והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר. מניחים בצד לקירור.

4. מאחדים את החומץ והסוכר עם יתר מרכיבי הסלט.

5. להגשה: צולים את הפרגית על הגריל.

6. יוצקים את הרוטב על גבי הפרגית ומגישים לצד הסלט.

סלט סומטאם פלה

מרכיבים

לסלט

  • 1/3 פפאיה בינונית ירוקה מקופלת ומגורדת לרצועות ארוכות (כ-800 גרם)
  • 4 עגבניות שרי חצויות
  • 3 יחידות לוביה תאית חתוכות בגודל 5 ס"מ
  • 100 מ"ל "פלה" גורמי (כולל הדג המבושל)
  • 100 מ"ל רוטב תמרהינדי
  • 100מ"ל רוטב דגים "נאם פלה"
  • ½1 שיני שום
  • 1 לימון בינוני
  • 1 חציל תאי
  • 10-12 פלפלי "פריק קינו" חריף קטן תאי / 3 פלפלים אדומים חריפים חתוכים לקוביות

לאורז

  • ½ ק"ג אורז
  • 1 ליטר מי ברז

לבשר

  • 400 גרם אנטריקוט

אופן ההכנה

1. הסלט: שמים במכתש את השום והפלפל החריף - וכותשים כדקה.

2. מוסיפים את הלוביה - כותשים כדקה נוספת.

3. מוסיפים את הפפאיה (שני חופנים גדולים), עגבניות השרי, החציל התאי, את ה"פלה" המבושל (4 כפות) וככף לימון אחת.

4. כותשים כ-3-4 דקות עד לריכוך של הפפאיה.

5. להגיש לצד הבשר. לאכול עם כל ביס בשר חצי מזלג של "סומטאם".

6. האורז הדביק: משרים את האורז במי ברז (משלוש שעות ועד לילה שלם). בסיר אידוי (כמו של קוסקוס) מאדים את האורז כ-15-20 דקות.

7. פעם אחת במהלך האידוי (לאחר כ-10 דקות) הופכים את האורז בסיר.

8. האנטריקוט: מוציאים את הבשר כשלוש שעות לפני עלייתו לאש. מפרקים ביד את ה"מכסה" (החלק השומני שעוטף את העין שבמרכז). את העין חותכים לשניים לאורכה וצולים לפי הטעם.

9. מגישים לצד האורז והפפאיה.

פורסים תוך כדי הארוחה, כל פעם קצת, לפי הצורך.

משקה תאילנדי

מרכיבים
  • דיסרוני תאילנדי
  • 50 מ"ל סיילור ג'רי
  • 20 מ"ל קואנטרו
  • 40 מ"ל רום לבן
  • 50 מ"ל מיץ אננס
  • 25 מ"ל מיץ לימון
  • 15 מ"ל מי סוכר
  • 25 מ"ל מי קוקוס

אופן ההכנה

1. לשקשק המרכיבים עם קרח.

2. לסנן לכוס נמוכה מלאה קרח.

3. לקשט באננס ולהגיש.